מתכון לאמפנדס בתנור

 
עשו עלייה מדרום אמריקה, בעיקר מארגנטינה
עשו עלייה מדרום אמריקה, בעיקר מארגנטינה צילום: יח"צ
 
עודכן 22:58 16/03/2012

במקום לטגן אופים בתנור ומקבלים מעטה פריך בלי כמויות של שמן שנספגות בבצק. עשו מקום במועדפים שלכם לאמפנדס במילוי בשר, בצל מטוגן ועגבניות

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח

1/3 כוס שמן זית מזן "ארבקינה עדין"

3/4 כוס מים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

 

מצרכים למלית הבשרית:

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

שמן זית - עפ"י הטעם האישי

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף כמון

2 עגבניות מרוסקות

1 ביצה קשה מפוררת

זיתים קצוצים - לפי הטעם

מלח, פלפל לבן

 

אופן הכנה:

  • מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים. מוסיפים את בשר הבקר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומבשלים תוך השגחה עד שמתאדים כל הנוזלים (כ-25 דקות).
  • מצננים ומוסיפים את פירורי הביצה הקשה והזיתים הקצוצים.
  • מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים אותו עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה.
  • מניחים מהמלית במרכזו של כל עיגול וסוגרים לכדי חצי סהר. מהדקים את השוליים הייטב.
  • מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שמזהיבים יפה (כחצי שעה).

 

המתכון באדיבות כרמי גולן - מותג שמני הזית הזניים.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

פסטה עם כדורי בשר

רוטב צ'ילי מתוק

מניפת תפוחי אדמה

פסטו וממרח עגבניות

קטשופ ביתי 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.