מתכוננים לפסח • חדשות היין

 
סדרת פרייבט קולקשן של יקבי כרמל
סדרת פרייבט קולקשן של יקבי כרמל צילום: יח"צ
 
עודכן 00:38 26/03/2012

בצירים חדשים לסדרת פרייבט קולקשן של יקבי כרמל • מבצעים ומארזים מיוחדים לפסח • ארוחה חגיגית ליינות הזוכים בתחרות Best Value • ציונים מעולים ליינות רקנאטי במגזין 'וויין אדבוקט' • יין חדש בסגנון פורט מיקבי רמת הגולן • ועוד חדשות מסביב לבקבוק

 
 
 
 
 

יינות מבצירים חדשים בסדרת "Private Collection'' של יקבי כרמל

  

יקבי כרמל משיקים לקראת חג הפסח יינות מסדרת פרייבט קולקשן מבצירים חדשים. יינות אדומים משנת בציר 2010 ויינות לבנים משנת הבציר 2011. חלק מיינות הסדרה התבגרו לראשונה במכלי הבטון ההיסטוריים המחודשים שביקב בזכרון יעקב. בנוסף, התוית האחורית של הבקבוקים עודכנה בהמלצות, כגון כמה זמן מומלץ לקרר כל יין כדי שיגיע לטמפרטורת ההגשה האופטימלית עבורו. לקראת פסח יינות הסדרה יוצעו במחיר מיוחד - ראו בהמשך הכתבה.

 

יינות מבציר 2010:

 

כרמל קברנה סוביניון פרייבט קולקשן - זכה בשנת 2012 במדליית זהב בתחרות Best Value - מתאפיין בגוון ארגמני עמוק וניחוחות של דומדמניות, שזיפים ומוקה. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

כרמל מרלו פרייבט קולקשן - מתאפיין בגוון אדום עמוק ובניחוחות של דובדבנים, סיגליות ותבלינים. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

כרמל שיראז פרייבט קולקשן - מתאפיין בגוון סגול עז, בגוף מלא ובבשומת של פטל בשל, פלפל שחור גרוס ועשן.

כרמל קברנה מרלו פרייבט קולקשן - מתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובבשומת של דומדמניות, פטל ווניל. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

 

יינות מבציר 2011:

 
שרדונה פרייבט קולקשן
שרדונה פרייבט קולקשן צילום: יח"צ

כרמל שרדונה פרייבט קולקשן - זכה במדליית זהב בתחרות Best Value בשנת 2011 - מתאפיין בבשומת של פירות טרופיים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וסיומת מאוזנת.

כרמל סוביניון בלאן פרייבט קולקשן - מתאפיין בניחוחות של אננס, ליים ועשב קצוץ.

כרמל אמרלד ריזלינג פרייבט קולקשן - מתאפיין בבשומת של פריחת הדרים וטעם מאוזן המשלב את מתיקות וחמיצות הענבים.

 

כמו כן, הושק גם יין הקינוח מוסקט פרייבט קולקשן 2009 -מתאפיין בניחוחות של פריחת הדרים, ליצ'י ופירות מסוכרים. בעל גוף מלא, מתיקות מאוזנת, וסיומת ארוכה ומאוזנת.

 

בצירים חדשים ביקב ברבדו

 

יקב הבוטיק כרמי יוסף, בבעלות פרופסור בן עמי ברבדו, בכיר המומחים בישראל בנושא גפן ויין, ותלמידו לשעבר פרופסור עודד שוסיוב, משיק בצירים חדשים ליינות השיראז והשרדונה שלו.

