מתכון לפאדג'ונים על מקל

 
מקשטים בסוכריות צבעוניות, קוקוס או אגוזים קצוצים
מקשטים בסוכריות צבעוניות, קוקוס או אגוזים קצוצים צילום: יח"צ
 
עודכן 08:38 21/03/2012

הקינוח שיגנוב את ההצגה בשולחן החג - ריבועי פאדג' שוקולד על מקל בציפוי שוקולד מריר וסוכריות צבעוניות

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם שוקולד מריר 60%

100 גרם מחמאה/חמאה

5 ביצים

1/2 כוס סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-120 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד והמחמאה ביחד בקערה ומערבבים מדי פעם.
  • בניתיים מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצף "תפוח".
  • מעבירים את מסת השוקולד לביצים ומקפלים בעדינות עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית מלבנית משומנת עם נייר אפייה בגודל 30*40, ובעזרת לקקן מיישרים את תערובת כמה שיותר.
  • אופים כ-20 דקות על 120 מעלות בלבד עד שהתערובת יציבה (היא נשארת רוטטת מעט וזה בסדר).
  • מקררים ומקפיאים.
  • מוציאים מההקפאה, הופכים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים שווים בגודלם, בתוכם נועצים מקל אחד ומקררים בשנית.

 

מצרכים לציפוי הפאדג'ונים:

200 גרם שוקולד מריר 60%

100 גרם מחמאה/חמאה

50 גרם גלוקוזה

 

לקישוט (בחירה):

סוכריות על מקל

קוקוס טחון

אגוזים קצוצים

 

אופן הכנה:

  • ממיסים בסיר את המחמאה והגלוקוזה ומערבבים כדי שלא ישרף, עד לרתיחה.
  • מוסיפים את כל השוקולד ישר לסיר וטורפים נמרצות עד איחוד הגנאש.
  • מוציאים את הפאדג'ונים מהמקרר וטובלים כל אחד בגנאש החם. מניחים על רשת קירור, לנזילת עודפים.
  • ממתינים כמה דקות וטובלים בקערה עם 300 גרם אגוזים מקורמלים וקצוצים דק, קוקוס טחון או סוכריות קישוט ומניחים על צלחת.
  • שומרים במקרר עד ההגשה.

 

 
פאדג'ונים על מקל
פאדג'ונים על מקל צילום : יח"צ
 

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי - רשת מתוקה.

 

מחפשים עוד קינוחים לפסח? נסו את אלה:

עוגיות אלפחורס לפסח

ריבועי קוקוס ושוקולד

פנקוטה קוקוס ותותים

4 קינוחים לפסח

מתכוני חרוסת מכל העדות

עוגת מוס שוקולד חגיגית

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.