מתכון לריבועי קוקוס ושוקולד

 
לא רק בפסח
לא רק בפסח צילום: יהודה סלומון
 
עודכן 08:00 19/03/2012

פסח מתוק - תחתית דקה של שוקולד מריר מתמזגת עם קוקוס מנוקד בחמוציות וגרידת תפוז

 
 
 
 
 

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

100 גרם חמאה (או מרגרינה בלי מלח) בטמפרטורת החדר

2/3 כוס סוכר

2 ביצים טרופות

200 גרם קוקוס טחון

50 גרם דובדבנים מסוכרים או צימוקי חמוציות , קצוצים דק

קליפה מגוררת מתפוז שלם

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד מעל אדים - בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מלא עד חציו במים על סף רתיחה. כשהשוקולד נמס לגמרי מערבבים אותו למשחה חלקה.
  • יוצקים את השוקולד על תחתית תבנית חד־פעמית 27x21 ס"מ ומורחים אותו על כל שטח התחתית בשכבה אחידה.
  • מקררים במקרר במשך 10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.
  • בינתיים, מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
  • מערבלים את החמאה / מרגרינה עם הסוכר עד שהסוכר נמס.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך ערבול.
  • מוסיפים קוקוס, דובדבנים וקליפת תפוז ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
  • מוציאים את התבנית מהמקרר. מורחים את תערובת הקוקוס על השוקולד ומחליקים בגב כף.
  • אופים במרכז התנור במשך 25 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לגמרי.
  • חותכים לריבועים (ביום חם כדאי להכניס את העוגה למקרר ל־10 דקות לפני החיתוך), מכסים ושומרים במקרר.

 

המתכון מתוך הספר עוגות כשרות לפסח של דנית סלומון בהוצאת קוראים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לפסח? נסו את אלה:

פנקוטה קוקוס ותותים

4 קינוחים לפסח

מתכוני חרוסת מכל העדות

עוגת מוס שוקולד חגיגית

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.