מתכון לטארט תפוחים כשר לפסח

 
טארט תפוחים כשר לפסח
טארט תפוחים כשר לפסח צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:28 26/03/2012

מכינים תחתית מעוגיות ושקדים, ממלאים בתפוחים וצימוקים ואופים ביחד עם קראמבל פריך מעל. ליטל לבל-אלפנדרי הופכת את חסרון הקמח ליתרון בטעם

 
 
 
 
 

כמו בכל שנה, שבועיים לפני החג, מתחיל המרתון: קניות, סידורים, מתנות, רשימות ועוד ועוד. כל אחד והחלק שלו בבית, ואני, כבכל שנה תורמת את חלקי בסוף הארוחה ומכינה קינוח.

הקינוח המיוחל טרם נמצא, אך אחת משתי העוגות שיהיו, תהיה ללא ספק טארט תפוחים. זהו אחד הטארטים האהובים עליי, ואם הוא נמצא בתפריט במסעדה סביר מאוד להניח שגם אזמין אותו לסיום ארוחה.


בקלות יחסית, ניתן להכין אותו כשר לפסח, הוא אמנם אינו עוגת רושם מפוארת, אך מחמאות מפוארות תקבלו ועוד איך.

 

טארט תפוחים

טארט בקוטר 24 ס"מ

 

לבסיס:
200 גרם עוגיות יין לפסח טחונות דק
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
100 גרם חמאה מומסת

למילוי תפוחים:
7-8 תפוחים גרנד-סמיט
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
50 גרם חמאה
2 כפיות תמצית ווניל
50 גרם (1/2 כוס) צימוקים בהירים

ל"פירורי בצק":
50 גרם עוגיות יין לפסח
40 גרם חמאה קרה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר

2-3 כפות שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה:

  • מכינים מילוי תפוחים - מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ.
  • במחבת רחבה מניחים את התפוחים החתוכים, סוכר, חמאה ותמצית ווניל ומבשלים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד להמסה של החמאה והסוכר.
  • מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות על לריכוך של התפוחים (התפוחים צריכים להיות רכים אך לא מדי).
  • מסננים את התפוחים מהנוזל ומניחים להצטננות עד לשימוש.

 

מכינים בסיס הטארט:

  • שמים בקערה את העוגיות הטחונות, השקדים הטחונים והחמאה ומערבבים בידיים לתערובת אחידה ולחה.
  • משטחים את התערובת בתבנית, בבסיס ובשוליים לשכבה דקה ואחידה.
  • מעבירים את התבנית להתייצבות ל-15 דקות במקפיא.

 

מכינים פירורי בצק :

  • במעבד מזון שמים את העוגיות, החמאה והסוכר וטוחנים יחד עד לקבלת פירורים גסים ואחידים. מניחים בצד עד להרכבת הטארט.

 

הרכבה ואפייה של הטארט:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • מוסיפים לקערת התפוחים את הצימוקים ומערבבים קלות לפיזור אחיד.
  • על תחתית הפאי הקפואה מניחים את תערובת התפוחים-הצימוקים.
  • מפזרים מעל התפוחים את פירורי הבצק בשכבה אחידה ומעליהם את פרוסות השקדים.
  • אופים כ-45 דקות עד להשחמה של הטארט. מצננים היטב לפני ההגשה.

 

 
הקינוח שיקצור מחמאות
הקינוח שיקצור מחמאות צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.