ביקורת מסעדות - הכוכבים של מונקו

 
המסעדה של ז'ואל רובושון
המסעדה של ז'ואל רובושון צילום: יח"צ
 
עודכן 16:54 29/03/2012

ארוחה שמבוססת כולה על פטריית הכמהין היוקרתית, חגיגת טעמים במסעדה של השף מעוטר כוכבי המישלן - ג'ואל רובושון ומנות עילאיות במסעדה שעושה כבוד למטבח היפני. רם פרייס סיטון טס למונקו וחזר עם חוויות קולינריות מ-3 מסעדות מישלניות שאמנם ידרשו מכם להכניס את היד עמוק לתוך הארנק, אבל לא ישכחו לגרום לכם להרגיש כמו נסיכים. רק אל תשכחו את המקטורן והעניבה

 
 
 
 
 

במדינה שהיא עיר של לא יותר משני קמ"ר, ובה הירחונים היוקרתיים בהם יש מכוניות בעלות של דירה בתל אביב הופכים למציאות, ומקום שבו קו העוני הוא מדע בדיוני, יש כמה מסעדות שרצוי לבקר בהן, ועדיף בצהריים למי שמעוניין לחסוך (באופן יחסי). לפניכם הרשמים משלוש מסעדות בעלות כוכבי המישלן הטובות ביותר במונקו, בהן ביקרתי לאחרונה.

 

Joel Robuchon Monte-Carlo

אחת ממסעדותיו של השף בעל המספר הרב ביותר של כוכבי המישלן בעולם (25). למסעדה אמנם שני כוכבים בלבד, אך לא תרגישו בחסרונו של הכוכב השלישי. כיאה למסעדת מישלן ישנה הקפדה מלאה על כל כללי הטקס: מלצר אישי, מנות שמוגשות בתזמון מושלם, ולא, לא תצטרכו לטרוח ולהזיז את הכיסא בעצמכם כאשר תרצו להתיישב. עיצוב המסעדה נותן תחושה של סלון מפואר, אם כי עדיין ישנה אווירה חמה ונעימה בהמשך ישיר למבואה ולבר של מלון מטרופול.

 

 
סלט במסעדה של ז'ואל רובושון במונקו
סלט במסעדה של ז'ואל רובושון במונקו צילום : יח"צ
 

ארוחת צהריים עסקית (71 אירו)

שותפי לארוחה ואני החלטנו ללכת על האופציה של מנה ראשונה או מרק, מנה עיקרית של בשר או דג, גבינות או קינוח וקפה או תה עם מיני קינוח. ראשית, טעמנו מהלחמים שהגיעו בעגלה מרשימה ורבת טקס: לחם חלב, בריוש, לחמניות פסטו, לחמניות זעפרן ובגט כפרי.

 

לאחר מכן, התחלנו בשני מרקים: מרק סקאלופ עם פרמזן, גרגרי נחלים וארטישוק, שהיה בעל מרקם קרמי עשיר אשר לא העיב על מרקם הסקאלופ המושלם. למרק היה צבע ירוק בהיר בזכות התערובות של הארטישוק עם הפרמזן, מנה מעניינת ומיוחדת. בנוסף התנסנו גם בקונסומה עוף עם רביולי כבד אווז (לא מפוטם) ושמנת חריפה, בו הרביולי איזן את המליחות העדינה של המרק.

 

המשכנו עם פילה בקר על הפלנצ'ה ברוטב פלפלת לצד תפודים, ובשל ניסיוננו עם רובושון, ביקשנו ונעננו בחיוב, לקבל גם את מנת הפירה המפורסמת שלו. רוטב הפלפלת בשילוב הפירה המוקפד היווה תוספת מעולה לפילה המובחר, ההוכחה הניצחת לכך שגם ממוצרים די פשוטים ניתן להכין מטעמים שמימיים.

 

בנוסף, הזמנו גם את מנת שקדי העגל שהוגשה לצד כליה ופטריות מוקפצות עם פטרוזיליה. מסעדות רבות בארץ היו מוכנות לחרוט על תפריטן את המנה הזו. הצלייה של השקדים הייתה מדוייקת, אם כי היצירתיות של המנה לא הפילה מהכיסא.

 

לאחר המנות העיקריות הגיעה עגלת הקינוחים, כל אחד מאיתנו היה רשאי לבחור עד שלושה קינוחים מהעגלה. בחרנו באי הצף - מעין קרם אוורירי על מצע של רוטב וניל ושוקולד לבן. "בשפתיים"- עוגת שוקולד תותים מצופה בקרם תותים מבחוץ בצבע אדום מפתה ממש כמו של שפתיים חושניות והקינוח השלישי היה מוס שוקולד עשיר אך אוורירי ובאבא רום שהוגש תוך כדי שהמלצר מוזג עליו את הרום המשובח. הקינוחים היו ללא ספק מצויינים. לאחר מכן הוגש לצד הקפה פרלין שוקלד עם קרמל לסיום הארוחה.

