מתכון לעוגת שמרים במילוי חלבה ושוקולד

 
הכי טעימה עם הקפה
הכי טעימה עם הקפה צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:15 15/04/2012

אחרי המצות של פסח וחגיגות המימונה, כל מה שמתחשק זה רק להתפנק עם פרוסה של עוגה מנחמת. אורן בקר מכין עוגת שמרים במילוי חלבה המשובצת בשבבי שוקולד. וגם: סוד מתוק יוצא לאור

 
 
 
 
 

איזה חג כיפי עבר עלי. אווירה של משפחה וחברים מקסימים, חגיגת אוכל אינסופית ויציאות לבילויים - ביזבזתי מלא ונהנתי מכל רגע!  את החג השנה כנראה שלא אשכח לעולם מאחר ובדיוק במהלך חול המועד התחלתי באופן רשמי את הפרויקט הגדול הבא שלי: כתיבת הספר הראשון בחיי.

 

במהלך כל החג ובכל התקופה שקדמה לו אני עסוק בחשיבה, בכתיבת מתכונים ובעריכת סדר בכל הקלסרים וחומרי הלימוד הרבים שהצטברו אצלי מכל חוויות הלימוד ב-15 השנים האחרונות. הרבה זיכרונות של טעמים, ריחות ואנשים התעוררו בי במהלך סידור החומרים. זיכרונות המעוררים מחשבות יצירתיות המרוסנות על ידי המחויבות לדיוק.

 

אני כל כך אוהב את השילוב הזה בין "ההתפרעות" היצירתית לבין המשמעת שמחייב ספר לחובבי אפייה. בספר הכל חייב להיות מדוייק ונגיש גם בכוסות וכפיות ולא רק בגרמים כי לא לכולם יש משקל מטבח. בקיצור הוצאת ספר זה פשוט פרויקט ענק. למזלי יש לי את גיא חנוכה, חבר מדהים, שמלווה אותי יד ביד לאורך כל העשייה, שלא לדבר על עירית שמדפיסה עשרות מתכונים, טועמת, נהנית, מעירה ועושה את העבודה באהבה גדולה.

 

חלק בלתי נפרד מהספר יהיה פרק שמרים הורס. אני כל כך אוהב עוגות שמרים ומליות אותנטיות, ולכן גם נראה לי שעוגת שמרים במילוי חלבה תהיה פתיח נפלא לשבוע שאחרי חג עמוס כמו פסח.

 

חלבה היא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי ביותר ואני מסוגל לנסוע לכל מקום רק בשביל לקנות אותה באיכות הטובה ביותר. לא פעם נסעתי לשוק מחנה יהודה או לדליית אל כרמל רק כדי לחוות את חוויית הממתק האותנטי הזה. אני פשוט אוהב חלבה בכל סיגנון; ממרח, בצבעים וטעמים שונים, עטוף בקישוטים ומה לא? חלבה יכולה להעיף אותי הכי גבוה אפילו אם זה רק לרגעים קטנים של אושר.

 

מאחל לכם שבוע מוצלח ופורה בהרבה אהבה!


 
תודו שהיא עושה לכם חשק
תודו שהיא עושה לכם חשק צילום : קרן ביטון-כהן
 

קרנץ חלבה ושוקולד צ'יפס

2 עוגות בתבנית אינגליש קייק

 

מצרכים לבצק:
4 כוסות (560 גרם) קמח
חצי שקית או חצי קובייה (25 גרם) של שמרים
חצי כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים מס' 1
חצי כוס + 2 כפות חלב
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כפית גרירת לימון
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' החדר

 

למילוי חלבה ושוקולד:
500 גרם ממרח חלבה
50 גרם שוקולד צ'יפס

ביצה טרופה להברשה

 

אופן הכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה, במהירות איטית כ-3 דקות.
  • מוסיפים את החמאה בהדרגה עד להתמזגות מלאה בבצק, ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. כל חלק יהיה עוגה אחת.
  • מחלקים את החלק הראשון לשני חצאים, ומרדדים כל חצי למלבן באורך 30*10 ס"מ.
  • מורחים שכבת ממרח חלבה על כל שטח המלבנים ומפזרים שוקולד צ'יפס.
  • מגלגלים ל-2 רולדות דקות.
  • יוצרים מהרולדות צמה קלועה כמו בורג ומניחים בתבנית אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
  • מתפיחים את העוגות כשעה ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות עד שהעוגות זהובות וריחניות.

 

אורן בקר הוא שף קונדיטור ובעל ביה"ס לאפייה Oren Becker Chef Workshop

 

לטור הקודם >> מתכון למוס שוקולד בכוסות

 

מחפשים עוד מאפי שמרים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת שמרים קינמון ופקאן
רוגלעך במילוי נוטלה

המדריך המלא לבצק שמרים כרוך

כל הדרך אל החלה המושלמת

קוגלהוף מרציפן ושוקולד ללא גלוטן

 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.