כוכבות המרק: מתכון לאטריות כשרות לפסח

 
כל המשפחה תהנה
כל המשפחה תהנה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 21:23 03/04/2017
חיה אילונה דר

מי צריך תחליפים תעשייתיים? קבלו מתכון גאוני לאטריות כשרות לפסח שמכינים מ-4 מצרכים בלבד, וגורמים לכל המשפחה להתמכר

 
 
 
 
 

בכל פסח כל בני המשפחה מחכים לאטריות המרק של אמי שמכינה אותן ערב לפני ליל הסדר בכמות גדולה ובעת מזיגת המרק המהביל כל אחד לוקח לו כמות של אטריות ומצקצק לו בעת הטעימה, כמה שזה טעים. האטריות הללו נטולות גלוטן, עשויות מקמח תפוחי אדמה ומתאימות כתחליף לאיטריות או אף בלינצ'ס במשך כל השנה. הן יתאימו לשילוב עם כל מרק צח שתבחרו להגיש, על בסיס עוף, ירקות או בקר.

 

אטריות מרק לפסח



מצרכים:
4 ביצים
4 כפות מים
4 כפות קמח תפוחי אדמה
קורט מלח

 

שמן צמחי לשימון המחבת

אופן הכנה:

  • טורפים בקערה את הביצים.
  • מעבירים את קמח תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים כף אחר כף את המים ולאחר כל הוספה מערבבים, עד שנוצרת בלילה חלקה.
  • מוסיפים את התערובת אל הביצים, מוסיפים את המלח ושוב מערבבים היטב.

 

 
מערבבים את המצרכים לבלילה חלקה
מערבבים את המצרכים לבלילה חלקה צילום : חיה אילונה דר
 
  • מחממים מחבת, מטפטפים מעט שמן על נייר סופג ומורחים על המחבת המחוממת.
  • מכינים מצקת קטנה, ממלאים בתערובת ויוצקים למחבת.
  • מניעים את המחבת מצד לצד שהנוזל יכסה את כל המחבת ומטגנים כחצי דקה על הצד הראשון עד שהבלילה מתחילה להתייצב.

 

 
הבלילה צריכה להתפרש על פני המחבת
הבלילה צריכה להתפרש על פני המחבת צילום : חיה אילונה דר
 
  • הופכים ומבשלים חצי דקה נוספת על הצד השני עד שהבלילה מוכנה לחלוטין כך ממשיכים עד שמסיימים את כל התערובת.

 

 
חצי דקה מכל צד
חצי דקה מכל צד צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • מסדרים בערימה את החביתיות המוכנות ונותנים להן להתקרר מעט.

 

 
נותנים לאטריות להתקרר מעט לפני שחותכים
נותנים לאטריות להתקרר מעט לפני שחותכים צילום : חיה אילונה דר
 
  • לוקחים 2 חביתיות ומגלגלים לצורת סיגר.

 

 
הגלגול מאפשר לחתוך לאטריות אחידות
הגלגול מאפשר לחתוך לאטריות אחידות צילום : חיה אילונה דר
 
  • פורסים את הגלילים לרצועות דקות וכך עושים לכל החביתיות.

 

 
משתדלים שלא לנשנש יותר מדי מהאטריות במהלך ההכנה
משתדלים שלא לנשנש יותר מדי מהאטריות במהלך ההכנה צילום : חיה אילונה דר
 
  • אם לא מגישים מייד, מעבירים לקופסא אטומה ושומרים במקרר עד 48 שעות.
  • כשמוכנים להגיש, מוסיפים את האטריות למרק החם, נותנים להן דקה להתחמם ומגישים.

 

 
האטריות ישדרגו כל מרק צח
האטריות ישדרגו כל מרק צח צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.