מתכון לאגסים בל הלן

 
אגסים בל הלן
אגסים בל הלן צילום: שירן כרמל
 
עודכן 13:08 25/03/2012

קינוח זריז וטעים לפסח - אגסים מבושלים בסירופ מתובל עם גלידת וניל ורוטב שוקולד. תענוג מתוק ומושחת

 
 
 
 
 

מצרכים ל-6 מנות:
6 אגסים
1/2 לימון טרי

 

לסירופ:
2 ליטר מים
800 גרם סוכר
1 מקל וניל

 

לרוטב שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס מים
4 כפות סוכר
1/2 מקל וניל

 

להגשה:
מיכל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1/2 מקל וניל
1 ליטר גלידת וניל איכותית

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הסירופ: בסיר מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים את הסוכר.
  • חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגירים. מעבירים את התרמיל ואת הגרגירים לסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • מקלפים את האגסים ומורחים אותם במעט לימון על מנת שלא ישחירו.
  • מעבירים את האגסים לסירופ ומבשלים כ- 30 דקות עד שהם רכים לחלוטין וכאשר נועצים בהם סכין היא יוצאת בקלות.
  • מניחים לאגסים להתקרר בתוך הסירופ ושומרים בקירור עד השימוש. לפני השימוש מסירים באמצעות כף פריזיאן דרך התחתית את גרעיני האגסים.
  • רוטב השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין.
  • מוסיפים את השוקולד, תרמיל הוניל והגרגירים ומבשלים עד לקבלת רוטב שוקולד סמיך. בשלב זה מוציאים את תרמיל הוניל.
  • לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וגרגירים מחצי מקל וניל לקצפת יציבה, יש להקפיד שלא להקציף את הקצפת יותר מדי על מנת שלא "תישבר".
  • הגשה: בגביעי הגשה מסדרים שכבת גלידת וניל ועליה מניחים את האגסים, יוצקים עליהם רוטב שוקולד חם ומקשטים עם מעט קצפת. מגישים מיד.

 

המתכון באדיבות השף מאיר דנון - "בישולים", עבור טיב טעם.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

פאדג'ונים על מקל

מוס שוקולד וברנדי

ריבועי קוקוס ושוקולד

פנקוטה קוקוס עם תותים

טירמיסו לפסח

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.