אורן אופה קסמים • מתכון למוס שוקולד בכוסות

 
מוס שוקולד עם פצפוצי שוקולד
מוס שוקולד עם פצפוצי שוקולד צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:30 08/04/2012

אורן בקר מלמד אתכם איך להכין מוס שוקולד קרמי ועשיר ב-4 מצרכים בלבד שמשתדרג בקלות עם קישוט של פניני שוקולד מתפצפצים בפה. טור חדש של השף-קונדיטור הכי מתוק שיש

 
 
 
 
 

נעים להכיר

שמי אורן בקר, בוגר ביה"ס תדמור במגמת טבחות וקונדיטוריה וכן בית הספר היוקרתי לקולינריה "קורדון בלו" באוסטרליה. הלימודים בקורדון בלו היוו קרש קפיצה ובזכותם הכרתי חומרי גלם ומתכונים שהם "ליגה אחרת" לגמרי. השנה שלמדתי שם הייתה מדהימה, מלאת חוויות והגשמת חלומות, במהלכה גיליתי את עצמי ועד כמה אני אוהב את המקצוע הנפלא הזה של אפייה וקונדיטוריה, בו אני עוסק כבר קרוב ל-20 שנה.

 

במשך השהות שלי באוסטרליה עשיתי סטאז' בקונדיטוריית בוטיק צרפתית ששמה Paris Cake Shop. העבודה במקום הקנתה לי יסודות יוצאים מן הכלל וגם את היכולת להבין את ההבדל בין למידה תיאורטית לבין עבודה מעשית, שהיא קשה, מאתגרת ומלאת חוויות וקסם. כשהגעתי לארץ עבדתי ב"רביבה וסיליה", שמבחינתי הוא המקום האולטימטיבי והאיכותי ביותר לעבוד בו בארץ הקודש.

 

בנוסף לעבודות בסידני ובארץ, עשיתי השתלמויות רבות גם בפריז במגוון נושאים רחב הכולל אפיית לחמים, ממתקים, קינוחים ועוגות בסגנון עכשווי ועוד. כל השתלמות היא חוויה עצומה המעניקה אמביציה ואדרנלין להמשך הקריירה.

 

אני לא יכול לומר שהחיבור האוטומטי שלי הוא דווקא לאפייה צרפתית - אני בהחלט פתוח לכל סגנון וטעם, ולכן גם מאוד מתחבר לסגנון היפני, אמנות אפיית הלחמים וכמובן תחום הממתקים, השוקולד ובצק סוכר. למעשה, כל מה שכולל בתוכו יצירה הוא משהו שאני מתחבר אליו, מעריך ומפתח אותו באופן אישי.

 

חיבור פנימי לאנשים ורצון ללמד

בארץ ייסדתי את רשת "בליקר בייקרי" שם כיהנתי כ-4 שנים כשף הרשת. לאחר מכן רציתי מקום משלי, הצטרפתי לשותפיי כיום עירית מישר וערן בוכריס, ויחד הקמנו את בית הספר לאפייה במרכז תל אביב. בבית הספר הבנתי שהדבר שאני הכי אוהב בעולם הוא ללמד. החיבור הפנימי שלי לאנשים, הרצון והיכולת שלי לתרום מהידע שצברתי לאורך השנים הוא מה שמנחה אותי בפעילות היומיומית, וכל סדנה שאני מעביר מרגשת אותי מחדש.

 

רגע לפני...

תרשו לי לנצל את ההזדמנות הזאת כדי לומר המון תודה להורי הנפלאים ציפי וגדי על התמיכה והאהבה ועל הליווי לאורך השנים. איתם יש לי המון ביטחון והכל הרבה יותר קל.

 

לסיום, אני רוצה לאחל לכם חג אביב שמח, קיץ בריא ושמשי, הרבה מתוקים ועולם הכי מתוק שיש. נתראה כאן שוב ביום ראשון הבא.

 

 
מוס שוקולד עם פצפוצי שוקולד
מוס שוקולד עם פצפוצי שוקולד צילום : קרן ביטון-כהן
 

מצרכים ל-5 כוסות אישיות:

100 גרם שוקולד מריר
2 ביצים מופרדות
30 גרם (3 כפות) סוכר
250 גרם שמנת מתוקה

 

לקישוט: קקאו ופצפוצי שוקולד

 

אופן הכנה:

  • ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל.
  • מקציפים את השמנת למרקם של יוגורט ומקפלים מחצית מהכמות אל תוך השוקולד המומס.
  • מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים לתוך תערובת השוקולד את החלמונים ולסרוגין מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים והשמנת עד לקבלת מוס אחיד.
  • מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים לכוסות הגשה.
  • מצננים את המוס כמה שעות במקרר.
  • מקשטים עם אבקת קקאו ופניני שוקולד ומגישים.

 

אורן בקר הוא שף קונדיטור ובעל בית ספר לאפייה oren becker chef workshop

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לפסח? נסו את אלה:

מכינים עם הילדים: 4 קינוחים לפסח

הנבחרת • 5 הקינוחים הטובים ביותר לפסח

בראוניז שוקולד ואגוזים לפסח

טרייפל שוקולד, תותים וקצפת

מקרון במילוי קרם קוקוס

 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.