מכינים עם הילדים • 4 קינוחים לפסח

 
מבשלים עם הילדים - מירי ארזי ממתוקה
מבשלים עם הילדים - מירי ארזי ממתוקה צילום: אריאל עפרון
 
עודכן 07:52 04/04/2012
מירי ארזי

מירי ארזי, מקונדיטורית מתוקה, מנצלת את חופשת הפסח כדי לבלות עם הילדים במטבח ומכינה איתם מוס שוקולד בשני צבעים, קרם ברולה עם סוכריות קרמל, פבלובה עם קצפת ופירות טריים וכדורי קוקוס בציפוי סוכריות צבעוניות. שלב אחרי שלב בתמונות

 
 
 
 
 

אחת הדרכים הכי טובות לנצל את חופשת הפסח היא לבלות זמן איכות עם הילדים. והמטבח הוא המקום הטוב ביותר בשביל זה: הילדים יכולים לצחוק, ליהנות, לטעום, להתלכלך ולהיות יצירתיים. כל המשפחה תרוויח מפירות העמל המשותף, וזו דרך מצוינת לגרום לילדים להרגיש בנוח להתנסות, ללמוד ולשאול שאלות על אוכל.

 

כדי להוציא את הרעיון הזה לפועל ביקשנו ממירי ארזי, קונדיטורית ומנהלת רשת החנויות 'מתוקה', להפעיל את הילדים שלה ולהכין מתכונים כיפיים שיתאימו במיוחד לחג. התוצאות לפניכם.

 

 

מוס שוקולד בשני צבעים

קינוח שכבות של מוס שוקולד לבן ושוקולד מריר שילדים משתגעים ממנו. יש לבחור כוסות שקופות, המתאימות לפריזר. ניתן להשתמש גם בכוסות חד פעמיות. 10-12 מנות.

 

מצרכים למוס שוקולד לבן:

150 גרם שוקולד לבן איכותי

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (מיכל)

 

מצרכים למוס שוקולד מריר:

200 גרם שוקולד מריר איכותי

50 גרם חמאה

8 חלבוני ביצה (יש לשמור את החלמון למתכון הבא קרם ברולה)

30 גרם סוכר

 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הבסיס למוס הלבן: מניחים שוקולד לבן בקערה, ובמקביל מרתיחים את השמנת המתוקה. ברגע שרתחה מוזגים את השמנת על השוקולד הלבן.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד וממתינים כ 5-10 דקות.
  • מורידים את הניילון וטורפים את התערובת עד לקבלת נוזל אחיד,לאחר מכן שוב סוגרים בניילון ניצמד ומאחסנים במקרר ל 24 שעות לפחות.
  • למוס השוקולד המריר, מקציפים במיקסר חלבון וסוכר במהירות גבוהה עד שבמתקבל קצף יציב. במקביל ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות במיקרו במיקרוגל.
  • מערבבים את השוקולד עם החמאה ויוצקים אל החלבון המוקצף. מערבבים את השוקולד והחלבונים בתנועת קיפול עד לקבלת מוס אחיד.
  • את המוס מעבירים לשקית זילוף ומאחסנים בקירור.
  • מוציאים את הגאנש הלבן מהמקרר ומקציפים במיקסר בעזרת המקצף עד שנראה שהנוזל הופך לקצפת עמידה והופך לבהיר יותר. גם אותו מעבירים לשקית זילוף.
  • מזלפים את המוסים לכוסות הגשה לסירוגין. הגנאש הלבן יותר מוצק מהמריר לכן אפשר לצייר על דפנות הכוס עם הגאנש לבן ולאחר מכן לזלף את המריר וכך נוצר לנו קינוח מקושט וכייפי. מעבירים למקפיא לחצי שעה להתיצבות לפני ההגשה.
 

קרם ברולה עם שברי קרמל

קינוח כיפי עם מרקם עשיר ומיוחד. להגשה קלאסית זורים סוכר באופן שווה על הקרם, כחצי חופן ושורפים על ידי ברנר את הסוכר עד שיהפוך לקרמל בצבע הרצוי (כל אחד אוהב את הקרמל שלו אחרת, אני אוהבת שרוף) אם אין ברנר, ניתן לקשט את הקרמים המוכנים בסוכריות קרמל. הקרמל הינו סוכר מומס ודביק שמגיע לטמפרטורת של 160 מעלות, ולכן אסור להכינו ביחד עם הילדים.

 

מצרכים ל10-12 מנות (תלוי בגודל הכלי):

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)

1 מקל וניל עסיסי

70 גרם סוכר

8 חלמונים

 

לסוכריות קרמל:

כוס וחצי (300 גרם) סוכר

 

אופן הכנה:

  • בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת עם המקל וניל (את המקל חוצים לאורכו עם סכין חד, ומוציאים ממנו את כל גרגירי הוניל).
  • בקערה גדולה מניחים את החלמונים והסוכר וטורפים קלות ע"י מטרפה ידנית עד חיבור המצרכים.
  • כשהשמנת רותחת מוסיפים אותה לאט ובהדרגה\ בטפטוף עדין אל החלמונים וזאת תוך כדי טריפה מתמדת (חשוב לא לשפוך את השמנת הרותחת מהר מידי מכיוון שהחיבור המהיר יצור "ביצייה").
  • יוצרים את הנוזל לקעריות קרמיקה\חרסינה אשר מתאימות לתנור (כלים אישיים).
  • מחממים תנור ל-130 מעלות.
  • בתוך תבנית תנור עמוקה יוצקים 3\1 גובה מים חמימים ומניחים את הכלים עם הקרם בפנים.
  • אופים כשעה וחצי עד שהקרם מתייצב ורועד קמעה במרכזו.
  • לאחר האפייה יש מוציאים מתוך הבן מארי את הקעריות, מצננים, עוטפים בניילון ניצמד כל אחד בנפרד.
  • מאחסנים במקרר מינימום כשעתיים.
  • להכנת הקרמל, בתוך סיר כבד/ עדיף עם ציפוי פנימי לבן (כך רואים את צבע הקרמל המדויק),מניחים 300 גרם סוכר ושמים מעל להבה בינונית.
  • מזיזים את הסיר על האש מידי פעם. נותנים לסוכר להינמס ולקבל צבע חום ענברי. ברגע שזה קורה, מסירים מהאש, נותנים לקרמל להתקרר כדקה וחצי, ומעבירים לתבניות סיליקון בצורות או לתבנית עם נייר אפייה. אם נדבק סוכר לדופן הכלי כדאי לעבור על הדופן עם מברשת טבולה במים. מעבירים לקרור לשעתיים בערך או עד שהקרמל התקשה וניתן להוציאו מהתבנית בקלות (או לשבור לחתיכות דגולות אם משתמשים בתבנית רגילה).
 
