מתכון לבוואריית ריקוטה ורוטב תותים

 
בוואריית ריקוטה ורוטב תותים
בוואריית ריקוטה ורוטב תותים צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 19:21 30/03/2012

בתוכנית שכולה מתכונים איטלקיים, מיקי שמו מלמד אתכם איך מכינים בוואריית ריקוטה קטיפתית עם רוטב תותים טריים

 
 
 
 
 

תבנית סיליקון בצורת גלילים

 

מצרכים לבוואריה:

14 גרם ג'לטין

80 גרם מים (1/3 כוס)

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

120 מ"ל חלב (1/2 כוס)

5 חלמונים

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

500 גרם גבינת ריקוטה

 

לרוטב התותים:

400 גרם תותים טריים

1 מקל וניל

360 גרם מים (כוס וחצי)

200 גרם סוכר (1 כוס)

 

לקישוט:

אבקת וניל גרגירית

 

אופן הכנת הבוואריה:

  • משרים את הג'לטין במים.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר לקצפת רכה ומכניסים למקרר.
  • מרתיחים את החלב. מערבבים חלמונים בקערה עם 1/2 כוס סוכר.
  • מבצעים השוואת טמפרטורות: מעבירים כ- 1/3 מן החלב הרותח אל החלמונים, מערבבים. מעבירים 1/3 נוסף ומערבבים היטב. מעבירים את החלב שנותר אל החלמונים ומערבבים.
  • מחזירים את תערובת החלב והחלמונים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד להסמכה קלה.
  • מסירים את הסיר מהאש, מסננים את התערובת לקערה, מוסיפים את הג'לטין המושרה ומערבבים עד לאחידות.
  • מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לאחידות.
  • מקפלים את הקצפת לתערובת הקרם החמימה, מוזגים לתבנית הסיליקון ומעבירים למקפיא למשך שעתיים.

 

הרוטב והרכבת המנה:

  • מרסקים כשליש מכמות התותים.
  • את היתר חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  • חוצים את מקל הוניל ומרוקנים את תוכנו.
  • מרתיחים את המים, הסוכר ומקל הווניל ומבשלים כ- 2 דקות.
  • מצננים במשך 1/2 שעה. מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים.
  • הרכבת המנה: מניחים את מנת הבוואריה הקפואה על גבי צלחת הגשה. מקשטים בכף מרוטב התותים. בוזקים מעט אבקת וניל גרגירית ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

פיצה מרגריטה במחבת

טארט טירמיסו קפה ושוקולד חלב

באבא רום ומסקרפונה

 

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.