מתכון לפסטה עם כדורי בשר

 
ארוחה שלמה בסיר אחד
ארוחה שלמה בסיר אחד צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:46 15/03/2012

ארוחה לכל המשפחה - חיהל'ה משדכת פסטה צבעונית לקוביות בטטה, גזר וכדורי בשר מתובלים

 
 
 
 
 

אני מאוד אוהבת להכין תבשילי פסטה מאיטריות צבעוניות המכילות ירקות שונים, גם המראה נאה לעין (וכידוע תחילה העין אוכלת) וכן לטעם יש ערך מוסף.

 

הפעם החלטתי להכין כדורוני בשר ברוטב המכיל גם את תכולת הפסטה, במקרה זה השתמשתי בפסטה המכילה גזר ובטטה ובירקות האלה השתמשתי גם ברוטב. הוספתי יין לארומה, אך מי שאינו אוהב יכול להימנע ממנו.


המנה משביעה ומתאימה לצורות אירוח שונות וכמובן לארוחת צהריים בבית ובטוח תהווה חגיגה לילדים.

 
רגע לפני הרוטב. בטטה, גזר וסלרי
רגע לפני הרוטב. בטטה, גזר וסלרי צילום: חיה אילונה דר

מצרכים לקציצות:
500 גרם בשר טחון (פעמיים)

ביצה
כפית תבלין ראס אל חנות

2 כפות גדושות פירורי לחם
בצל קטן קצוץ דק
1/4 כוס תערובת פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
1/4 כפית סודה לשתייה

לרוטב:
בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
גזר חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
שמן זית לטיגון

כוס ציר עוף
כוס מים
1/2 כוס יין אדום 
מלח, פלפל
2 כפות פטרוזיליה וכוסברה קצוצות

200 גרם פסטה צבעונית מבושלת לפי ההוראות על הקופסא

אופן הכנה:

  • מערבבים את חומרי הקציצות ומשהים מעט בצד.
  • מטגנים בסיר רחב את הבצל והשום במעט שמן זית.
  • מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
  • מוסיפים את ציר העוף, יין, תבלינים ומבשלים עד בעבוע.
  • מכדררים כדורונים מתערובת הבשר הטחון ומכניסים לרוטב המבעבע.
  • מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל כ-20 דקות.
  • מוסיפים את הירק ואת הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים חם.

 

 
כל הדרך אל הארוחה המושלמת
כל הדרך אל הארוחה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.