מרימים כוסית • מה נשתה בפסח?

 
משקאות אלכוהול לפסח
משקאות אלכוהול לפסח צילום: יח"צ
 
עודכן 14:54 04/04/2012

רגע לפני ליל הסדר, מירה איתן סוקרת את משקאות האלכוהול ובודקת מי מהם יתאים לשולחן החג. מוודקה טראמפ (בהשראת המיליארדר דונלד טראמפ) ועד ברנדי וליקר

 
 
 
 
 

הבעיה העיקרית של חג הפסח נובעת מהעובדה שבני ישראל כנראה לא שתו בירה כשיצאו ממצרים, ואם כן, זה לפחות לא מתועד בשום מקום. חג הפסח מפחיד את חובבי הטיפה המרה, אך לא תמיד בצדק. מרבית המשקאות האלכוהוליים מוגדרים כחמץ, חלקם כי הם עשויים מדגנים למיניהם (כמו בירה) וחלקם כי אין פיקוח על דרך הכנתם בחו"ל ולכן הרבנות לא מעניקה להם הכשר. אז נכון שמי שלא צורך חמץ בפסח לא יכול לשתות משקאות מבוססי דגנים, אך אפשר עדיין למצוא מגוון סוגים רב של אלכוהול איכותי ומספק כשר לפסח.

 

יין - זהו משקה הפסח העיקרי. היינות הכשרים בדרך כלל גם כשרים לפסח. לשתות יין בפסח זו אפילו מצווה, על אחת כמה וכמה ארבע כוסות בליל הסדר, וכולנו מוכנים להיות שומרי מצוות אדוקים במה שקשור לקיום מצוות שתיית היין.

 

אניס - משקאות האניס, ובראשם הערק, הפכו לאחד המשקאות הישראליים ביותר. ערק איכותי מיוצר מענבים ומתחיל את דרכו כיין. בתהליך הזיקוק של היין המשקה בא בחגע ע חומרי טעם כמו זרעי אניס או כוכבי אניס, שמעניקים לו את האופי והטעם המיוחד לו.

 

הערק הפך להיות משקה קלאסי המתאים לחג הפסח. מכיוון שיש בארץ מספר מפעלי ערק ששומרים על כשרות כל השנה, הרי שקל מאוד למצוא ערק כשר לפסח, לדוגמא, ערק עלית ואלוף הערק, ערק אל סולטן, המיוצר וממולא על ידי משפחת בהיג' קעוואר מנצרת עלית, המופק מענבים ואניס.

 

יציאה מיוחדת לקראת חג הפסח - ערק הנמל 40 יוצא בגרסה מיוחדת לחג העשויה מסוכר ענבים וסוכר סלק, במקום מדגנים שאינם כשרים לפסח. הערק, המיוצר בירוחם על ידי שני אחים לפי מתכון מסורתי של סבתם המרוקאית, הושק כהשלמה לקטגוריית הים התיכון של החברה, ומתוך רצון לתמוך בתעשיית האלכוהול המקומית.

 

בוכא - את הבוכא מזקקים מתאנים לכן היא בהחלט מתאימה למטרתנו. המותג המפורסם ביותר הוא בוכא בוקובזה התוניסאית, המיוצרת על ידי המשפחה על פי המסורת היהודית עוד משנת 1880. מדובר במשקה צלול המיוצר מחומרים טבעיים בלבד, בעל ניחוחות עשירים וטעם פרי מיוחד, תזקיק תאנים תוניסאי, שיצא כעת בגרסה מעודנת לאניני הטעם. בוכא בוקובזה יוצרה לראשונה על ידי אברהם בוקובזה, ומאז נושאת את שם משפחתו. בוכא בתרגום הוא חלקם של המלאכים (Angel Share), על שם 2% של אלכוהול המתאדים בשנה מן החביות בעת היישון. המסורת מספרת שאותם 2% של משקה, נלגמים ע"י המלאכים.

