מתכון לתבשיל עוף בסילאן

 
עוף עם ירקות בסילאן
עוף עם ירקות בסילאן צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:13 15/04/2012
חיה אילונה דר

החגים כבר מאחורינו ואיתם המנות הכבדות והמסובכות. זה הזמן להכנס למטבח ולתקתק ארוחה בצ'יק - תבשיל כרעי עוף שחומות עם בטטות, חצילים, פפריקה וסילאן. מומלץ להגיש ביחד עם אורז שיספוג את הרוטב

 
 
 
 
 

מתכון העוף אותו אני מציעה לכם נשמע לכאורה רב שלבים וזמן, אך למעשה אין זה כך. אמנם לא נקבל תוצר תוך 5 דקות, אך אם נכין מראש את כל המצרכים מול עינינו, נקבל תוך זמן לא רב יחסית תבשיל נהדר, המכיל גם עוף שזוף וגם ירקות רכים ונימוחים והכל מלווה בניחוחות ארומטיים.

אני אוהבת להגיש את המנה עם אורז לבן נטו, אך גם מחית תפוחי אדמה או קוסקוס יתאימו כאן, כי אני אוהבת לערבב את הירקות עם התוספת.
 
צלי עוף וירקות במרינדת סילאן
4 מנות

מצרכים:
4 כרעיים (השוקיים+הירכיים)
חציל בגודל בינוני
פקעת שומר
2 גזרים
בטטה בגודל בינוני
2 בצלים
שיני שום (הרבה. אני שמתי 8)
4 כפות סילאן
כף פפריקה
מלח
כף זרעי קימל
2 עלי דפנה
כפית בהרט
כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן צמחי

אופן הכנה:

  • מכניסים את חלקי העוף לקערה, יוצקים את הסילאן, 1/2 כף פפריקה אדומה ומעט מלח. מערבבים ומשהים בצד.

 

 
אפשר ואף רצוי להשרות את העוף למשך הלילה
אפשר ואף רצוי להשרות את העוף למשך הלילה צילום : חיה אילונה דר
 
  • פורסים את הבצלים, קולפים את הירקות (פרט לחציל אותו משאירים עם הקליפה) וחותכים לאצבעות עבות.
  • זורים מלח על החציל ומשהים בצד עד לשימוש.
  • יוצקים מעט שמן לסיר עם ציפוי נון סטיק וצורבים את הירקות (פרט לבצל ולשום) בזה אחר זה ומוציאים מהסיר.

 

 
משחימים את הירקות
משחימים את הירקות צילום : חיה אילונה דר
 
  • מוסיפים את העוף (שומרים את הנוזלים שנותרו בקערה) וצורבים בערך 4 דקות משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים.

 

 
אחרי ההשחמה העוף יראה כך
אחרי ההשחמה העוף יראה כך צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • מוסיפים לסיר מעט שמן לפי הצורך ומוסיפים את הבצל והשום, מזהיבים מעט ומוסיפים את יתר החומרים.

 

 
קדירה מלאה בכל טוב
קדירה מלאה בכל טוב צילום : חיה אילונה דר
 
  • מעבירים את הנוזלים מהקערה לכוס וממלאים במים את כל הכוס ויוצקים לתבשיל.
  • מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כשעה וחצי, עד שהעוף התבשל לחלוטין והירקות התרככו.

 

 
שעה וחצי של בישול ממזגת בין כל הטעמים ועושה את התבשיל מיוחד
שעה וחצי של בישול ממזגת בין כל הטעמים ועושה את התבשיל מיוחד צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.