מדליות זהב לישראל בתחרות בישול עולמית

 
המנצחים בתחרות הבישול ברומניה
המנצחים בתחרות הבישול ברומניה צילום: יח"צ
 
עודכן 08:02 27/03/2012

בתחרות בישול שהתקיימה ברומניה וכללה נציגים מכל המדינות ניצחו, בכמה קטגוריות, השפים של נבחרת ישראל לאחר שהפגינו יכולות בישול ויצירתיות מרשימות

 
 
 
 
 

סיבה לגאווה

בשבוע שעבר התקיימה תחרות בישול בינלאומית - Campionatul De Gatit בעיר ייאש שברומניה. בתחרות השתתפו מדינות מכל העולם כשבינהם גם הנבחרת הישראלית שמנתה 15 שפים שהתחלקו לכמה קבוצות.

 

עוד בארץ, ימים לפני התחרות, התאמנו השפים בהכנת המנות ונערכו לוגיסטית ליומיים של תחרות בינלאומית.

 

במהלך התחרות התבקשו המתמודדים להפגין יכולות בישול מרשימות לצד חדשנות ויצירתיות בהרכבת המנות. ביום הראשון עבדו המשתתפים על מנות פס-קר כשהדרישות היו מנה אלטרנטיבית-צמחונית, מנה קראטיבית-חדשנית, קונדיטוריה ואפיטייזרים-מנות פתיחה. ביום השני היה על המתמודדים לבשל בתנאי שטח כשלרשותם אמצעי בישול כמו כירת גז, פויקה או מנגל כשהדרישות כללו מנה חדשנית, מנת קדירה, מנת מנגל ומנת מחבת/פלנצה.

 

המתמודדים הגישו 2 צלחות מכל מנה שהוכנה תוך בישול מוקפד, מחשבה על שילובי טעמים וכמובן פרזנטציה.

 

הצוות הישראלי המנצח שגרף את מירב הפרסים כלל את השפים צחי מויאל, אבי סיגאווי ואמנון יפרח, שגרפו 5 מדליות זהב, מדליית כסף, 2 מדליות ארד, 2 גביעים וגביע אלוף האלופים, והביאו כבוד לקולינריה הישראלית.

 

מסוקרנים לדעת איזה מנה קיבלה את מדליית הזהב?

בקטגורית קדירת השפע זכתה המנה שכללה תבשיל של לחי עגל במדורה עם ירקות חורף , ערמונים וכמהין מרוקאי מוגש עם קוסקוס מבושם בניחוחות הל וראס אל חנות, בקטגורית מחבת ההפתעות זכתה מנת בשרים חגיגית שכללה מבחר בשרים עם פסטת חלמונים ונענע, קרוקט של בטטה בקוקוב, ירקות ארומטים ודמיגלאס תמרים ומדליית זהב נוספת נקטפה בזכות מנת בשרים ברוטב תאנים על מצע עגבניות מולקולארי, תפוחי אדמה הום פרייז, בצל וירקות מזוגגים.

 

 
תבשיל לחי עגל עם ירקות, ערמונים וכמהין מרוקאי מוגש עם קוסקוס
תבשיל לחי עגל עם ירקות, ערמונים וכמהין מרוקאי מוגש עם קוסקוס צילום : שף צחי מויאל
 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.