מתכון לנתחי בשר בשזיפים ויין אדום

 
רוטב מתקתק בניחוח עז של רוזמרין
רוטב מתקתק בניחוח עז של רוזמרין צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 00:02 24/03/2012
רחלי קרוט

מנה חגיגית לשולחן החג - נתחי בשר ברוטב יין אדום ושזיפים מוגשים עם פירה תפוחי אדמה שסופג את הרוטב מהבשר

 
 
 
 
 

לפני שבוע נחת במטבח שלנו נתח אווזית עגל עצום של אדום אדום. כמעט בלי שומן אבל עם מראה מפתה ועסיסי. צלצול מהיר לקרוב משפחה שמכיר כל נתח ונתח ומיד יצאנו למשימה כשאנחנו משננים את הטיפים שניתנו - אווזית מצוינת להקפצה, כשניצל ולבישול של שעה עד שעה וחצי עם רוטב.

 

ואכן, רבע שעה אחרי וחלק מהבשר נחתך לפרוסות דקיקות וטוגן כשניצל (מעולה מעולה), אבל כמובן שלא הסתפקנו בזה והחלטנו לנסות להכין גם נתחי בשר בשזיפים, מנה שמתאימה מאוד כעיקרית בשולחן החג, אבל לא רק. כעבור פחות משעה מצאנו את עצמנו מתענגים על כל ביס ולא שוכחים לכתוב את המתכון המדויק כדי להכין אותו בפסח הקרוב.

 

ורגע לפני שאתם רצים למטבח - מאז שבוע שעבר הספקנו גם לנסות את הנתח במוקפץ, כזה שהיה מוכן תוך פחות מדקה אחרי שהצטרף לווק ולשאר הירקות והרוטב שכבר טוגנו. בדומה למנת הבשר עם השזיפים, גם כאן בחרנו לשדך לאווזית רוטב חריף-מתוק של צ'ילי ביתי, מה שהתברר כהצלחה גדולה. מומלץ.

 

>> מתכון להכנת רוטב צ'ילי מתוק

 

מצרכים:

1-1.5 קילו אווזית עגל
בצל לבן
8 שזיפים מיובשים
2 גזרים
1/2 פלפל חריף
כף סילאן (או דבש)
כוס יין אדום
ענף רוזמרין
מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבשר לקוביות של 2 ס"מ.
  • מטגנים בשמן זית את הבשר מכל הצדדים במשך 2-3 דקות. הבשר צריך להשאר אדום בפנים.

 

 
מטגנים את הבשר במשך 2-3 דקות
מטגנים את הבשר במשך 2-3 דקות צילום : רחלי קרוט
 
  • מוציאים את הבשר לצלחת ומשאירים את הנוזלים שהצטברו בסיר.
  • חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים אותו בסיר שבו טוגן הבשר. עד שהן שהבצל הופך שקוף.

 

 
מטגנים את הבצל עד שקיפות
מטגנים את הבצל עד שקיפות צילום : רחלי קרוט
 
 
  • חותכים את הגזר לפרוסות עבות ואת הפלפל לרצועות דקות ומוסיפים לבצל. מטגנים במשך 5 דקות.
  • מוסיפים את היין, השזיפים והרוזמרין ומתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח.

 

 
היין ביחד עם השזיפים  והמשקעים בנותרו בתחתית הסיר יהפכו לרוטב משגע
היין ביחד עם השזיפים והמשקעים בנותרו בתחתית הסיר יהפכו לרוטב משגע צילום : רחלי קרוט
 
  • כשהיין מתחיל לרתוח מוסיפים את הבשר ומנמיכים את האש. סוגרים את המכסה ומבשלים כשעה.
  • שימו לב לפתוח מדי פעם את הסיר ולהרטיב את הבשר בנוזלים.

 

 
היין מצטמצם ומתקרמל במהלך הבישול
היין מצטמצם ומתקרמל במהלך הבישול צילום : רחלי קרוט
 
  • מוציאים את ענף הרוזמרין ומגישים עם פירה או אורז לבן.

 

 
נתחי בשר בשזיפים עם פירה
נתחי בשר בשזיפים עם פירה צילום : רחלי קרוט
 

מחפשים עוד מתכונים לעיקריות מעולות? נסו את אלה:

צלי בקר עם ירקות

כבדי עוף עם פירה בטטות

עוף בתנור עם אורז

גפילטע פיש

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.