מתכון לפטריות מטוגנות עם פירה ורוטב שמנת

 
כל מה שטעים במנה אחת
כל מה שטעים במנה אחת צילום: דני לרנר
 
עודכן 08:19 15/03/2012

ארוחת ערב מרשימה או עיקרית מעולה בארוחה חלבית - פטריות מטוגנות בציפוי פריך עם פירה תפוחי אדמה ורוטב שמנת פטריות

 
 
 
 
 

מצרכים לפטריות המטוגנות:

300 גרם פטריות פורטבלו או שמפיניון

2 ביצים טרופות

1 כוס (150 גרם) פרורי לחם

1 ליטר שמן לטיגון עמוק

 

לפירה:

6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה

1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן או גבינה צהובה

1/4 כפית אגוז מוסקט

 

לרוטב שמנת פטריות:

2 סלסילות (200 גרם) פטריות פורטבלו או שמפיניון, חתוכות לפרוסות דקות

1 כף חמאה

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%

1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן או גבינה צהובה

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • לפירה: בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עם חצי כפית מלח עד שתפוחי האדמה מתרככים לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים חמאה, פתיתי פרמזן ואגוז מוסקט ובעזרת ממחה מועכים עד לקבלת פירה אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
  • לרוטב שמנת ופטריות: במחבת בינונית ממיסים כף חמאה ומטגנים את הפטריות עם רבע כפית מלח, עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את פתיתי הפרמזן ואגוז המוסקט. מבשלים כשתי דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  • לפטריות המטוגנות: טובלים את הפטריות בביצים הטרופות ולאחר מכן בפרורי הלחם, עד לכיסוי כל הפטרייה בפרורים. מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את הפטריות במשך 3-4 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • להגשה: מגישים את הפטריות החמות על מצע של פירה ויוצקים מעל רוטב פטריות חם.

 

המתכון באדיבות השף הלבן של תנובה.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

רוטב צ'ילי מתוק

מניפת תפוחי אדמה

פסטו וממרח עגבניות

קטשופ ביתי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.