 
שיראז 2009 יקב ברבדו
שיראז 2009 יקב ברבדו צילום: יח"צ

שיראז 2009 - מורכב מ-100% ענבי שירז, שנבצרו מכרם יחיד בסוף ספטמבר 2009. היין יושן במשך 12 חודשים בחביות עץ מארה"ב ומצרפת, ליצירת שילוב נכון בין ארומת הפרי וניחוח החבית. היין מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים. בטעימה מתגלה יין בצבע אדום עז, בטעמים פירותיים עשירים, בעל אופי חזק, אך עם זאת אינו ממוצה עם תום - מומלץ לקנות עכשיו, לשמור עליו טוב טוב ולפתוח עוד שנתיים לפחות. סבלנותכם תתוגמל.מחיר: 129 ש"ח.

 
שרדונה 2011 יקב ברבדו
שרדונה 2011 יקב ברבדו צילום: יח"צ

שרדונה 2011 - 100% ענבי שרדונה מכרמי היקב בהרי יהודה. היין יוצר בתהליך ייחודי המשלב חקלאות אינטנסיבית בכרם ושיטת ויניפיקציה המביאה למקסימום את ארומת פרי. המיץ הצלול עבר תסיסה משולבת - שהתחילה בחביות נירוסטה וחלקה הסתיימה בחביות עץ. עם סיום התסיסה בוצע תהליך התיישנות על גבי השמרים למשך 3 חודשים. בטעימה מתגלה יין פירותי עם נוכחות חמצמצה ומעניינת, שתשתלב בצורה מעולה עם כל מנה חלבית עשירה או מנות דגים מטוגנות. מחיר : 92 ש"ח.

 

יינות חדשים ביקבי רמת הגולן

יקבי רמת הגולן משיקים יין מחדש בסגנון פורט ובציר שלישי ליין האיכות 'רום':

 
 
טי בריבוע יין בסגנון פורט
טי בריבוע יין בסגנון פורט צילום: יח"צ

ירדן T2 2008  - יין מחוזק בסגנון פורט, שנוצר משני זני ענבים פורטוגזיים מסורתיים מעמק הדואורו (Douro) - טוריגה נסיונל וטינטה קאו, המפורסמים ביצירת יינות מצוינים, יבשים ומתוקים. היין חוזק על-ידי ברנדי בזמן התסיסה, וכך משמר חלק מהמתיקות הטבעית של הענבים. הפרי ממנו יוצר ירדן T² מגיע מכרם עינות יונתן, הממוקם בגובה של 700 מטר מעל פני הים, ויוצרו במיוחד כדי להתאים לחיך הישראלי. בטעימה המשקה לא מאכזב ומראה גוף מלא וטעם מרוכז של פירות אדומים עם ניחוחות מתובלנים משהו (פלפל אנגלי ואפילו מעט קינמון). אפשר לפתוח מייד או לשכוח ממנו באחסון נכון לאירוע המתאים. עם טעמים מורכבים ותכולת אלכוהול גבוהה של 18% הוא יכול לעמוד בפני עצמו כמנה האחרונה בארוחה. מחיר - 190 ש"ח.

 
ירדן רום רמת הגולן
ירדן רום רמת הגולן צילום: כפיר חרבי

ירדן רום 2008 - אחד מיינות הדגל של היקב, המיוצר זו השנה השלישית. מורכב מ-41% סירה, 33% מרלו ו-26% קברנה סוביניון. הפרי נבצר במרכז ובצפון רמת הגולן. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 21 חודשים, בוקבק ללא סינון ומכיל 15% אלכוהול. בטעימה היין מפגין ארומות מענגות של דובדבן מעושן (וזה ריח דיי טוב). אחרי הלגימה נותרים בפה טעמים של אוכמניות בר ומעט שוקולד מריר. היין ימשיך להשתפר בבקבוק בשנים הבאות ויישאר מצוין לשתייה יותר מעשור ממועד הבציר, אבל גם אם תשתו אותו עכשיו הוא יהיה מצוין. עם תג מחיר לא זול בכלל של 340 ש"ח, הוא מתנה אידיאלית לאנשים שיודעים להבין ולהעריך יין. 

