מתכון לעוגיות אורשקי רוסיות

 
עודכן 09:36 31/03/2012

הישר מהמטבח הרוסי - עוגיות בצורת אגוזים (שמכינים על מחבת במקום בתנור) במילוי קרם עשיר שדומה בטעמו לריבת חלב

 
 
 
 
 
עוגיות אורשקי רוסיות
עוגיות אורשקי רוסיות צילום: יפית דלסוז

מומלץ להשתמש במחבת פנקייק או מחבת מיוחדת לעוגיות אורשקי ולרסס בתרסיס שמן את העיגולים של המחבת.

 

מצרכים:

2 ביצים

1/2 כוס סוכר או 100 גרם אבקת סוכר

3 כוסות קמח תופח

1/2 כפית מלח

250 גרם חמאה

2 כפות תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה

קופסת שימורים (380 גרם) חלב מרוכז מלא עם סוכר

150 גרם אגוזי מלך

 

אופן הכנה:

  • ממיסים חמאה ומוסיפים את הסוכר (או אבקת הסוכר). מערבבים היטב.
  • מוסיפים קורט מלח וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים סודה לשתייה, מיץ לימון, ביצים, תמצית וניל וקמח ולשים לבצק אלסטי.
  • יוצרים כדורים קטנים בגודל אגוז ושמים בתבנית או צלחת.
  • מחממים מחבת פנקייק או מחבת רגילה על אש בינונית ומניחים בפנים את כדורי הבצק. סוגרים את המחבת עם מכסה.
  • אופים במשך 2-3 עד שהעוגיות מתנפחות (כמו פנקייק). אחרי 3 דקות בערך בודקים שהכדורים קיבלו צבע חום בהיר ומורידים מהאש. מכינים את שאר העוגיות (כ-40).
  • הכנת המילוי - מבשלים חלב מרוכז עם אגוזים קצוצים (אפשר להשתמש במקום אגוזים קצוצים בביסקוויטים טחונים - אני השתמשתי בביסקוויטים עם פצפוצי שוקולד). ומורידים מהאש. מקררים מעט.
  • ממלאים ומרכיבים את העוגיות אחת על השניה.

 

יפית דלסוז היא אופה ובשלנית ובעלת הבלוג טעמים מהלב

 

רוצים לדעת כמה קלוריות יש במתכון? הכנסו לכאן

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת מוס לימון לפסח

עוגת שוקולד נמסה בפה

טרייפל שוקולד, תותים וקצפת

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.