7 המסעדות האיטלקיות ביותר בארץ

 
גאווה כחול לבן
גאווה כחול לבן צילום: יח"צ
 
עודכן 11:51 28/03/2012

בטקס שנערך אתמול וציין את סופו של פרויקט שהכתיר בעולם את המסעדות התואמות ל"אירוח האיטלקי" האמיתי, נבחרו 7 מסעדות ישראליות שעמדו בקריטריונים הנוקשים. רוצים לדעת מי נכנסו לשביעייה? כל הפרטים בפנים

 
 
 
 
 

בשנה האחרונה, גופים איטלקיים ממשלתיים, ערכו פרויקט שכל מטרתו להכתיר בעולם את המסעדות התואמות ל"אירוח האיטלקי" האמיתי, בדיוק כמו באיטליה.

 

המסעדות המשתתפות בפרויקט עברו תהליך מדוקדק שבו ועדה מקצועית של שפים המומחים באוכל איטלקי ואנשים נוספים מקצועיים מהתחום באיטליה בדקו את המסעדות על פי קריטריונים קפדניים. 

 

בין הקריטריונים (בבחינת חובה):

  • נוכחותו של דובר איטלקית במסעדה.
  • שימוש בשמן זית איטלקי עשוי מזיתים שגודלו באיטליה.
  • לשף המסעדה חובה שתהיה תעודה מקצועית של אחד מבתי הספר לבישול איטלקי הנחשבים או הכשרה של חצי שנה לפחות במסעדה באיטליה או ניסיון במסעדה איטלקית מחוץ לאיטליה לפחות 3 שנים.
  • אחוז המנות האיטלקיות חייב להוות יותר מ- 50% מהמנות בתפריט.
  • על היינות בתפריט לכלול 30% יינות איטלקיים כאשר לפחות חמישה מהם חייבים להיות בעלי תו תקן איטלקי.
  • חלק מחומרי הגלם במסעדה צריכים להיות מתוצרת איטליה.

 

גם בארץ התקיים הפרויקט הקולינרי, שהתבצע על ידי לשכת המסחר והתעשייה ישראל-איטליה, ביוזמה של איגוד לשכות המסחר האיטלקי ובשיתוף המכון הלאומי האיטלקי ללימודי תיירות והסתיים אתמול באירוע חגיגי שנערך במסעדת "סלון" בת"א ובו קיבלו המסעדות תעודות הוקרה.

 
פיצה של מסעדת נובה ג'ויה
פיצה של מסעדת נובה ג'ויה צילום: עוז מועלם

באירוע הוכתרו 7 המסעדות האיטלקיות ביותר, במסגרת פרויקט "האירוח האיטלקי". סגן נשיא לשכת מסחר והתעשייה ישראל-איטליה, רוברטו דלה רוקה, סיפר כי למרות המשבר הכלכלי באירופה, קשרי המסחר בין ישראל לאיטליה דווקא מתהדקים. לדבריו, סך הסחר בין שתי המדינות עמד בשנה האחרונה על כ-4 מיליארד דולר, כאשר ישראל ייצאה בעיקר תוצרת חקלאית יודע טכנולוגי, והיבוא מאיטליה התרכז במכוניות, מכונות, מזון ורהיטים. כמו כן הביע את שמחתו על כך שהאירוח האיטלקי תופס תאוצה בישראל. עוד ציין כי לפני 20 שנה היה קשה מאד למצוא בארץ מסעדות איטלקיות אמיתיות ברמה של היום.

 

7 המסעדות שנבחרו

  • אוסטריה דה פיורלה
  • רונימוטי
  • ארנסטו
  • פאפאס
  • איל פסטאיו
  • נובה ג'ויה (סניף רמת החייל)
  • רוסטיקו (סניף רוטשילד)

 

אוסטריה דה פיורלה

מסעדה באווירה משפחתית שקיימת מאז 1986 ומנוהלת על ידי האמא פיורלה, והבן פבריציו השף. מדובר על משפחה של איטלקים, 14 דורות מרומא, המנהלים שיחות באיטלקית בלבד ובמקרה הצורך בעברית או אנגלית. המסעדה הוקמה עם עלייתם ארצה של פיורלה, סרג'יו (ז"ל) וילדיהם, וכבר 26 שנים מגישים אוכל איטלקי מכל הלב.

