מתכון לעוגיות אלפחורס לפסח

 
אלפחורס כשר לפסח
אלפחורס כשר לפסח צילום: שירן כרמל
 
עודכן 08:04 20/03/2012
שף קונדיטור תומר כבירי

שילוב מצוין של פריכות, נימוחות ומילוי מתקתק ומושחת של ריבת חלב. תומר כבירי מפנק באלפחורס שהן גם כשרות לפסח וגם נטולות גלוטן

 
 
 
 
 

15-20 עוגיות

 

מצרכים:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

60 גרם אבקת סוכר

חלמון ביצה

15 גרם (3 כפות) ברנדי

150 גרם קורנפלור

6 גרם (כפית) אבקת אפייה

 

למילוי וציפוי:

150 גרם ריבת חלב

50 גרם קוקוס שבבי יבש

 

אופן הכנה:

  • במערבל, מערבבים עם וו גיטרה את החמאה ואת אבקת הסוכר עד למרקם של משחה. מוסיפים בהדרגה את החלמון והברנדי עד לקבלת אמולסיה חלקה.
  • מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים את הבצק כשעתיים.
  • מרדדים את הבצק לעובי 2.5 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10-15 דקות עד שהקצוות מזהיבות.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין.
  • מזלפים על מחצית מהעוגיות ריבת חלב, ויוצרים סנדוויץ' בעזרת עוגיה נוספת.
  • מגלגלים בקוקוס יבש. ומגישים או שומרים בצנצנת אטומה עד לאכילה.
 
גוורצטמינר גליל עליון
גוורצטמינר גליל עליון צילום: יח"צ

המלצת יין לצד המנה

גוורצטרמינר גליל עליון האזורית 2011 - יין לבן חצי יבש, מאוזן ומרענן, בעל ניחוחות אופייניים של פירות טרופיים וורדים, שילוו יפה את העוגיות המתקתקות עם המילוי העשיר.

>> לרכישת יינות מרתף היין

   

המתכון באדיבות שף תומר כבירי, מנהל מגמת פטיסרי בבישולים, בית הספר הגבוה לבישול.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

10 שימושים קולינריים לשאריות יין

שף בשבוע: רועי אגאי מבית היין

טיול יין בפורטוגל

מתכון לפסטה ברוטב פטריות עשיר

חדשות היין מרץ 2012

שותים ומתחזקים - מבוא לפורט ויינות מחוזקים

סיקור תערוכת היין Israwinexpo 2012

טיול יין בחבל הבאסקים

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.