מתכון לפאדג' שוקולד ופיסטוקים

 
פאדג' שוקולד פיסטוק
פאדג' שוקולד פיסטוק צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:41 11/04/2012

בלי קמח ובלי יותר מדי מאמץ, נטלי לוין מגישה לכם מתכון קל וטעים לקוביות מתוקות של פאדג' שוקולד ופיסטוקים

 
 
 
 
 

בין כל שאריות המצה, הביצים והיין, בפסח כמעט תמיד נשארת כמות עצומה של שוקולד. החג הזה מאז ומתמיד היה חג השוקולד במידה זו או אחרת, וכמעט כל שולחן חג מתפאר בעוגה או קינוח שוקולדי למהדרין. ביננו - מי יגיד לא לביס (אפילו קטן) מקינוח שוקולדי אחרי ארוחה מפוארת?

 

פאדג' שוקולד הוא אחד הממתקים שהכי קל להכין. מכינים אותו בדקות ספורות, מצננים וחותכים לקוביות קטנטנות משובצות בפיסטוקים ירוקים שמוסיפים צבע וקראנצ'יות כיפית בפה.

 

פאדג' שוקולד ופיסטוק
מבוסס על מתכון של נייג'לה לאוסון, עם שינויים והתאמות שלי

 

מצרכים ל-60 קוביות קטנות, תבנית מרובעת בגודל 20*20:
פחית חלב מרוכז ממותק (400 מ"ל)
350 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (אני השתמשתי ב-53% של קליבו)
קורט מלח
50 גרם חמאה רכה
כף ליקר שוקולד
150 גרם פיסטוקים קלופים קלויים לא מומלחים

 

אופן הכנה:

  • בסיר בינוני עם תחתית עבה מניחים חלב מרוכז, שוקולד מריר ומלח. מבשלים יחד על אש בינונית עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, ליקר השוקולד והפיסטוקים. מערבבים עד שהפיסטוקים מצופים לחלוטין בתערובת השוקולד. התערובת צמיגית מאוד וזה בסדר.
  • מעבירים את תערובת השוקולד-פיסטוקים לתבנית מרובעת ומיישרים את פניה בעזרת פלטה.
  • מצננים את התערובת במקרר כשעתיים, וחותכים לקוביות קטנות. מגישים ישר מהמקרר או בטמפ' החדר.
 
פאדג' שוקולד פיסטוק
פאדג' שוקולד פיסטוק צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות:

  • מומלץ לא לחתוך לקוביות גדולות מדי, מאחר והפאדג' מאוד מרוכז ומתוק.
  • ניתן להמיר את הפיסטוקים בכל אגוז אחר שאוהבים. בעיני השילוב עם הפיסטוקים הוא מוצלח גם מבחינת הצבע.
  • את ליקר השוקולד אפשר להמיר בברנדי או כל אלכוהול אחר שאוהבים. אפשר גם לוותר עליו לגמרי. אני באופן אישי חושבת שהוא מדגיש מאוד את טעם השוקולד ומאוד מוסיף.
  • ניתן להוסיף תוספות נוספות חוץ מפיסטוקים לפאדג', שגם יוסיפו צבעים: מרשמלו ורודים, חתיכות מרמלדה וכו'. כמובן שכדאי לחשוב על שילובי טעמים ולא סתם להעמיס על הפאדג'.
  • אפשר לשמור את קוביות הפאדג' במקפיא עד כחודש וחצי.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט.

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לטרייפל שוקולד, תותים וקצפת
מתכון למוס שוקולד וברנדי

מתכון לפאי שוקולד מריר

מתכון לאצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים

מתכון לחטיף טעמי תוצרת בית

מתכון לעוגת אגסים בחושה

מתכון לפאי לימונענע עם מרנג

מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

 

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.