 

ציונים מצוינים ליינות רקנאטי בטעימה של רוברט פארקר

 

השבוע התפרסמו ציוני טעימת יינות רקנאטי של המגזין Wine Advocate, המגזין של מבקר היין החשוב בעולם, רוברט פרקר. הציונים הגבוהים מעוררים גאוה רבה ביקב, לנוכח העובדה שיינות רקנאטי הם היינות הישראליים היחידים שזכו לציונים של מעל 90 בטעימה הנוכחית:

 

רקנאטי ספיישל רזרב אדום 2009, אשר יושק בקרוב, זכה לציון 91.

רקנאטי סירה ויונייה 2009 ורקנאטי קריניאן כרם בעל זכו כל אחד מהם לציון 90.

 
מצטיין אצל פרקר: ספיישל רזרב 2009
מצטיין אצל פרקר: ספיישל רזרב 2009 צילום: יח"צ

ציונים של 90 ומעלה אינם תדירים אצל רוברט פרקר. למעשה, שלושת יינות רקנאטי מצטרפים לרשימה מצומצמת של יינות ישראלים שזכו לציונים שכאלה. מנכ"ל יקבי רקנאטי, נועם יעקובי: "ציוניו של רוברט פרקר הינם חשובים ביותר ברמה הבינלאומית ומהווים עבורנו אות הערכה נוסף לפועלו של היקב. הציונים הגבוהים הינם אות הערכה נוסף לסגנון הייחודי של יינות רקנאטי והכרה נוספת גם בזירה הבינלאומית".

 

יינות לבנים חדשים ביקב צ'ילאג

 

בהמשך להצלחה של יין השנין בלאן, החליטה הייננית ובעלת יקב צ'ילאג, אורנה צ'ילאג ,לייצר שני יינות לבנים נוספים: סובניון בלאן 2011 (1400 בקבוקים) ובלנד של אמרלד ריזלינג ופרנץ קולומבאר 2011 (כ- 600) בקבוקים.

 
סוביניון בלאן 2011
סוביניון בלאן 2011 צילום: אפרת בלוססקי

סובניון בלאן 2011 מורכב מ-90% סובניון בלאן ו-10% ויונייה. הענבים מגיעים מכרמים גבוהים וותיקים מאוד מכרם בן זמרה. הבציר הוא בציר ידני עם יבול נמוך מאוד.

 

אמרלד ריזלינג- פרנץ' קולמבר 2011 מורכב מ 50% אמרלד ריזלינג ו-50% פרנץ' קולמבאר, הענבים מגיעים מכרמים מאוד ותיקים מהרי הכרמל ונבצרו ידנית.

 

שני היינות שהו במיכל נירוסטה בקירור למשך תשעה חודשים בטרם בוקבקו. מומלץ להגישם צוננים וגם לפתוח חצי שעה לפני ההגשה.

 

אירועים

 

תחרות best value - החגיגה

 

במוצ"ש ה-31 במרץ, מספר ימים לפני חג הפסח, תיערך מסיבת יין ב'שישקו' (רחבת בית כנסת הגדול) בה ניתן יהיה לטעום את היינות שזכו במקום הראשון בתחרות BEST VALUE 2012.

 
תחרות בסט ואליו
תחרות בסט ואליו צילום: יח"צ

עמדות מזיגה של היינות הזוכים תהיינה פזורות ברחבה החיצונית של השישקו. האירוע באווירה משוחררת בליווי מוזיקה צוענית/בלקנית שמחה. המסיבה תתחיל בשעה 20:00 ותסתיים בחצות. היינות ימכרו במקום במחירי חנות, וזו הזדמנות מצוינת להצטייד לחג הפסח. תפריט אוכל: קבב בפיתה, שיפודים, גבינת חלומי "על האש", צלחת גבינות של משק יעקובס.

מחיר כניסה: 50 ש"ח עבור טעימת כל היינות, כולל כוס יין - החזר כספי של 30 ש"ח בקניית יין הביתה. המחיר אינו כולל אוכל. כתובת: הר סיני 2, תל אביב. טלפון: 03-5606406.

