10 דברים שאפשר להכין עם מצה

 
חומר גלם אחד, המון מתכונים טעימים
חומר גלם אחד, המון מתכונים טעימים צילום: דן פרץ. סגנון: אוריה גבע
 
עודכן 07:46 10/04/2012

בורקס גבינה, קנלוני, קראמבל תפוחים ואפילו קרוטונים. כל מה שאפשר לעשות עם שאריות המצות שנשארו לכם מליל הסדר

 
 
 
 
 

טיגנו, אפינו, קרמלנו, מילאנו וגם טבלנו בשוקולד. 10 מאכלים מענגים, שילוו אתכם במהלך חול המועד.

 

(1) בורמוליקוס: משרים 8 מצות שבורות בקערה עם מים לכיסוי למשך 10 דקות. מסננים, סוחטים היטב עד שהן מתפוררות ומערבבים בקערה עם 3 ביצים, מעט מלח ופלפל. מחממים מחבת עם שמן רדוד, נוטלים מהתערובת בעזרת כף ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג. מכינים סירופ: מרתיחים כוס סוכר עם כוס מים, מבשלים עוד 3 דקות, מכבים את האש ומוסיפים כמה טיפות מיץ לימון. טובלים את הלביבות בסירופ ל-10 שניות ומגישים מייד. לחילופין טובלים אותן בסוכר או מורחים נוטלה. אפשר להגיש עם שקדים פרוסים וקלויים.

 

(2) לזניה עם המון גבינות: משרים 8 מצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מכינים רוטב עגבניות: מביאים לרתיחה בסיר קופסה (800 גרם) עגבניות קצוצות עם 3 כפות שמן זית, גבעול בזיליקום, 2 שיני שום, מלח ופלפל. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה 15 דקות. מכינים בשאמל: ממיסים 30 גרם חמאה בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח וכשהוא נספג בחמאה מוסיפים 2 כוסות חלב חם. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומוסיפים 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל או 70 גרם גורגונזולה או רוקפור. מרכיבים את השכבות: מורחים שכבה של בשאמל בתבנית פיירקס בגודל 22×36 ס"מ, מניחים מעל שתי מצות ומורחים רוטב עגבניות ושוב בשאמל - וממשיכים כך עד שנגמרות המצות. מסיימים בבשאמל ומפזרים עליו 3 כפות פרמזן מגוררת או פרוסות פרומעז. אופים חצי שעה ב-180 מעלות.

 

(3) בורקס גבינה מטוגנים: מרטיבים 4 מצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מערבבים גביע גבינה לבנה או קוטג' עם ביצה, מלח ופלפל. חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כפית גבינה בקצה הצר של כל רצועה ומקפלים למשולש: פעם אחת ימינה ואז שמאלה עד סוף הרצועה לקבלת כיסן משולש. מכינים כך את כל הרצועות. טובלים בביצה טרופה ומטגנים במחבת עם שמן 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מייד.

 

(4) קנלוני ריקוטה ותרד: מרטיבים 4 מצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מקפיצים חבילה (300 גרם) עלי תרד נקיים בחמאה עם 2 שיני שום קצוצות כ-6-5 דקות עד שהתרד נובל. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם חבילה (250 גרם) ריקוטה. חותכים כל מצה ל-2 מלבנים. מניחים כף וחצי מלית ריקוטה ותרד בקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים. מניחים את גלילי הקנלוני בתבנית שתכיל אותם בנוחות. יוצקים מעל רסק מ-4 עגבניות מגוררות, מפזרים 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת ומזלפים שמן זית. אופים ב-180 מעלות עד שהגבינה מזהיבה.

 

(5) קרוטוני אורגנו: מרטיבים 6 מצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. שוברים לחתיכות די אחידות (4-3 ס"מ) ומערבבים בקערה עם 1/4 כוס שמן זית, 2 שיני שום כתושות וכפית אורגנו יבש. מייבשים בתנור ב-160 מעלות (כדי להימנע מחריכה) 15-10 דקות עד ששברי המצה יבשים ופריכים. מפזרים את הקרוטונים על סלטים או במרק של פסח, לתוספת עניין.

