מתכון לגפילטע פיש של אמא

 
מתכון מנצח בחג ובכלל
מתכון מנצח בחג ובכלל צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 06:59 27/03/2012

למרות חוסר חיבתה האישי לקציצת הדג עם הגזר ולאור הבקשות הנרגשות של הגולשים, חיהל'ה מבקשת מאמא את המתכון המשפחתי לגפילטע פיש בליווי חזרת

 
 
 
 
 

אקדים ואומר שאינני מחסידות הגפילטע פיש, למרות שאמי מכינה אותו ממש טעים. אך אני מוקירה ומכבדת מאכלי כל עדה ועדה ולקראת פסח אני יודעת שרבים מחכים לקציצה עם הגזר. אני טועמת מהגפילטע פיש בעודו חם עם חריין/ חזרת חריפה מאוד שגם אמא כמובן מכינה, ומתבוננת בכל אוהבי הדג האוכלים אותו בהנאה רבה.

 

בדקתי אם יש עניין בפרסום המתכון ואכן כפי שחשבתי רבים ביקשו את המתכון המעורר בהם געגועים לסבתא או לאמא, התגובות שקיבלתי מהחברים היו מרגשות וכך לקחתי לי את הפנקס שלי ורשמתי מילה במילה את המתכון מפי אמי.

 

גפילטע פיש של אמא

10 מנות

 

מצרכים:

קילו דג קרפיון טחון (בלי העור והאדרות)

ראש דג חתוך לחצאים וראש שלם עם תוספת בשר מלמטה (לבקש ממוכר הדגים)

2 ביצים טריות + 2 ביצים מבושלות מגוררות

2 בצלים בגודל בינוני

כף סוכר שטוחה+ כפית

4 כפות קמח מצה

2 גזרים קלופים

פלפל, מלח

 

אופן הכנה:

  • חותכים לפרוסות דקות את הגזרים ואחד מהבצלים. את הבצל השני מגררים בפומפיה.
  • מערבבים את הדג הטחון עם הביצים (הטריות והמבושלות), הבצל המגורר, מלח ופלפל, כף סוכר וקמח מצה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצרים קציצות, ממלאים גם את הראש החתוך בקציצה.
  • בתחתית סיר רחב מסדרים שכבת פרוסות גזר, מעל פרוסות בצל, מניחים את הקציצות ומעל את הראשים.
  • יוצקים מים כס"מ מעל הדגים, מוסיפים כפית סוכר, קורט מלח ופלפל שחור.
  • מרתיחים ומנמיכים את הלהבה לבינונית ושומרים על להבה זו במשך הבישול.
  • מבשלים במשך שעתיים עם מכסה פתוח מעט. אם הסיר נראה יבש מוסיפים מים.
  • אם מגישים קר, נותנים לקציצות להצטנן לטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר לשעתיים לפחות או עד שהרוטב התייצב.
  • מגישים קציצה עם פרוסת גזר לצד חריין/חזרת.
  • הערה שאמא הוסיפה: בקשו ממוכר הדגים אדרות ועור מהדג ובעת סידור הסיר הניחו אותם בשכבה התחתונה - הם יוסיפו ג'לטין וישפרו את המרקם של הרוטב.

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה הכנסו לבלוג יופי במטבח

  

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

אטריות כשרות לפסח למרק עוף צח

תבשיל עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

דלעת במילוי פרגית ופירות יבשים

עוגיות אלפחורס לפסח

פילה דניס על פירה עדשים

מרק פטריות עשיר

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.