מתכון לטרייפל שוקולד, תותים וקצפת

 
טרייפל שוקולד, תותים וקצפת
טרייפל שוקולד, תותים וקצפת צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:53 28/03/2012

רגע לפני החג, נטלי לוין מגישה לכם את ה-קינוח של ליל הסדר. טרייפל אישי כשר לפסח עם תותים, שוקולד וקצפת

 
 
 
 
 

כמעט שבוע לפני ערב חג הפסח. כולם בהכנות לקראת ליל הסדר; קניות, ניקיונות קדחתניים ובאופן כללי אווירת "טירוף-פסח". לכל אלה שלא לגמרי החליטו על תפריט, ועדיין חושבים איזה קינוח להכין - הקינוח הזה הוא בשבילכם. הוא טעים, הוא קל להכנה, והוא משלב בתוכו טעמים שאף אחד לא יתנגד להם. הכירו את הטרייפל.

 

טרייפל הוא קינוח בריטי מסורתי המורכב משכבות-שכבות של עוגה, קרם ופירות. מדובר בקינוח יפהפה, צבעוני וקל מאוד להכנה. אם מכינים אותו בכלים אישיים הוא מרשים אף יותר, אך אין מניעה להכין אותו גם באופן מסורתי בקערה משפחתית, מתוכה מוציאים מנות בעזרת כף גדולה. במנות האישיות השכבות שנראות מבעד לכוס הזכוכית יוצרות מראה יפהפה, ואם הולכים על שילובים מיוחדים זו כבר ממש חגיגה. הפעם הלכתי על השילוב הקלאסי של שוקולד, תותים וקצפת, מה שהניב טרייפל צבעוני ויפה.

 

טרייפל שוקולד, תותים וקצפת

8-9 כוסות אישיות (אפשר להכין גם בקערת טרייפל גדולה)

 

לתותים שיכורים:
2 סלסלות תותים טריים
3-4 כפות סוכר
30-40 מ"ל (3-4 כפות) ברנדי

 

לרולדת קקאו:
2 ביצים
קורט מלח
50 גר' (רבע כוס) סוכר
30 גר' (2 כפות) קורנפלור
30 גר' (2 כפות) קקאו כהה מנופה
חצי כפית אבקת אפייה

 

לשכבת השוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר קצוץ גס
100 מ"ל שמנת מתוקה

 

לשכבת הקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית

כמה תותים לקישוט
שוקולד מריר מגורד

 

אופן הכנה:

  • תותים שיכורים: חותכים את התותים לקוביות קטנות (לא קטנות מדי) ומכניסים לקערה בינונית.
  • מוסיפים לתוך הקערה סוכר וברנדי, מערבבים היטב, ושומרים במקרר כ3-4 שעות, עד שהתותים מתחילים להפריש מעט נוזלים.
  • רולדת קקאו: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם מקצפה מניחים ביצים, מלח וסוכר ומקציפים יחד עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
  • מוסיפים פנימה קורנפלור, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, משטחים בעזרת פלטה ואופים 6-7 דקות, עד שהרולדה קפיצית למגע.
  • מצננים את הרולדה לחלוטין וטוחנים אותה לפירורים במעבד מזון עם להב פלדה.
  • שומרים את הפירורים בצד עד ההרכבה.
  • שכבת השוקולד: בסיר קטן מניחים את השמנת המתוקה (250 מ"ל) ומביאים לסף רתיחה.
  • מוזגים את השמנת על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים לגנאש אחיד ומבריק.
  • מצננים את הגנאש במקרר 2-3 שעות, עד שהוא קר לחלוטין.
  • מעבירים את הגנאש הקר ביחד עם יתרת השמנת לקערת מיקסר עם מקצפה ומקציפים יחד עד שמתקבל גנאש מוקצף ואוורירי (יש להיזהר מהקצפת יתר שתגרום לשמנת להתפרק).
  • מעבירים את הגנאש המוכן לשק זילוף עם צנתר חלק.
  • שכבת הקצפת: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • מעבירים את הקצפת המוכנה לשק זילוף עם צנתר משונן.
  • הרכבת הטרייפל: בתחתית כל כוס מניחים כף או שתיים מפירורי הרולדה. מעל הפירורים מניחים כף של תותים (ביחד עם הנוזל שנוצר).
  • מעל התותים מזלפים שכבה לא עבה מדי של גנאש שוקולד מוקצף, ומעליו מניחים עוד כף או שתיים של רולדה מפוררת.
  • מעל הרולדה מניחים כף של תותים (שוב, עם הנוזלים), ומעליהם מזלפים את הקצפת.
  • מעל הקצפת מגררים מעט שוקולד מריר, מקשטים בתות חצוי ומגישים.

 

 
אין לכם תותים בבית? החליפו בכל פרי אחר שאתם אוהבים
אין לכם תותים בבית? החליפו בכל פרי אחר שאתם אוהבים צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • מומלץ לקשט את הטרייפל עם השוקולד והתות ממש לפני ההגשה.
  • הטרייפל טעימים ביותר לאחר מספר שעות במקרר, מה שמייצב את הטעמים.
  • אם לא אוהבים תותים אפשר להשתמש בפירות יער (טריים או קפואים ומופשרים).
  • אני הכנתי בכוסות לא קטנות במיוחד (של כ-200 מ"ל), אך אפשר להכין גם בכוסיות ממש קטנות ולקבל הרבה יותר טרייפלים.
  • הטרייפל נשמר במקרר, עטוף היטב, עד שלושה ימים.
  • הקינוח יכול להתאים גם לצליאקים אם מקפידים להשתמש בברנדי נטול גלוטן.

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

עוגיו.נט אחת קטנה:
מתכון למוס שוקולד וברנדי

מתכון לפאי שוקולד מריר

מתכון לאצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים

מתכון לחטיף טעמי תוצרת בית

מתכון לעוגת אגסים בחושה

מתכון לפאי לימונענע עם מרנג

מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

 

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.