מתכון לפאטה אגוזים או: גפילטע פיש טבעוני

 
עודכן 08:04 30/03/2012

קציצות שמזכירות במראה שלהן את המנה הפופולרית עם הגזר. פאטה אגוזים עם שקדים, גרעיני חמניה ועשבי תיבול

 
 
 
 
 
גפילטע פיש טבעוני
גפילטע פיש טבעוני צילום: יח"צ

מצרכים:

1 כוס שקדים מושרים 12 שעות במים

1 כוס גרעיני חמניה מושרים 4-6 שעות במים

1/2 כוס גזר חתוך לקוביות קטנטנות

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 בצל קטן קצוץ דק

1/4 כפית מלח

1 כף מיץ לימון

1 כף מים או לפי הצורך

1/4 כפית קארי

1/4 כפית פפריקה מתוקה

1 כף סלרי קצוץ דק

2-3 כפות אצת ים מושרית חצי שעה במים חמימים וקצוצה דק (אופציונאלי)

1/4 שן שום קצוצה

1/2 כפית שמיר מיובש או כפית שמיר טרי קצוץ

פרוסות גזר לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מסננים את השקדים וגרעיני החמניה ושוטפים במים מסוננים.
  • קוצצים את השקדים, גרעיני החמניה, הגזר, הפטרוזיליה והבצל במעבד מזון עם להב S.
  • מוסיפים את יתר החומרים ועוד מעט מים לפי הצורך.
  • יוצרים קציצות עגולות ומקשטים עם פרוסות דקות של גזר.
  • מגישים עם חזרת מווסאבי וסלק.

 

המתכון באדיבות עדנה מינץ המקיימת סדנאות ללימוד הכנת מזון בריא ורואו פוד.

 

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.