  

ערבי יין ברביבה וסיליה עם יקב BRAVDO- כרמי יוסף

 

במהלך החודשים מרץ ואפריל יתקיימו בימי רביעי בשתי המסעדות של רביבה וסיליה ערבי יין מיוחדים בשיתוף עם יקב BRAVDO-כרמי יוסף. במהלך ערבים אלה תפריט היין של מסעדות רביבה וסיליה יוקדש בלעדית ליינות היקב. בערבי היין יתארחו נציגים מטעם משפחת היקב שיכבדו את הסועדים בטעימות מהיינות החדשים ויציעו תפריט עם מחירי היכרות מיוחדים של היינות בכוסות ובקבוקים במחירים אטרקטיביים.

 

ערבי היין יתקיימו בתאריכים הבאים:

28/3- במסעדות רביבה וסיליה רמה"ש ובמתחם G ת"א. בתאריך זה יתארח היינן

והפרופסור עודד שוסיוב ברביבה וסיליה ברהמ"ש.

4/4 - במסעדות רביבה וסיליה רמה"ש ובמתחם G ת"א.

   

להזמנת מקום: רביבה וסיליה - מתחם צמרת G - ניסים אלוני 10תל אביב , טלפון: 03-5466090. רמה"ש - המייסדים 1, נווה רסקו, טלפון: 03-5400179

 

יריד יינות בוטיק במסעדת הטרקלין

 

בסוף השבוע הקרוב יתקיים יריד יקבים ייחודי, אשר יציג יותר מ-15 יקבי בוטיק מרחבי הארץ. היריד נוצר בכדי לאפשר מפגש בין הקהל הרחב ליקבים ישראליים קטנים וייחודיים, שלא נגישים עדיין ברמה היומיומית לקהל רחב.

 
מסעדת הטרקלין - תארח עשרות יקבים
מסעדת הטרקלין - תארח עשרות יקבים צילום: שי בן אפרים

היריד, שזכה לשם "בוטיק 2012" יתקיים לראשונה השנה באזור מסעדת הטרקלין בנחלת בנימין בתל אביב. לכל יקב המשתתף ביריד תהיה עמדה משלו בה ניתן יהיה לטעום ממגוון היינות של היקב ולקבל הסבר קצר על סוגי וזני היינות. בין היקבים המשתתפים ביריד: יקב אסף, יקב בן זמרה, יקב אסיף, יקב שילה, יקב ראש פינה, יקב דדה, יקב צ'ילאג, יקב מרשה, יקב בן דויד, יקב מאור, יקב אמפורה, יין שפיץ, יקב נבות ועוד.

 

עלות הכניסה באתר המסעדה או דרך חברת גרופון, שם ניתן לרכוש כרטיס מוזל ב- 75 ₪ לאדם בלבד. עלות הכניסה כוללת טעימה חופשית של מגוון היינות. בנוסף, לקוחות שירכשו יינות הביתה במהלך היריד, יקבלו זיכוי של 50 ₪ במעמד הרכישה בחנות היינות ביריד החל מהבקבוק השני ו-50 ₪ זיכוי נוספים לרכישת מנוי למגאזין יין וגורמה. בנוסף, באירוע יוצעו מגוון מנות מתפריט המסעדה ב25 ש"ח.

 

רחוב נחלת בנימין 41, תל אביב (צמוד למסעדת הטרקלין)

יום ה' 29.3 בין השעות 18:00-23:00

ביום ו' 30.3 בין השעות 11:00-16:00

לפרטים נוספים והרשמה - 03-5660013

 

מבצעים ומארזים לפסח

את המארזים והמבצעים של היקבים השונים ניתן למצוא ברשתות השיווק במובחרות או בחנויות היין השונות.