כתובת: בן יהודה 148 ת"א

 

רונימוטי

לה רפובליקה דה רונימוטי - המסעדה נוצרה מאהבתם של השפים רוני (בלפר) ומוטי (סופר),  שאוהבים וחיים את האוכל האיטלקי ומחלקים את תשוקתם למטבח האיטלקי עם כל מי שאוהב אוכל טוב. במסעדה אפשר למצוא מבחר אנטיפסטי משתנה, לחמים מיוחדים הנאפים במקום, מיני פסטות ורביולי תוצרת בית, פיצות מיוחדות, פירות ים ודגים וכל זאת לצד מיני ירקות וצמחי תבלין הגדלים בגינתם האורגנית של בני הזוג הממוקמת בכפר הירוק ומספקת מדי יום ירקות וצמחי תבלין טריים למסעדה. כל המנות נעשות מדי יום במטבח רחב הידיים בעל חלון הזכוכית השקוף לחלל המסעדה, בידיים אוהבות וידעניות כמו באיטליה.

כתובת: מאז"ה 3 ת"א

  

ארנסטו

מסעדת ארנסטו נוסדה בשנת 1997 במיקום העכשווי כמסעדה איטלקית. מה שהתחיל כעסק מסחרי טהור הפך למקום עם שאיפות תרבותיות. הודות לשהייה הממושכת של בעל המקום ברומא הוכנסו לתפריט של המסעדה מנות אופייניות של המטבח שמחובר לקהילה היהודית הכי וותיקה. המסעדה מציעה מנות מיוחדות כמו "פרחי קישואים" ו"הארטישוק בסגנון יהודי רומאי" והיום אפשר לטעום שם גם את ה"זנב שור נוסח וצ'ינרה". אצל ארנסטו משחזרים כל המנות על פי המתכון המקורי ללא פשרות או שינוים כדי לרצות את הטעם הישראלי.

כתובת: בן יהודה 90 ת"א

  

פאפאס

פאפא׳ס היא טרטוריה איטלקית קלאסית, המציעה פסטות תוצרת עצמית, פיצות דקיקות ומטעמים איטלקיים נוספים מהים והיבשה.  בפאפאס מקפידים על חומרי גלם איכותיים ושיטות הכנה מסורתיות וכן אוכל ויין באווירה איטלקית קסומה. המסעדה שוכנת בבית דו קומתי ותיק ומשוחזר בפאתי שוק הכרמל וסמטאות כרם התימנים, הנושא קסם מיוחד של פעם.

כתובת: הלל הזקן 12, ת"א

 

נובה ג'ויה (סניף רמת החייל)

מסעדת ג'ויה הראשונה הוקמה ב-2001. בהמשך למסורת האיטלקית של קבוצת ארקפה, גם בג'ויה ניתן למצוא את הטעמים האיכותיים ואת הסטנדרט האירופאי הגבוה בכל טעימה וכמובן את האווירה האיטלקית המשפחתית האותנטית. כיום ג'ויה הפכה לרשת מסעדות ומונה 4 סניפים מרכזיים: הרצליה, רמת השרון, רמת החייל וסינמטק ת"א. כתובת: הברזל 4, רמת החייל

 

רוסטיקו (סניף רוטשילד)

רוסטיקו מציעה חוויה איטלקית אורבנית ,שייחודה הכנת המנות לעיני הסועד ואפייתן בתנור לבנים אותנטי. ברוסטיקו מוגש אוכל מכל קצוות איטליה, תוך שימוש בחומרי גלם איטלקיים מקוריים המלווה במבחר יינות משלל מחוזות איטליה. האורחים מקבלים חוויה ייחודית במחירים נגישים.

כתובת: רוטשילד 15 ת"א

 

איל פסטיו

מסעדה איטלקית קלאסית הפועלת על פי זיכיון מרשת "איל פסטיו" הידועה מצפון איטליה ומנוהלת על ידי בני משפחה בעלי שורשים איטלקיים. רוב מוצרי הגלם מיובאים מאיטליה וגם עיצוב המסעדה נעשה על ידי אדריכל איטלקי. השף והיועץ של המסעדה הוא פרופ' אנצו דלאה, המשמש כנשיא איגוד הטבחים באיטליה. בצמוד למסעדה ממוקמת חנות ייחודית (בבעלותם של בעלי המסעדה), המוכרת אוכל איטלקי, כגון פסטה טרייה, רטבים, פשטידות, לאזניות, קינוחים, גבינות מיובאות מאיטליה ופוקצ'ות הנאפות במקום.

כתובת: אבן גיברול 27 ת"א

 

עוד סיבה לגאווה

במקביל לבחירת 7 המסעדות התקיימה תחרות בינלאומית בה לקוחות המסעדות התבקשו להצביע עבור המסעדה האהובה עליהן באמצעות הצבעה באתר ושליחת הודעות SMS, כאשר בין המצביעים הוגרל טיול באיטליה. בתחרות זו זכתה במקום הראשון באזור הים התיכון מסעדת אוסטריה דה פיורלה מישראל.

 

הכתבה עשתה לכם חשק לאוכל איטלקי? הכינו בבית:

פסטה ברוטב בולונז

לזניה תרד וגבינות

בית ספר לפיצה

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.