מתכון לדלעת במילוי נתחי פרגית ופירות יבשים

 
את המילוי שנשאר אפשר לפזר מסביב (או לנשנש)
את המילוי שנשאר אפשר לפזר מסביב (או לנשנש) צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:22 26/03/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

עידן אדלר רייס מקשטת את שולחן הסדר עם מנה טעימה, מרשימה וחגיגית במיוחד של דלעות קטנות במילוי נתחי פרגית, פירות יבשים ובטטה

 
 
 
 
 

אני סבורה שכל ארוחה דשנה ומפנקת חייבת להתחיל דרך העיניים. כשמסתכלים על שולחן ערוך ומרשים ממולא בכל טוב, צבעוני, ססגוני ואסתטי, כל החושים מתעוררים וחוויית האוכל מתעצמת. מאחר שבשבילי חוויית האוכל היא אחת מההנאות הגדולות בחיים, חשובים לי, במיוחד בחגים, האסתטיקה והיופי שעוטפים את שולחן החג בחגיגיות קסומה ומרגשת.

 

בילדותי, היינו מקפלים מפיות (שנבחרו בקפידה להתאים למפות ולאווירת החג) בצורות מיוחדות ועד היום אימי מציפה נרות צבעוניים בגביעים כשהיא מעוניינת בשולחן חגיגי. לי יש אהבה גדולה לכלי מטבח מעניינים ומיוחדים ולהכנת אוכל בכלים אישיים. לכן כשראיתי לראשונה בשוק את הדלעות המקסימות הללו פשוט התאהבתי! הן גם כלי הגשה אישי וגם מנה אישית טעימה בטירוף, הממולאת בכל טוב.

 

בחרתי למלא את הדלעות בנתחני פרגיות, בטטה ופירות יבשים, והכל נאפה בסילאן, מיץ תפוחים וריבת משמש, באופן שהתמזג בהרמוניה נפלאה עם הטעמים הטבעיים של הדלעת ויצר מנת חג מושלמת. בתיאבון וחג שמח!

 

 
הרמוניה נפלאה של טעמים
הרמוניה נפלאה של טעמים צילום : עידן אדלר רייס
 

דלעות ממולאות בנתחני פרגית, בטטה ופירות יבשים

6 מנות בתבנית 20X30

 

מצרכים:

6 דלעות קטנות, אפשר גם דלעת ערמונים (חשוב לבחור את הקשות ביותר)

500 גרם פרגיות חתוכות לניתחונים

3 כפות סילאן

2 כפות ריבת משמש

חופן צימוקים

חופן משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות

חופן חמוציות מיובשות

כוס וחצי מיץ תפוחים (קנוי או סחוט)

חופן אגוזי מלך (לא חובה)

2 בטטות בגודל בינוני

שמן זית

מלח, פלפל

חצי כפית קינמון

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • חותכים את החלק העליון של הדלעות, ומרוקנים את הזרעים.

  • משאירים את החלק העליון מונח על גבי הדלעת (פשוט משאירים את הדלעת סגורה כמו סיר עם מכסה).

  • מכניסים את הדלעות לתבנית משומנת במעט שמן ואופים בתנור למשך 15 דקות עד לריכוך קל.

  • בינתיים, מקלפים את הבטטות המבושלות וחותכים לריבועים של ס"מ על ס"מ. מבשלים את קוביות הבטטה בסיר עם מים רותחים עד לריכוך (או שמכניסים לשקית סופר, קושרים רופף ומכניסים למיקרוגל למשך 10 דקות).

  • מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את נתחוני הפרגיות עד להשחמה על אש בינונית. תוך כדי מוסיפים מלח ופלפל.

  • מוסיפים למחבת את הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים. מוסיפים את הבטטות המבושלות ומערבבים. מוסיפים סילאן וריבת משמש ומערבבים היטב.

  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

  • ממלאים כל אחת מהדלעות במילוי עד הסוף וסוגרים עם החלק העליון.

  • מה שנשאר מהמלית אפשר לפזר בתבנית.

  • שופכים מעל הדלעות כוס וחצי מיץ תפוחים.

  • מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. הדלעות מוכנות כשהן רכות לגמרי, משחימות והמילוי מזוגג ויפה.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

  

למתכונים נוספים של עידן אדלר רייס:

פאי מלוח במילוי בשר וחצילים

פסטה ברוטב בולונז

דיירי קבע במקרר: פסטו וממרח עגבניות מיובשות

אוזני המן במילוי נוטלה

קציצות ברוטב עגבניות עם עשבי תיבול

לזניית גבינות משובחת

טארט תותים טריים וקרם וניל

מרק פטריות עשיר

 

 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.