 
שאריות טעימות
שאריות טעימות צילום: דן פרץ. סגנון: אוריה גבע

(6) מינה - פשטידת פסח: מזהיבים 2 בצלים קצוצים בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן. מוסיפים 300 גרם בשר טחון ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שמשנה את צבעו. מוסיפים 4 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות ומטגנים 3-2 דקות לספיגת טעמים. מתבלים בשן שום כתושה, כפית בהראט או ראס אל-חנות, מלח ופלפל ומצננים. מוסיפים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה. מרטיבים 4 מצות, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מברישים את המצות בשמן מצד אחד ומרפדים תבנית פיירקס בגודל 22×36 ס"מ משומנת בשתי מצות. משטחים את תערובת הבשר, מכסים ב-2 המצות הנותרות ומברישים בשמן. אופים 25 דקות ב-180 מעלות. מערבבים כף רסק עגבניות עם כוס מים חמים לקבלת מיץ עגבניות דליל. יוצקים על המאפה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפ' החדר.

 

(7) גלילות מצה ממולאות בבשר: ומטוגנות מרטיבים 4 מצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. מטגנים בצל קצוץ ב-3 כפות שמן כ-3 דקות להזהבה. מוסיפים 300 גרם בשר טחון ומטגנים עד שמתקבלים פירורים שחומים. מורידים מהכיריים, מוסיפים כפית עד כף חרדל ומערבבים. חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כף מלית בקצה הצר של הרצועה ומגלגלים. טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מייד.

 

(8) קראמבל תפוחים וקינמון: ממיסים 50 גרם חמאה עם 1/4 כוס סוכר ומערבבים עם 5 מצות גרוסות לפירורים גסים. משטחים בתבנית על נייר אפייה ואופים 15 דקות ב-180 מעלות. במקביל מקפיצים 5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ ב-50 גרם חמאה עם 3 כפות סוכר חום, כפית קינמון, כף ברנדי ומעט תמצית וניל. משטחים בתבנית או בכלי הגשה. מפוררים שוב את משטח המצות לפירורים בגדלים שונים ומפזרים על התפוחים. מחזירים לתנור ל-15 דקות עד שהפירורים זהובים ופריכים.

 

(9) כדורי שוקולד: טוחנים 5 מצות במעבד מזון לפירורים דקים. ממיסים 200 גרם שוקולד מריר קצוץ עם ספלון אספרסו (או 3 כפות קפה חזק) ו-50 גרם חמאה. מוסיפים כף ברנדי או ליקר שוקולד ומערבבים עם המצות הטחונות ו-1/2 כוס שקדים קלופים מולבנים וגרוסים. מצננים שעה במקרר ומכדררים. אם רוצים, מגלגלים בקוקוס.

 

(10) חיתוכיות מצה במלית שומשום: מבשלים 2 כוסות שומשום עם כוס אגוזים קצוצים, 1/2 כוס סוכר, כף קקאו, כוס דבש וכף פרנג'ליקו או אמרטו בסיר כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שהתערובת שחומה, מבריקה ומבעבעת. מצננים עד שפושר. מניחים מצה על מגש ומורחים עליה חצי מכמות המלית. אם רוצים אפשר לפזר 1/4 כוס שערות חלבה. מניחים על המלית מצה שנייה. מכינים "כריך" כזה עם עוד זוג מצות ויתרת המלית. מניחים להתמצקות כ-3 שעות בטמפ' החדר לפני החיתוך. חותכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ.

 

לרכישת גיליון אפריל 2012 >>

 

אל תפספסו:

החלבות הטובות ביותר בארץ: הטעימה הגדולה

כפר פורדיס • לא רק דגים

פסטיצ'יו פונגי

הקובנה של צביה

10 דברים שאפשר להכין עם תפוחי אדמה מבושלים

גולאש הונגרי

מתכון לגראטן בצל

 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.