מתכון לבראוניז שוקולד עם אננס

 
בראוניז שוקולד עם אננס
בראוניז שוקולד עם אננס צילום: אריאל עפרון
 
עודכן 15:27 15/04/2012
פנינה גרינבלט בוהדנה

קינוח מעולה בקלי קלות: בראוניז שוקולד נימוחים במילוי מפתיע של קוביות אננס טרי. לא אוהבים אננס? החליפו בתותים

 
 
 
 
 

תבנית מלבנית בגודל 30X40

 

מצרכים:

240 גרם שוקולד מריר

240 גרם חמאה

4 ביצים שלמות

כוס וחצי סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

140 גרם (כוס) קמח+כף לקימוח האננס

קורט מלח

כוס קוביות אננס טרי (ניתן להחליף בתותים או להשתמש באננס מקופסא)

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את שוקולד וחמאה בסיר כפול מעל מים במבעבעים או בפולסים במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  • מקציפים 4 ביצים עם הסוכר ותמצית הווניל, עד קבלת תערובת תפוחה.
  • מקפלים לקצף הביצים את הקמח והמלח בערבוב ידני.
  • מוסיפים את מסת השוקולד, שוב בערבוב ידני.
  • בקערה מניחים חצי מכמות האננס ומערבבים עם כף קמח ומוסיפים לבלילת העוגה.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים ב-170 מעלות כ-30-40 דקות, עד שהעוגה מתבקעת בחלקה העליון אך עדיין לחה מבפנים (בודקים עם קיסם).
  • מוציאים את הבראוניס מהתנור, נותנים לה כמה דקות להתקרר, מפזרים את יתרת האננס מלמעלה ומגישים. 
 
כרמל וינטאג'
כרמל וינטאג' צילום: יח"צ

המלצת יין לצד המנה:

Carmel Vintage - יין אדום מחוזק ייחודי ומתוק בסגנון יינות הווינטג' פורט המיוצרים בעמק הדו'אורו בפורטוגל. היין מיוצר מענבי פטיט סירה, מאופיין בגוון שחור סגול עמוק וניחוחות של פטל שחור ופירות יבשים. הוא בעל גוף מלא, מבנה מוצק וטעם מתוק ועשיר. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18 מעלות.

 

המתכון באדיבות הקונדיטורית פנינה גרינבלט בוהדנה לספייסס

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

המדריך המלא להכנת ריזוטו בבית

מתם ועד רשע: ארבעה טיפוסי יין

יינות חגיגיים לפסח

יין בתנ"ך ובמורשת היהודית

מתכון למקרון קוקוס לפסח

המלצות: טיול יקבים בחול המועד פסח

טיול יין ביוון

מתכון לקישואים ממולאים

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.