מתכון לאגרול מצה במילוי גבינה ושמנת

 
אגרול מצה ממולא בגבינה ושמנת
אגרול מצה ממולא בגבינה ושמנת צילום: שי אפגין
 
עודכן 07:42 07/04/2012

נשארו לכם מצות מסעודת ליל הסדר? הכינו מהן ארוחה קלילה של אגרול מצה במילוי גבינות וזיתים

 
 
 
 
 

5 יחידות

 

מצרכים למלית:

1 חבילה גבינת טוב טעם

גביע שמנת חמוצה

1 כף קמח מצה

10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות

כף עלי טימין טריים

מלח, פלפל לבן

 

לציפוי:

2 ביצים  טרופות

כוס קמח מצה

רבע כוס פירורי מצה (מצה יבשה ומפוררת)

 

5 מצות רטובות ועטופות במגבת כרבע שעה

שמן לטיגון עמוק

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
  • מניחים במרכז כל מצה כף וחצי מהתערובת ומקפלים את המצה בדומה לבלינצ'ס לצורת גליל סגור: מקפלים שני צידי המצה על התערובת ומגלגלים את המצה לאורכה עד קבלת אגרול.
  • מניחים בצלחת עמוקה את הביצים הטרופות.
  • מניחים בצלחת עמוקה נפרדת את פירורי המצה עם קמח המצה ומערבבים קלות.
  • מצפים את האגרולים בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי המצה.
  • מחממים מחבת עמוקה על להבה גבוהה ומטגנים את הגלילים עד הזהבה מכל הכיוונים

 

המלצות ותוספות:

  • ניתן להוסיף למלית פסטו בזיליקום וטונה.
  • מומלץ להגיש לצד חרדל דיז'ון גרגירים ומיונז.

 

המתכון באדיבות השף ברק חי-חורש, השף הראשי של מחלבות טרה.

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

אטריות כשרות לפסח למרק עוף צח

תבשיל עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

דלעת במילוי פרגית ופירות יבשים

עוגיות אלפחורס לפסח

פילה דניס על פירה עדשים

מרק פטריות עשיר

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.