 

 
מנת דג במסעדה של זו'אל רובושון
מנת דג במסעדה של זו'אל רובושון צילום : אריק קובילייה
 

Le Vistamar (ארוחת ערב 110 אירו)

אם במסעדה הקודמת רצינו את האווירה המוקפדת, הרי שבויסטמאר של השף Joel Garault האווירה לא פחות רשמית והעיצוב הסלוני המוקפד נשלט על ידי צבע לבן עם מוטיב דגי. לאחר לבטים רבים, החלטנו לנסות את ארוחת הטעימות שכולה מבוססת על כמהין.

 

כמתאבן הוגש לנו תפוד ברוטב כמהין וקצף. לאחר מכן הוגשו חסילוני מפרץ דבלין (שהם מעין לנגוסטין) ברוטב כמהין עם פירה גזר לבן ונגיעות וניל. בוניל לא הייתה מתיקות, הוא שימש כתבלין והחמיא למנה המעולה.

 

לאחר מכן הוגשה פסטה עם כמהין שחור ופטריות פורצ'יני. הפסטה ספגה את הטעמים העזים באופן מצוין. מלבד זאת, היה במנה משהו שהזכיר בערגה את הילדות, אולי צורת השפצלה של הפסטה, שלא נפוצה מאוד במחוזותינו. לאחר מכן המשכנו עם פילה סול ואגוזים בטעם כמהין שהשאיר טעם של עוד. המנה הבאה הייתה אומצת בקר עם כמהין שחור ופירה של תפוד מושחם.

 

לקינוח הוגשה קונכיית שוקולד עם קרם קפוא בטעם כמהין, מוס פרלינים עם סומסום, אגוזים קלויים וקרמבל. הקינוח היה מעולה, מיוחד ובעיקר מעניין. לאחר מכן הוגשו לנו מעדנים מתוקים קטנים לצד הקפה. הארוחה בהחלט הייתה חוויתית וקשה לתאר אותה במילים.

 

 
בנטו במסעדת Yoshi שבמונקו
בנטו במסעדת Yoshi שבמונקו צילום : יח"צ
 
 

Yoshi- קפיצה קטנה ליפן (ארוחת צהריים 50-100 אירו)

אחרי ששבענו ממסעדות של מטבח צרפתי משובח, החלטנו לבקר במסעדה נוספת של Joel Robuchon, בעלת כוכב מישלן אחד, אך הפעם לא של מטבח צרפתי, אלא של מטבח יפני משובח.

 

למסעדה עיצוב יפני מודרני עתיר בצבעוניות. באווירה הקלילה והנינוחה, החלטנו להזמין שתי קופסאות Bento. מחיר קופסת Bento השתנה בהתאם למנות המרכיבות אותה והוא נע בין 30-90 אירו.

 

בקופסת ה-Bento אותה כל אחד מאיתנו ניסה (50 אירו לאדם) היו סשימי של סלמון וילוטל שהיו מאיכות עילאית והדבר ניכר בטעמם, סלט חמים של פירות ים עם מולים, שרימפס וקוקי סאן ז'ק שהיה פיקנטי ומעניין וסלט אצות מרענן. המנה העיקרית אותה בחרנו היא דג ים שהוגש לצד ירקות מאודים ואורז. הדג היה רך וטעים ולכן אכילתו בעזרת המקלות הסיניים הייתה פשוטה ונוחה. בסוף הארוחה הוגש לנו תה ופרלין .

 

השורה התחתונה:

מונקו היא יעד לא זול באופן כללי, והמסעדות שבה אינן זולות בפרט. אך במקרה ותזדמנו לשם, וברצונכם לטעום אוכל לא פחות מאגדי (ממש כמו הנסיך והנסיכה שחיים שם) הרי שלא תתאכזבו ותקבלו תמורה ראויה לכספכם. ברובן המוחלט של מסעדות המישלן במונקו יש ארוחת צהריים הזולה באופן משמעותי מארוחת הערב, כך שזו אופציה מצויינת למי שרק רוצה לחוות את הטעמים ולא לקרוע (יתר על המידה) את כיסו. עוד נקודה חשובה לציון היא שבחלק מהמסעדות יש קוד לבוש שיש להקפיד עליו. אל תתפלאו אם תתבקשו להגיע עם מקטרון ואפילו עניבה.

 

לביקורות נוספות:

ביקורת מסעדה - Bagnolet

ביקורת מסעדה - טאפאיה

ביקורת מסעדה - שולחן

ביקורת מסעדה - אידי דגים

ביקורת בטרקלין - בר בשר

ביקורת במסעדת יפו תל אביב

 

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.