מתכון לעוגת מצות עם קרם שוקולד וחלבה

 
זכרונות מתוקים
זכרונות מתוקים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 11:37 02/04/2015
חיה אילונה דר

חיהל'ה מכינה עוגה מלאה בזכרונות ילדות: שכבות של מצות ספוגות ביין קידוש במילוי קרם שוקולד עשיר ביחד עם פירורי חלבה

 
 
 
 
 

אחת העוגות לפסח הזכורות לי מהימים הרחוקים של ימי ילדותי הינה עוגת שכבות של מצות ושוקולד. חברים רבים ביקשו מתכון ואני מצרפת, העוגה מורכבת משכבות של מצות וביניהן קרם שוקולד וחלבה, שילוב מוצלח וטעים. ההכנה מהירה, המצרכים זמינים ופשוטים והתוצאה מצדיקה את הכנתה.

 

עוגת מצות קרם שוקולד וחלבה

4-6 מנות

 

מצרכים:

5 מצות

יין אדום לקידוש

כף רום (אמיתי, לא תמצית)

100 גרם שוקולד מריר

1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד

50 גרם חלבה מפוררת

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד בבן מארי או בפולסים במיקרוגל, מוסיפים את הרום, אבקת האינסטנט פודינג שוקולד ו-4 כפות מהשמנת מתוקה.
  • מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה ומכבים את האש. נותנים לתערובת להצטנן מעט.

 

 
לשוקולד המומס מוסיפים את האלכוהול ואת אבקת הפודינג
לשוקולד המומס מוסיפים את האלכוהול ואת אבקת הפודינג צילום : חיה אילונה דר
 
  • מקציפים את השמנת המתוקה שנותרה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד.
  • מרטיבים מצה ביין הקידוש. מורחים מעל מקרם השוקולד ומפזרים מעל מעט חלבה.
  • כך משתמשים ביתר המצות, הקרם והחלבה לבניית שכבות.

 

 
בונים שכבות של מצות ושוקולד
בונים שכבות של מצות ושוקולד צילום : חיה אילונה דר
 
  • מכניסים למקרר לשעתיים לפני שחותכים ומגישים.

 

 
קינוח חגיגי ממצרכים פשוטים
קינוח חגיגי ממצרכים פשוטים צילום : חיה אילונה דר
 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.