3 המתכונים הפופולריים ביותר בתחרות מתכוני החורף של פיירי

 
תבשיל עוף ועגבניות של חיהל'ה
תבשיל עוף ועגבניות של חיהל'ה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 13:08 20/03/2012

בשבועות האחרונים שלחתם אלינו המון מתכוני חורף טעימים שהכנתם במהלך הימים הקרים. מתוכם בחרנו את הטובים ביותר ואתם הצבעתם למתכון ששבה את לבכם. קבלו את 3 המתכונים הנצפים ביותר

 
 
 
 
 

במשך השבועות האחרונים נשלחו למערכת עשרות מתכוני חורף טעימים של גולשים המחממים את הנשמה והבטן.

 

זה הזמן לפרסם את 3 המתכונים הפופולאריים ביותר בקרב הגולשים של נענע 10: 

 

  

1. חמין בשר וקטניות - אודליה בן חמו

אם המרק הוא אחד המאכלים המזוהים עם מדינות אירופה, הרי שהחמין הוא משלנו, יהודי מסורתי. תבשיל זה הסתובב בארצות הגולה מאות שנים, כאשר כל עדה העניקה לו טאץ' מיוחד משלה. הרוב, מכינים את החמין בחורף, כאשר קר, בשל הבישול האיטי שלו והכבדות שבו. לא כולנו יכולים לעכל בשר בקר, חומוס, שעועית ואפילו חיטה ביום קיץ חם.

 

אודליה בן חמו  מספרת שהמתכון מקורי והומצא על ידה. בזמן שהתחתנה, היא לא ידעה להכין חמין ובעלה שמאד אהב מאכל זה, ביקש ממנה ללמוד. לקח לה זמן להגיע לטעם שהוא רצה, אבל זה קרה ומאז כל שבת מתבשל לו החמין הטעים הזה על הגז והבעל לא מוותר על זה גם בקיץ. התיבול המזרחי הפך אותו לדעתה לאהוב על הגולשים שלנו.

 

 
לא רק בחורף
לא רק בחורף צילום : אודליה בן חמו
 

2. מרק גולאש עם בשר של עידו מעוז

 

מרק הוא אחד מהתבשילים הפופלאריים ביותר בחורף. בארצות קרות כמו באירופה או צפון אמריקה המרק הוא מנה עיקרית העשויה מהרבה בשר וירקות, ההופכים אותו לסמיך וכזה שמצליח למלא כל בטן ריקה. בארץ, החורף אמנם אירופאי, אך השנה הגשם והקור העז ששררו כאן, הפכו את המרק על שלל סגנונותיו, לאחד מהמאכלים המרכזיים בתפריט.

 

עידו מעוז הוא בשלן בפני עצמו ובעל הבלוג "לבשל בבית". מתכון זה מתבשל אצלו בבית כבר שנים רבות והוא אפילו לא זוכר מהיכן נלקח. לדבריו " זהו מתכון חורף קלאסי ואיכותי והרי זו הייתה מהות התחרות. הקומבינציה של מרק שמאופיין עם החורף ובשר שאהוב על כולם בכל רגע נתון, הפכה אותו לפופולארי. גם התמונה המושכת גרמה לגולשים לסתקרן ולהקליק".

 

עידו דוגל במטבח פשוט והבלוג שלו עוסק בבישול למי שלא חי את המטבח, מפחד מבישול וממסעי קניות אוכל מטורפות בשוק ובמרכולים ומחפש מאכלים עם מצרכים שיש בכל בית. כזה הוא גם הגולאש.

 

 
סמיך ומשביע
סמיך ומשביע צילום : עידו מעוז
 

3. קובה אדומה של עדי זמיר

מרק הקובה האדומה מזוהה גם כן עם מאכלי חורף מסורתיים, אך מוכר יותר בקרב יוצאי עדות עיראק ופחות אצל בני הדור השני, שחוששים להכין אותו, משום שהוא אינו קל להכנה. השילוב של סלק אדום וסולת כבדה, הופכים אותו למשביע, טעים ואף בריא. רוב האנשים שאוכלים קובה אדומה, מסתפקים רק במנה הזו ומקסימום מוסיפים אורז לבן ליד וסלט כרוב או גזר.

 

עדי זמיר קיבל את המתכון מאמא שלו והתאהב בו ישר. לדעתו, מדובר באוכל בריא, משביע, צבעוני, ביתי ובעיקר עממי שמזכיר טעם של פעם. ומי מאיתנו לא רוצה לחזור לילדות ולזכרונות של הבית. אמנם מדובר במתכון לא קל, אך שווה את העבודה ואם מתאמנים כמה פעמים, בסוף מצליחים.

 

 
צבעוני וטעים
צבעוני וטעים צילום : עדי זמיר
 
 
 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.