מתכון לקניידלך במילוי כבד קצוץ

 
קניידלך במילוי כבד קצוץ
קניידלך במילוי כבד קצוץ צילום: יח"צ
 
עודכן 03:04 30/03/2012

קצת אחרת: במקום הקניידלך המסורתיים השף ניר אבוטבול מכין קניידלך ממולאים בכבד קצוץ

 
 
 
 
 

מצרכים:

200  גר' קמח מצה
5 ביצים
2 כפיות מלח
חצי כוס מים      
חצי כוס שמן

 

למילוי כבד קצוץ:

700 גרם כבד עוף 
2 בצל בינוני קצוץ דק 
מעט שמן לטיגון 
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב קמח, ביצים, מלח, מים ושמן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.
  • אחרי חצי שעה מוציאים ובודקים; אם דליל מדי - מוסיפים קמח מצה. אם יבשושי מדי, מוסיפים מעט מים. מכסים שוב ומחזירים לקירור לשעה וחצי נוספות.
  • מילוי כבד קצוץ: במחבת חמה עם מעט שמן מטגנים את הבצל.
  • מוסיפים את הכבדים והתבלינים ומטגנים הכל יחד.
  • מקררים לחלוטין וטוחנים למחית חלקה.
  • יוצרים את הקניידלך (חשוב לעבוד עם ידיים רטובות): מרתיחים מים בסיר גדול.
  • לוקחים כמות של כף גדושה מתערובת הקניידלך ומשטחים אותה על כף היד לעיגול בקוטר 5 ס"מ.
  • במרכז העיגול מניחים כפית מהכבד הקצוץ. מרימים את השוליים מעל המלית וסוגרים לכדור (בדומה לקובה).
  • מגלגלים לצורת עיגול מושלם ומכניסים הכדורים (אחד אחד) למים הרותחים, ומביאים שוב לרתיחה.
  • מנמיכים האש, מכסים וממשיכים בבישול עדין עוד כחצי שעה.
  • מסננים ומניחים בצד. המהדרין מקפידים, ממש לפני ההגשה, להרתיח שוב את הקניידלך במעט מרק.

 

המתכון באדיבות השף ניר אבוטבול - שף מלון קראון פלזה אילת.

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

אטריות כשרות לפסח למרק עוף צח

תבשיל עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

דלעת במילוי פרגית ופירות יבשים

עוגיות אלפחורס לפסח

פילה דניס על פירה עדשים

מרק פטריות עשיר

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.