 

יקבי כרמל - מבצעים

 

מבצע 4 יינות ב-100, עם יינות מסדרת סלקטד - מבחר יינות אדומים ולבנים מהסדרה, וכן יינות יאנג סלקטד החדשניים והצעירים, יאנג סלקטד מוסקטו ויאנג סלקטד קריניאנו.

 

מבצע 3 יינות ב-100, עם יינות מסדרת פרייבט קולקשן, סדרה איכותית, עקבית, שנותנת תמורה הולמת למחיר היינות. יינות כגון: פרייבט קולקשן קברנה סוביניון מרלו, פרייבט קולקשן שרדונה, פרייבט קולקשן מוסקט, וכן, שלישיית יינות הנתזים: סלקטד ספרקלינג, סלקטד ספרקלינג לייט וסלקטד ספרקלינג רוזה.

 

מבצע 2 יינות ב-100 שקלים, יינות נבחרים מהסדרה האזורית, סדרה ייחודית של יינות משובחים המייצגים את מיטב אזורי היין של ישראל. בין היתר יכללו במבצע: האזורית קברנה שיראז, האזורית קברנה סוביניון, האזורית מרלו, קברנה סוביניון פרייבט קולקשן ומרלו פרייבט קולקשן.

 

יקבי רמת הגולן - מארזים

 

צעיר ורענן - אריזות שי מסדרת 'גולן': גולן קברנה סוביניון 2009, חרוסת מבית "משק לין" 250 גרם ופחית "אהבה" מלאה בסוכריות דרג'ה מבית "סטודיו אנד ג'וי" 100 גרם. במארז קרטון לשני בקבוקים של "ארץ היין". מחיר: 66.50 ש"ח.

 

 איכות במחיר הוגן - אריזות שי מסדרת 'גמלא': גמלא פינו נואר 2009, גמלא סוביניון בלאן 2011 ופח נייר מרהיב ומעוצב מנייר עיתון ממוחזר בעבודת יד מבית קבוצת "שכולו טוב". במארז מתנה בינוני "ארץ היין".

מחיר: 124.50 ש"ח.

 

 ממרומי היצירה - אריזות שי מסדרת 'ירדן': ירדן סירה 2006, שמן זית כתית מעולה מזן קורנייקי "ארץ גשור" 750 מ"ל ומכל משאבה ייחודי להתזת שמן מבית "קאסה איטליאנה". במארז קרטון ל-3 בקבוקים של "ארץ היין".

מחיר: 165 ש"ח.

 

יקבי בנימינה - מארזים

 

מארז זוגי מסדרת יוגב: יוגב קברנה סוביניון- מרלו + יוגב קברנה סוביניון- שיראז. מחיר: 100 ש"ח 

 

מארז זוגי של יינות מסדרת BIN: BIN קברנה סוביניון ו- BIN מרלו או מוסקט, כולל סט סימון כוסות מתנה. מחיר: 79 ש"ח

 

מארז שני יינות מסדרת BIN וקאווה: BIN קברנה סוביניון, BIN מרלו וקאווה מוסא דה וויאפורמוסה יבשה. מחיר: 130 ש"ח 

 

יקב טפרברג - מארזים

 

מארז הכולל שני יינות מסדרת סילבר (סילבר סירה וסילבר קברנה סוביניון) ושתי כוסות יין. מחיר מומלץ לצרכן: 110 ש"ח.

 

מארז הכולל שני יינות מסדרת טרה 2008 (טרה קברנה סוביניון וטרה מרלו) ושתי כוסות יין. מחיר מומלץ לצרכן: 140 ש"ח.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

שותים ומתחזקים - מבוא לפורט ויינות מחוזקים

טיול יין בדרום אפריקה

מתכון לאלפחורס כשר לפסח

10 שימושים קולינריים לשאריות יין

שף בשבוע: רועי אגאי מבית היין

טיול יין בפורטוגל

מתכון לפסטה ברוטב פטריות עשיר

חדשות היין מרץ 2012

 

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.