מתכון לעוגת דובוש

 
עוגת דובוש
עוגת דובוש צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 18:20 23/03/2012

מיקי שמו עושה כבוד למסורת ומכין את העוגה הכי הונגרית שיש - עוגת דובוש עם שכבות קרם שוקולד וקרמל

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק התופין:

5 ביצים

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

1 כפית תמצית וניל

70 גרם קמח (1/2 כוס)

1/2 שקית אבקת אפייה

2 כפות שמן

 

לקרם:

250 מ"ל שמנת מתוקה

125 גרם ממרח שוקולד

 

לציפוי הקרמל:

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

40 גרם גלוקוזה

4 כפות מים

 

אופן הכנת הבצק:

  • מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  • מקפלים למסת הביצים את הקמח ואבקת האפייה ולאחר מכן מזליפים בהדרגה את השמן.
  • משטחים את המסה על גבי תבניות בעובי של 1/2 ס"מ ואופים כ- 7-8 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.
  • מצננים וקורצים 6 עיגולים בקוטר 18.

 

הקרם והרכבת העוגה:

  • מקציפים את השמנת והשוקולד לקרם יציב, כך שיהיה נוח למריחה.
  • מניחים עלה מבצק התופין על גבי משטח העבודה, מורחים קרם ומניחים על הקרם עלה נוסף. חוזרים על פעולה זו עם יתרת העלים וקרם השוקולד. מקררים את העוגה.

 

הכנת הציפוי:

  • מרתיחים את כל החומרים יחד ומבשלים כ- 5 דקות נוספות לאחר הרתיחה.
  • יוצקים את הקרמל על חלקה העליון של העוגה, מצננים עד שהציפוי מתקשה.
  • פורסים ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:
עוגת אורנגלושקה
עוגת ג'רבו
עוגת אסתרהאזי ומרציפן

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.