 

וודקה הוא משקה בעייתי בפסח, כי וודקה נמצאת בעדיפות די ראשונה אצל כל אדם שאוהב לשתות, ורוב הוודקות בעולם מיוצרות מדגנים. אך בכל אופן יש כמה צדיקות בסדום, וודקות כשרות לפסח, אותן זיקקו מתפוחי אדמה, סלק סוכר וכדומה. בין הכשרות לפסח ניתן למצוא את וודקה גולד, וודקה קגלביץ או וודקות פולניות כמו לוקסוסובה שעדיין מזוקקת מתפוחי אדמה.


יציאה מיוחדת לקראת חג הפסח - וודקה טראמפ, מותג הוודקה הנושא את שמו של המיליארדר דונלד טראמפ, משיק וודקה סופר פרימיום כשרה לפסח. הוודקה הכשרה מיוצרת מקני סוכר ועומדת בתקני האיכות המעולים של המותג, לצד תקני כשרות רבניים לפסח. פיתוחו של בקבוק הוודקה מרשים ביותר, יצירה שהיא פרי מחשבתו ויצירתו של מילטון גלזר, מעצב גרפי בעל שם עולמי שפיתח את עיצוב הבקבוק בהשראת מגדל 'טראמפ' הממוקם בניו יורק ומהווה פנינה עיצובית בצבעי זהב על קו רקיע גורדי השחקים של התפוח הגדול.

ברנדי - ברנדי או קוניאק שעשוי מענבים, שלא קיבל תעודת כשרות, לא יהיה כשר לפסח. אך גם פה נמצאו כמה סוגי ברנדי שמצילים את המצב, ובראשם הברנדי הישראלי. כרמל ברנדי 777, בנימינה ברנדי BBB, כרמל ברנדי אקסטרה פיין, סטוק 84, ברנדי תשבי, וכרמל ברנדי 100. ויש גם קוניאק אחד כשר, קוניאק Dupuy - האוחז בתואר "הקוניאק הכשר היחיד המשווק בישראל היום".

 

במחלקת הליקרים - כמעט כל הליקרים כשרים לפסח. ניתן למצוא בארץ ליקר שוקולד, ליקר בננה, אמרטו, לימונצ'לו, ליקר לימונים, ליקר צ'ילי ועוד.


לימונצ'לו - באופן מפתיע, ליקר הלימונים האיטלקי של 'וילה מאסה' נושא בגאווה על בקבוקו המעוצב את חותמת הכשרות.


Y chilli - הוא אחד החידושים המקוריים בתחום המשקאות, שהגיע בשנים האחרונות משני ישראלים שהשתעשעו להם עם אלכוהול, תבלינים והרבה צ'ילי. הם השכילו לרקוח ליקר מאוד חריף ומאוד טעים בעל ניחוחות של קינמון, פלפל והרבה צ'ילי שיחרוך לכם את החך. את הY- שותים בשוט או צ'ייסר כשהוא קפוא לחלוטין. לקראת החג יש גם מארזים מיוחדים.

 

בירה - בירה לרוב לא תהיה כשרה, אך תמיד אפשר להתענג לזמן מה על כוס סיידר צונן ומרווה, ברירת המחדל לחובבי הבירה. סיידר תפוחים, סיידר תפוחים ורימונים, סיידר אגסים ועוד מרעננים שכאלה.

 

רגע לפני סיום הכתבה קיבלתי הצעה מעניינת לסיום חג הפסח ושבירת הכשרות. למי שהתגעגע לוויסקי מציעים לנו לערב המימונה, המצטיין בטעמים מתוקים, וויסקי בטעם דבש של 'אבן וויליאמס'. מדובר בשילוב מנצח של ברבן אבן וויליאמס מיושן, עם דבש טהור וטבעי.

 

מירה איתן הינה מנהלת התקשורת של יקבי כרמל.

 
עוד כתבות במדור יין ואלכוהול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.