צפו: איך מכינים יין בבית

 
עודכן 17:31 13/03/2012
אוכל נענע 10

תוסס ברשת: איך אפשר להפוך כל מיץ ענבים או תירוש ליין תוצרת בית ומה צריך לעשות כדי שזה יצליח

 
 
 
 
 

 

אחד הדברים היפים ביין הוא העובדה שהוא גם פשוט וגם מורכב. אנשים יכולים ללמוד שנים ואפילו לעשות דוקטורט בתורת הכנת היינות, אך עם זאת התהליכים הכרוכים בהכנתו כל כך בסיסיים שניתן לייצר גירסאות פשוטות שלו בבית ויחסית בקלות.

 

בסרטון הבא מציג המנחה את הדרך שלו להכין יין בבית - הוא משתמש במיץ ענבים אותו הוא ממתיק בסוכר לבן כך שרמת הסוכר תגיע ל24%, מוסיף שמרים, מערבב היטב ושוכח מהבקבוקים לשלושה חודשים.

 

בזמן ההשהיה, השמרים מפרקים את הסוכר שבמיץ הענבים והולכים אותו לאלכוהול, ואחרי מספיק זמן של תהליך זה מתקבלת גירסא מאוד גולמית של יין, שתהיה מאוד מאוד דומה ליין פטישים.

 

מאוד חשוב לשים לב לניקיון ולסניטציה של הכלים בהם משתמשים, כדי שבנוזל יהיו רק שמרים וסוכר ולא עוד יצורים חד תאיים שאינם רצויים. אם היין הביתי מריח לא טוב כשפותחים אותו אז כנראה שלבקבוק פלשו אורחים לא רצויים והיין אינו ראוי לשתייה.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

טיול יין בקליפורניה

מתכון לפרגית בגריל על תבשיל חיטה

טיול יין בפורטוגל

מתכון לפסטה ברוטב פטריות עשיר

חדשות היין מרץ 2012

שותים ומתחזקים - מבוא לפורט ויינות מחוזקים

סיקור תערוכת היין Israwinexpo 2012

טיול יין בחבל הבאסקים

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.