טעים בריבוע או: מתכון לפאי שוקולד מריר

 
מחווה מתוקה למתמטיקאים
מחווה מתוקה למתמטיקאים צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:36 14/03/2012

יום הפאי הבינלאומי שחל היום הוא תירוץ מושלם בשביל נטלי לוין להכין בצק פריך, למלא בשוקולד מריר ולעטר באבקת סוכר וקצפת

 
 
 
 
 

ה-14 במרץ מסמל יום מיוחד למתמטיקאים ולאופים- יום הפאי. היום שנקבע לחגיגות הלא-רשמיות של הפאי המתמטי, קיבל בשנים האחרונות גם פנים קצת שונות בדמותן של עוגות פאי בשלל טעמים.

 

בכל שנה ביום הזה אני מכינה פאי. בשנה שעברה היה זה פאי גנאש שוקולד ופרנג'ליקו עם קרם פטיסייר פרלינה, ואילו השנה החלטתי ללכת על אחת מהקלאסיקות הגדולות בעולם האפייה - פאי שוקולד מריר כהלכתו.

 

הפאי משלב קלתית פריכה ולא מתוקה מדי במילוי שוקולד מריר איכותי (עדיף להשתמש בשוקולד שמכיל 53% מוצקי קקאו לפחות) בניחוח ברנדי משגע. חובבי השוקולד - הפאי הזה הוא לגמרי בשבילכם. תלולית קצפת טרייה בצד, ואתם מסודרים!

 

פאי שוקולד מריר
תבנית פאי מסולסלת (עדיף מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ

 

לבצק פריך:
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גרם קמח לבן
40 גרם סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
חלמון
2 כפות חלב

 

למלית שוקולד:
280 גרם שוקולד מריר (53% מוצקי קקאו)
175 גרם חמאה
2 ביצים
חלמון
50 גרם סוכר
קורט מלח
כף ברנדי

 

להגשה:
אבקת סוכר
מעט קצפת רכה

 

אופן הכנה:

  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח, סוכר, וניל ומלח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
  • מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדי דסקית אחת בעובי של כסנטימטר, עוטפים בנילון נצמד ומצננים 20-30 דקות במקרר.
  • על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הפאי, תוך הידוק הבצק לדפנות ולתחתית.
  • דוקרים את תחתית הבצק במזלג.
  • מצננים את הקלתית במקפיא 10-20 דקות, ובינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
  • אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית בנילון נצמד (עמיד בחום), ומכסים את הנילון הנצמד בקטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
  • אופים את את הקלתית 12-15 דק'. לאחר מכן מוציאים את הנילון הנצמד והקטניות וממשיכים לאפות עוד 10-12 דק', עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  • מצננים את הבצק בטמפרטורת החדר כמה דקות, ובינתיים מכינים את המלית.
  • מלית שוקולד: בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה (במיקרוגל או בבן מארי).
  • בינתיים מקציפים ביצים וחלמון ביחד עם סוכר, מלח וברנדי עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד ואוורירית (5-6 דקות הקצפה מהירה מאוד).
  • מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
  • יוצקים את תערובת השוקולד על הקלתית וממשיכים לאפות יחד 13-17 דקות, עד שתערובת השוקולד תופחת מעט, מתייצבת בשוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכזה.
  • מצננים את הטארט לחלוטין ומעבירים למקרר לכשעתיים.
  • מפדרים באבקת סוכר ומגישים בליווי מעט קצפת לא ממותקת.

 

 
נימוחות מענגת
נימוחות מענגת צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • הפאי במיטבו ביומיים הראשונים להכנתו, אך נשמר בקופסא אטומה היטב במקרר 5-6 ימים.
  • הניגוד שבין הקצפת הלא ממותקת לפאי העשיר יוצרת קינוח מעודן וטעים.
  • ניתן להכין גנאש שוקולד ולצפות את הפאי, אך לטעמי זה מיותר.
  • אם אין לכם ברנדי אפשר להשתמש ברום במקום. במידה ולא רוצים אלכוהול כלל - ממירים לחלב באותה כמות.

 

רוצים להתייעץ עם עוגיו.נט? הכנסו לכאן וכתבו לה את השאלה שלכם >>

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט וגם: oogio.netבפייסבוק

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לאצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים

מתכון לחטיף טעמי תוצרת בית

מתכון לעוגת אגסים בחושה

מתכון לפאי לימונענע עם מרנג

מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

מתכון לעוגת שוקולד עם ענני קצפת

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.