מתכון למוס שוקולד וברנדי

 
מקשטים בפולי קקאו, פרלינים או שבבי שוקולד
מקשטים בפולי קקאו, פרלינים או שבבי שוקולד צילום: רותם פרץ
 
עודכן 07:26 21/03/2012

כמה דקות במטבח ויש לכם קינוח מרשים ומפתה לפסח (ולכל ימות השנה). נטלי לוין מכינה מוס שוקולד בניחוח ברנדי עם קצפת מעל

 
 
 
 
 

מוס שוקולד הוא מסוג הקינוחים שאין סיכוי שאי פעם אזמין במסעדה, ככל הנראה בגלל טראומת ילדות מקינוח-מוס-שוקולד (פרווה, אלא מה) בקופסה א-לה שנות השמונים, שהוגש בערך בכל מסעדה דאז. אמנם היום ניתן למצוא לא מעט מקומות שהחליטו להשיב עטרה ליושנה ולהגיש מוס שוקולד בקופסת פלסטיק כאמירה חתרנית-משהו (נו, נניח), אבל עדיין מדובר בסופו של דבר במוס שוקולד; לא משהו מסובך במיוחד, וכזה שבאמת אפשר להכין בבית בלי יותר מדי מאמץ.

 

לרגל חג הפסח שמתקרב אלינו בצעדי ענק התחלתי כבר לחשוב על קינוחים נטולי קמח. כמעט תמיד בחג הזה יוצא לי להכין עוגות מוס עשירות, עוגות ועוגיות נטולות קמח, וקינוחי כוסות כאלה ואחרים. בשנים האחרונות מוס שוקולד הפך לאחד מהקינוחים הזריזים לחג, שאם נגמרו לי כל הרעיונות או שסתם צריך קינוח מהיר - אני ממליצה עליו בפה מלא. כמה דקות עבודה - ויש לכם מוס שוקולדי משגע שנראה מליון דולר בהגשה.

 

מוס שוקולד וברנדי
מבוסס על מתכון מהבלוג Cannelle et Vanille עם שינויים והתאמות שלי


מצרכים ל-5-6 מנות אישיות:

2 חלמונים
45 מ"ל סירופ סוכר 1:1 (ראו הסבר בהערות)
קורט מלח
10 מ"ל ברנדי
100 גרם שוקולד מריר מומס
250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה

 

אופן הכנה:

  • בקערה חסינת אש טורפים יחד את החלמונים, סירופ הסוכר והמלח לתערובת אחידה.
  • מעבירים את תערובת החלמונים מעל בן מארי וממשיכים לטרוף נמרצות עד שהתערובת מבהירה מעט ומסמיכה (4-5 דק' הקצפה).
  • מוסיפים לתערובת את הברנדי וממשיכים לטרוף על האש עוד כדקה - שתיים, עד שהתערובת חוזרת להיות הומוגנית וסמיכה.
  • מוסיפים אל הקערה את השוקולד המומס וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מקפלים אל התערובת את הקצפת הרכה בעדינות, על מנת לא לשבור את אווריריות ההקצפה. מקפלים רק עד שמתקבל מוס אחיד.
  • מעבירים את המוס לקעריות אישיות ושומרים בקירור. המוס נראה נוזלי מאוד כשמעבירים אותו לכלים, אך הוא ממשיך להתייצב בקירור.
  • מגישים את המוס עם תלולית קצפת לא ממותקת ומעט פולי קקאו גרוסים לקישוט.

 

הערות, הארות ותוספות

  • לשם הכנת מוס השוקולד הזה יש להכין סירופ סוכר פשוט. מביאים לרתיחה כמויות שוות של מים וסוכר (לצורך העניין יספיקו 50 מ"ל מים ו50 גר' סוכר), עד שהסוכר נמס. מצננים לחלוטין והסירופ מוכן לשימוש. מתוך הסירופ המוכן יש למדוד את הכמות הרצויה למתכון.
  • המוס המוכן נשמר במקרר כ-3-4 ימים. ניתן להקפיא אותו עד שלושה שבועות (חשוב להקפיד לעטוף אותו היטב).
  • אם רוצים לתת למוס טעם אחר ושאינו אלכוהולי - קפה ילך מצוין. פשוט מוסיפים לתערובת החלמונים והסירופ כף שטוחה של קפה נמס מגורען.
  • מומלץ להשתמש בשוקולד מריר בעל אחוזי קקאו די גבוהים (אני השתמשתי בשוקולד מריר של קליבו 53%). שוקולד מריר רגיל מהסופר ילך גם הוא, אבל קחו בחשבון שהוא קצת יותר מתוק.
  • מומלץ לא לוותר על המלח, מאחר והוא מדגיש את טעם השוקולד.

 

צילום: רותם פרץ

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לפאי שוקולד מריר

מתכון לאצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים

מתכון לחטיף טעמי תוצרת בית

מתכון לעוגת אגסים בחושה

מתכון לפאי לימונענע עם מרנג

מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

מתכון לעוגת שוקולד עם ענני קצפת

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.