מתכון למדרטה - חלב ציפורים

 
מדרטה - חלב ציפורים
מדרטה - חלב ציפורים צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 09:18 05/04/2012

מנצלים חלבונים: מיקי שמו מלמד אתכם איך מכינים חלב ציפורים - קינוח הונגרי ללא קמח שמתאים מאוד גם לפסח

 
 
 
 
 

מצרכים למרנג (6 מנות):

4 חלבונים

200 גרם סוכר (1 כוס)

 

לרוטב:

1 ליטר חלב 3%

200 גרם סוכר (1 כוס)

 

לרוטב שוקולד לבן:

250 מ"ל שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

1 מקל וניל חצוי לאורכו

 

אופן הכנה:

  • מרנג: מקציפים חלבונים וכף סוכר בקערת מיקסר כ-2 דקות במהירות בינונית.
  • מגבירים את המהירות, מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה ומקציפים כ- 5 דקות נוספות עד לקבלת קצף גבוה ויציב.
  • רוטב: מחממים חלב וסוכר בסיר רחב על להבה נמוכה-בינונית עד שהסוכר נמס והחלב חם, אך לא רותח.
  • מנמיכים את הלהבה, יוצרים מקצף הביצים כדורים בקוטר 4 ס"מ בעזרת כף קפיצית של גלידה, מכניסים לרוטב ומבשלים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים למסננת.
  • רוטב שוקולד: יוצקים שמנת מתוקה לסיר קטן. בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד.
  • מוציאים את מקל הווניל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • הגשה: יוצקים שלוש כפות רוטב שוקולד על כל צלחת ומניחים מעל 3 כדורי מרנג מבושלים.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

פיורי - עוגיות מרציפן

עוגת מוצרט ללא גלוטן

טורט מוס שוקולד אפוי

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.