 

חטיפי קוקוס עגולים

כדורים קטנים ומפתיעים לחובבי הקוקוס שבינינו וכמו כן קלילים להכנה.

 

מצרכים ל-50-60 כדורים קטנים:

300 גרם אבקת סוכר מנופה

300 גרם אבקת קוקוס לבן

400 מ"ל (2 מכלים) חלב ממותק

 

לציפוי: שוקולד,סוכריות צבעוניות, קוקוס לבן וקלוי, קקאו ועוד

 

אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר שאליה מחובר וו הגיטרה מניחים את כל המצרכים יחד ומערבבים במהירות נמוכה עד שהמסה אחידה לגמרי.
  • מניחים למסה לנוח כ 15 דקות בכדי שהקוקוס יספוג את הלחות.
  • יוצרים כדורים בעזרת יד רטובה (כדאי להניח קערית עם מים בצד השיש) או בעזרת סקופר קטן של גלידה אותו גם כן נרטיב במים.
  • כדאי לעשות את הכדורים קטנים הרבה יותר טעים לנשנוש
  • מגלגלים את הכדורים בציפוי שאוהבים ומעבירים למקרר עד לאכילה.
 

פבלובה - מרנג במילוי קצפת וסלט פירות

מרנג פריך מעוצב לכוסות, אותו ממלאים בקצפת עם פירות שאוהבים. ניתן להכין את הפבלובות גם כמה ימים מראש ולשמור במקום יבש. ממלאים ברגע ההגשה

 

מצרכים ל-20 פבלובות אישיות:

8 חלבוני ביצה

300 (כוס וחצי) גרם סוכר

300 (בערך 2 כוסות) גרם אבקת סוכר מנופה

40 גרם (חופן גדול) פקאן מסוכר קצוץ דק (חשוב שיהיה קצוץ דק כדי שיוכל לעבור בשק הזילוף)

סוכריות צבעוניות (רשות)

 

למילוי:

מיכל שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל איכותית

3 כפות סוכר

פירות טריים שאוהבים כגון: תותים, בננות, תפוחים ו/או קיווי, חתוכים לקוביות קטנות

 

אופן הכנה:

  • מפרידים בין החלבונים והחלמונים בשתי קערות נפרדות.
  • את החלבונים מכניסים לתוך קערת המיקסר שאליה מחובר המקצף (חשוב שהקערה תהיה יבשה ללא נוזלים או שומנים)
  • מתחילים להקציף במהירות גבוה. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקציפים 5 דקות עד שהקצף עולה, לקצף קשה ועמיד ביותר (כשהופכים את הקערה הקצף אמור להישאר במקום).
  • בזמן ההקצפה מנפים את אבקת הסוכר בעזרת מסננת אל תוך קערה גדולה.
  • משחררים את קערת המיקסר מבית המיקסר ומקפלים ע"י לקקן גמיש את אבקת הסוכר, לא בפעם אחת אלא ב 3-5 נגלות. תנועות הקיפול צריכות להיות עגולות כדי לא לשבור את הקצף. כמו כן נקפל במינימום פעמים. בקיפול האחרון מוסיפים את הפקאן המסוכר בפעמיים.
  • מעבירים לשק זילוף חד פעמי עם צנטר חלק גדול או משונן גדול.
  • אל תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים עיגולים, למנה אישית בגודל תחתית כוס, עם מרווחים ביניהם ברווח של כ 3 ס"מ אחת מהשני.
  • על כל בסיס עולים בצורת נחש כ 2-3 סיבובים\קומות, מקשטים בסוכריות צבעוניות (אם משתמשים).
  • מחממים תנור מראש ל-100 מעלות. מכניסים את הפסלובות ואופים עד ייבוש מוחלט, למשך שעה וחצי עד שעתיים וחצי, תלוי בעוצמת התנור.
  • במידה ורוצים לזרז את האפייה ניתן להעלות את הטמפרטורה לאחר 30 דקות ל120 אך התוצאה היא מעט זהובה ופחות לבנה.
  • לאחר האפייה יש להניח לייבוש בטמפרטורת החדר.
  • להרכבת המנה, מכינים את הקצפת: בקערה מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הוניל. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית. מניחים את הפירות החתוכים בכל אחת מקערות המרנג, מוסיפים מעל כף גדושת שף קצפת ומגישים (אפשר גם עם סירופ שוקולד).

 

המתכונים באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

מקרון במילוי קרם קוקוס

אטריות כשרות לפסח למרק עוף צח

תבשיל עוף ברוטב עגבניות ופלפלים

דלעת במילוי פרגית ופירות יבשים

עוגיות אלפחורס לפסח

פילה דניס על פירה עדשים

מרק פטריות עשיר

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.