מתכון לג'ינג'ר ביתי כבוש

 
צילום: רועי שיבק
 
עודכן 07:46 10/04/2012

למרות השם, עבור רובנו פסח רחוק מלהיות חג החירות. בין הניקיונות, הקניות, הארוחות המשפחתיות והעבודה, רועי ותמי שיבק מצאו זמן להכין ג'ינג'ר כבוש, שישדרג כל סושי או סנדוויץ' עם סלמון

 
 
 
 
 

זוכרים כשהיינו בבית הספר, והמצות בסופר אותתו שחג החירות מתקרב, ואיתו שבועיים ארוכים של חופש? אז מסתבר ש-12 שנות התניה עושות את שלהן. כי למרות שהימים שביליתי על ספסל הלימודים הם מזמן זיכרון (ממש) רחוק, עדיין כשאביב מגיע ופסח בא, נדמה לי שיחד איתם מגיעה גם חופשה.

 
כדי שהג'ינג'ר הכבוש יהיה ורוד, חשוב להשתמש בשורשים צעירים
כדי שהג'ינג'ר הכבוש יהיה ורוד, חשוב להשתמש בשורשים צעירים
 
 

אז נדמה לי. עבור מי שעובד בחול המועד, פסח הוא מועד מבלבל מאוד. מצד אחד יש תחושה של חופש באוויר. הימים מתחממים, הרחובות הומי אדם, האוטובוסים בדרך לעבודה ריקים, המשרד שומם. מצד שני, כמו שהבנתם, אני במשרד. לא דיברנו על זה שזה חג החירות או משהו כזה?

 
ליצירת פרוסות דקות, אפשר להשתמש בקולפן
ליצירת פרוסות דקות, אפשר להשתמש בקולפן
 

בכל מקרה, למרות שזה נורא כיף ולגמרי הספורט האהוב עלי, אין באמת סיבה להתלונן. הפרחים פורחים, הציפורים מצייצות, ומצאנו את המתכון המעולה הזה לג'ינג'ר כבוש שמכינים בבית. כמו במקרה של המיונז, הקטשופ והצ'ילי המתוק - גם במקרה של הג'ינג'ר הכבוש, ההבדל בטעמים בין המוצר התעשייתי, לזה שתרקחו אצלכם במטבח משמעותי מאוד.

 

ולא מדובר בעבודה קשה מדי. בעיקר, אם כמו במקרה שלי, אתם משיגים מישהו אחר שיעשה אותה עבורכם. אבל גם אם תמצאו את עצמכם עומדים ליד השיש וקולפים ג'ינג'ר, באמת שמדובר בפרוייקט מאוד פשוט. ובתוך כל הסחרחרת של הניקיונות/קניות/בישולים/עבודה/טיולים עם הילדים/ארוחות משפחתיות - אפילו לא תרגישו איך אתם מתקתקים לעצמכם צנצנת של ג'ינג'ר כבוש שתקפיץ כל סושי קנוי, וכל סנדוויץ' עם סלמון כבוש.

 

ג'ינג'ר כבוש ביתי

 

צריך:

חצי קילו שורש ג'ינג'ר צעיר (עם הקליפה)

כפית מלח

1.5 כוסות של חומץ אורז

כוס סוכר

 

מכינים:

  • שוטפים היטב את השורשים, וקולפים אותם. פורסים את הג'ינג'ר לפרוסות דקיקות (בעזרת סכין חדה מאוד, או בעזרת קולפן). מניחים את פרוסות הג'ינג'ר, בקערה, ממליחים ונותנים להן לנוח שעה.
  •  מנגבים את פרוסות הג'ינג'ר במגבת נייר, ומעבירים אותן לצנצנת סטרילית, עמידה בחום.
  • מערבבים את החומץ ואת הסוכר במחבת, ומרתיחים. מורידים מהאש ושופכים על פרוסות הג'ינג'ר. אם השתמשתם בג'ינג'ר צעיר, צבע הפרוסות יהפוך לורוד. נותנים לכל העסק להתקרר, ואז סוגרים את הצנצנת ומעבירים אותה למקרר.

 

נ.ב. - המתכון הוא של גברת Setsuko Yoshizuka ומצאנו אותו ב-About.com - ואנחנו מודים הן לגברת והן לאתר.

 
זהו, עכשיו הג'ינג'ר כבוש
זהו, עכשיו הג'ינג'ר כבוש
 
 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.