משהו קטן וטוב • מתכון לבורקיטס במילוי גבינות

 
ארוחה כיפית לאמצע השבוע או לבוקר שבת
ארוחה כיפית לאמצע השבוע או לבוקר שבת צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:55 16/04/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

עידן אדלר רייס משדרגת מתכון מספר בישול ישן ומכינה בוריקיטס שלא זקוקים ללישה או התפחה. תוסיפו לזה מילוי גבינות שמכינים ברגע והרי לכם ארוחת בוקר מושלמת. מומלץ להגיש ביחד עם ביצה קשה ומלפפון חמוץ

 
 
 
 
 

אני מאוד אוהבת לגוון בארוחות ערב במהלך השבוע או בארוחות בוקר של שבת. אז כשלא מתחשק לי להכין בצק שמרים, ללוש ולהמתין לתפיחה ארוכה, אני מכינה בצק גבינה קל ופשוט שגוזל 5 דקות הכנה בלבד. המתכון במקור מספר בישול ישן שמצאתי בבית, שניסיתי כמה פעמים בעבר והניב אחלה בוריקיטס. בפעם האחרונה שהכנתי, לא ממש היתה לי גבינה במקרר ולא את חומרי המלית, אז אלתרתי בצק עם גבינת קוטג' והתוצאה הייתה מופלאה!

 

לא יאמן איך הקוטג' הקפיץ את הבצק והפך אותו לרך ומעודן. גם המלית יצאה מוצלחת במיוחד כשהשתמשתי בקוטג' בתוספת בולגרית ופרמז'ן. אז בהחלט נהנינו לגוון עם בוריקיטסים מפנקים טעימים.לא לשכוח - חובה להגיש עם ביצה קשה, מלפפון חמוץ, עגבנייה ושמנת חמוצה.

 

הבוריקיטס מתאימים בהחלט לארוחת בוקר מפנקת של שבת או לארוחת ערב של אמצע שבוע בהיותם קלים ופשוטים להכנה, ומובטח שיחוסלו בתוך מספר דקות.

 

 
יחוסלו תוך דקות
יחוסלו תוך דקות צילום : עידן אדלר רייס
 

מתכון לבוריקיטס מבצק קוטג' מהיר במילוי גבינות

כ-30 יחידות בוריקיטס קטנים

  

מצרכים לבצק:

2.5 כוסות קמח רגיל

חצי שקית אבקת אפייה

200 גרם חמאה רכה מאוד

ביצה

קופסת קוטג' פחות 4 כפות (שומרים אותן למלית)

רבע כפית מלח

 

למלית:

4 כפות גבינת קוטג'

50 גרם גבינת בולגרית מפוררת

25 גרם פרמז'נו איכותית מגוררת

ביצה

פלפל שחור

 

לקישוט (רשות):

ביצה טרופה

2 כפות זרעי שומשום

  

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים כ-3 דקות או עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מניחים עטוף בניילון במקרר לשעתיים (רק אם יש זמן, לא חובה).

  • מכניסים את חומרי המלית לקערה ומערבבים.

  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ.

  • קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן (בקוטר של כ-7 ס"מ).

  • מניחים חצי כפית מלית במרכז כל עיגול.

  • מקפלים לחצי (כך שמתקבל חצי עיגול ) ומהדקים.

  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • מורחים את הבוריקיטס בביצה ומפזרים שומשום (לא חובה).

  • מכניסים לתנור לכ-15 דקות אפייה ב-180 מעלות. הבוריקיטס מוכנים כשהם מזהיבים גם בתחתיתם.

  • נותנים לבורקיטס כמה דקות להתקרר ומגישים מייד.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

 

למתכונים נוספים של עידן אדלר רייס:

סלט אביבי של צנוניות וגזר

תבשיל עוף עם פטריות ויין אדום

דלעות ממולאות בפרגית ופירות יבשים

פאי מלוח במילוי בשר וחצילים

פסטה ברוטב בולונז

דיירי קבע במקרר: פסטו וממרח עגבניות מיובשות

אוזני המן במילוי נוטלה

קציצות ברוטב עגבניות עם עשבי תיבול

 

 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.