מתכון לטורט מוס שוקולד אפוי

 
טורט מוס שוקולד אפוי
טורט מוס שוקולד אפוי צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 09:09 05/04/2012

שוקולד טהור: מיקי שמו מכין טורט שוקולד אפוי בלי קמח, עם שוקולד מריר ומרציפן

 
 
 
 
 

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר קצוץ

10 ביצים מופרדות

150גרם סוכר (3/4 כוס)

6 כפות חלב

1כף ברנדי

100 גרם מרציפן

 

לקישוט:

אבקת קקאו

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בין מארי).
  • מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  • מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב.
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
  • יוצקים 2/3 מהמסה לתבנית משומנת. את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר.
  • אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה).
  • יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה.
  • חותכים את המרציפן לקוביות ו"מטביעים" אותן במוס השוקולד.
  • מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
  • כשעתיים לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר. מפדרים בקקאו ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

פיורי - עוגיות מרציפן

עוגת מוצרט ללא גלוטן

מדרטה - חלב ציפורים

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.