מתכון לעוגת ג'רבו

 
עוגת ג'רבו
עוגת ג'רבו צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 18:20 23/03/2012

לכל חובבי האגוזים והשוקולד - זו העוגה בשבילכם. עוגת ג'רבו הונגרית מסורתית שמשלבת בתוכה המון אגוזים וקרם שוקולד מפנק

 
 
 
 
 

מרכיבים לתבנית 20*30:

700 גרם קמח (5 כוסות)

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

120 מ"ל חלב (1/2 כוס)

60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)

3 חלמונים

350 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

25 גרם שמרים טריים

 

למלית האגוזים:

200 גרם סוכר (1 כוס)

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק (1 כוס)

200 גרם ריבת משמש

 

לקרם השוקולד:

100 גרם שוקולד

100 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן הכנת הבצק:

  • מעבדים  את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מניחים את הבצק בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה של כחצי שעה במקרר.

 

מלית האגוזים ועיצוב העוגה:

  • מערבבים את הסוכר, האגוזים והצימוקים ומניחים בצד.
  • מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים וכל חלק מרדדים למלבן בגודל 20*30.
  • מניחים עלה ראשון על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים שכבה דקה של ריבת משמש ומפזרים מתערובת האגוזים.
  • מניחים מעל עלה נוסף של בצק, מורחים ריבת משמש ומפזרים שוב מתערובת האגוזים.
  • מניחים מעל את העלה השלישי ואופים כ- 40 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
  • מקררים את העוגה.
  • בינתיים מכינים את קרם השוקולד: מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על קוביות השוקולד.  מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.
  • מורחים שכבה של קרם שוקולד על חלקה העליון של העוגה. חותכים למעוינים ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>

   

לכל המתכונים מתוך התוכנית:
עוגת אורנגלושקה
עוגת אסתרהאזי ומרציפן
עוגת דובוש

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.