מתכון לעוגיות חמאה ואגוזים לפסח

 
עוגיות חמאה ואגוזים
עוגיות חמאה ואגוזים צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:36 09/04/2012

העוגיות הממכרות בגרסה כשרה לפסח. ליטל -לבל-אלפנדרי מכינה עוגיות חמאה פריכות שאפשר לקחת לפיקניק או לנשנש לצד הקפה של הבוקר

 
 
 
 
 

ערב החג והחג הראשון עברו אצלנו בנעימים, המון אוכל, משפחתולוגיה וחברים קרובים, מארחים ומתארחים. בחול המועד מעט עובדים ובשאר הזמן אשתדל לבלות ולטייל. פיקניק אחד בתכניות כבר יש ואני אחראית להביא מתוקים, לא שזה הפליא אותי שחילקו כך את המטלות בין המשתתפים.


החלטתי שכדי להקל על עצמי לא אסחב עם עוגת מוס ואביא קופסת עוגיות עם בראוניז (מתכון שחלקתי איתכם בשבוע שעבר) ועוגיות חמאה ואגוזים, הכל כשר לפסח כמובן.

 

העוגיות פריכות ונימוחות בפה, שופעות באגוזים וטעימות כמובן גם לאירוח בבית. מאחלת לכולם שבוע בילויים וחג שמח.

 

לטור הקודם: מתכון לבראוניז שוקולד ואגוזים

 

 
מפדרים באבקת סוכר
מפדרים באבקת סוכר צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

מצרכים ל-25 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר
100 גרם קמח תפוחי אדמה
50 גרם קמח מצה (טחון דק לעוגות)
חלמון מביצה גודל L
כפית תמצית וניל
100 גרם תערובת אגוזים (מלך, פקאנים) ו/או שקדים גרוסים גס
אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים, תוך כדי ערבול את הקמחים ומערבלים למסה אחידה.
  • מוסיפים את החלמון, הווניל ותערובת האגוזים ומערבבים עד איחוד החומרים ולא יותר, כדי לשמור על פריכות העוגיות.
  • יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2-3 ס"מ ומניחים בתבנית המרופדת במרווחים של כ-4 ס"מ בין העוגיות.
  • אופים במשך 15-17 דקות בתנור שחומם מראש.
  • מוציאים את העוגיות מהתנור ובעודן חמות מפדרים באבקת סוכר.
  • העוגיות נשמרות בכלי אטום עד 5 ימים.

 

 
נמסות בפה
נמסות בפה צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.