מתכון לפאי בשר וחצילים

 
בצק פריך במילוי עשיר
בצק פריך במילוי עשיר צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 11:45 13/03/2017
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

מי אמר שפאי חייב להיות מתוק? לכבוד הימים האחרונים של החורף, עידן אדלר רייס מכינה מאפה בצק פריך (משמן זית במקום חמאה) במילוי בשר טחון, חציל קלוי וצנוברים

 
 
 
 
 

הזמן עובר מהר ואנחנו כבר באמצע חודש מרץ, מה שאומר שאנחנו ממש ממש לקראת סוף החורף ואני שמחה. נכון היה נחמד, ביתי חמים ונעים, אפילו היה קצת שלג. אבל זהו. הגיע הזמן להיפרד עד השנה הבאה.

 

אז לכבוד ימים אחרונים של חורף שנפרד מאיתנו בקול תרועה (קרי, ימי שרב ואובך או סופות שלגים), וכשעדיין נהנים לאכול אוכל מחמם ועשיר (אבל לא כבד מדי), הכנתי פאי בשר וחצילים טעים ופשוט. את הפאי הכי כיף לאכול בצהרים או בערב לצד סלט ירוק או ירקות חתוכים עם מיץ תפוחים צלול, או ויסקי לאמיצים.

 

הכנתי בצק פריך משמן זית (במקום חמאה) שיצא נהדר, והוספתי גם רסק עגבניות שנתן לבצק גוון יפהפה. ואם בתחליפים בריאים עסקינן, אז כדאי גם להחליף שליש מכמות הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא. הבצק יוצא נפלא, פריך בריא וטעים. את המלית הכנתי מבשר טחון טרי וסלט חצילים קלויים מקופסה בסופר, כך שמדובר בהכנה קלה ופשוטה. אפשר להשתמש בחצילים טריים ולקלות אותם בתנור עטופים בנייר כסף עד לריכוך (משתמשים רק בבשר החציל) אבל החציל מהקופסה בסופר עושה עבודה מצויינת ומקל על ההכנה. חשוב לחבור את הסלטים שמכילים מינימום מצרכים וכמה שיותר חציל קלוי.

 

 
כדאי להגיש עם וויסקי או מיץ תפוחים צלול, מה שתעדיפו
כדאי להגיש עם וויסקי או מיץ תפוחים צלול, מה שתעדיפו צילום : עידן אדלר רייס
 

מתכון לפאי בשר וחצילים

לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או ל-6 תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ

 

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח רגיל מנופה (מומלץ להמיר כוס אחת לקמח כוסמין מלא)

2/3 כוס שמן זית

כף גדושה רסק עגבניות

2 ביצים

חצי כפית מלח

 

למלית:

250 גרם בשר בקר טחון (מנתחים כגון כתף, צלעות, צוואר)

250 גרם (חצי קופסה) סלט חצילים קנוי

50 גרם צנוברים

כפית תבלין ראס אל חנות (אם אין, אפשר לתבל בחצי כפית קינמון טחון, קורט אגוז מוסקט טחון, קורט הל טחון, קורט ציפורן טחון או חלק מהם)

ביצה

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. אם יש זמן עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

  • מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים. מרדדים כדור אחד לעובי של כחצי ס"מ, בקוטר שגדול מעט מקוטר התבנית. מניחים את הבצק המרודד בתבנית פאי משומנת (או בתבניות הקטנות) כך שיכסה גם את הדפנות. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית (כדאי להשאיר מעט שוליים).

  • מכינים את המלית: מכניסים את כל חומרי המלית לקערה ומערבבים.

  • שופכים את המלית על הבצק.

  • מרדדים את הכדור השני של הבצק לעובי של כחצי ס"מ בקוטר שיכסה את התבנית.

  • מניחים את הבצק על המלית כך שיכסה את כל התבנית ומהדקים את הבצק לשולי הבצק שבתחתית הפאי.

  • חורצים 4 חריצים באורך של כ-2 ס"מ במרכז הבצק העליון (לאיוורור).

  • אם נותרו שאריות מהבצק אפשר לקרוץ באמצעות חותכן עוגיות צורות מעניינות (לבבות או משולשים כמו בתמונה) ולקשט את הפאי .

  • מכניסים את הפאי לכחצי שעה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  • מוציאים מהתנור כשבצק מזהיב ורואים את הבשר מבעבע מבין החריצים.

  • מגישים מיד.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

  

למתכונים נוספים של עידן אדלר רייס:

פסטה ברוטב בולונז

דיירי קבע במקרר: פסטו וממרח עגבניות מיובשות

אוזני המן במילוי נוטלה

קציצות ברוטב עגבניות עם עשבי תיבול

לזניית גבינות משובחת

טארט תותים טריים וקרם וניל

מרק פטריות עשיר

מרק אפונה חורפי

 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.