מתכון לעוגת גזר עם אגוזים

 
מעולה עם הקפה
מעולה עם הקפה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:26 18/04/2012

אחרי אינספור ארוחות חג כבדות, נטלי לוין מגישה לכם מתכון מנצח לעוגת גזר קלה להכנה עם אגוזים. ואפילו לא חייבים לקלף את הגזרים

 
 
 
 
 

אחרי פסח אני תמיד חוזרת לפשטות. המוסים, הקרמים והקינוחים הכבדים של החג מפנים את מקומם לטובת עוגיות ומאפים שמכינים בחמש דקות, קינוחים קלילים יותר, שמפצים קצת על כמות הקלוריות האסטרונומית של החג וכמובן עוגות קלות הכנה.

 

אין ספק שאחרי חג של מצות ומאכלים כבדים במיוחד, עוגה בחושה היא תשובה מתבקשת. בדרך כלל לא מדובר בעוגה דיאטטית (בכל זאת - עוגה), אבל מי אמר שאי אפשר להתפנק מדי פעם עם הקפה? עוגת הגזר הבאה היא בדיוק מסוג העוגות שמכינים במהירות, ולאחר מכן נהנים לאכול אותה עם הקפה או סתם כנשנוש קליל אחרי הצהריים.

 

מצרכים לתבנית קוגלהוף או שתי תבניות אינגליש קייק:
5 ביצים בטמפ' החדר
200 גר' (כוס) סוכר לבן
50 גר' (3 כפות) סוכר חום כהה
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
גרידת לימון מחצי לימון
200 מ"ל (כוס) שמן
280 גר' (2 כוסות) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
כף קינמון
קורט אגוזי מוסקט
300 גר' (3-4 גזרים בינוניים) גזר מגורר
150 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

 

שקדים פרוסים לקישוט
אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל165 מעלות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד בעזרת מטרפה ידנית ביצים, סוכר לבן, סוכר חום, מלח, תמצית וניל וגרידת לימון עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את השמן פנימה בזרם דק, וממשיכים לטרוף, עד שהתערובת מתעבה מעט והומוגנית.
  • מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמוסקט, ומקפלים בעזרת לקקן/ מרית. כאשר כמעט כל הקמח הוטמע בתערובת (אבל לא לחלוטין), מוסיפים את הגזר המגורר ואגוזי המלך, וממשיכים לקפל עד שהתערובת אחידה לגמרי.
  • מעבירים את התערובת לתבנית קוגלהוף משומנת ומפזרים מעט שקדים פרוסים. אופים כ55 דק' עד שעה, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין מקשטים עם מעט אבקת סוכר. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.

 

 
לא מוכרחים לקלוף את הגזר
לא מוכרחים לקלוף את הגזר צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות:

  • אני לא טורחת לקלוף את הגזרים, ופשוט שוטפת אותם היטב מבחוץ.
  • במידה והעוגה נראית מוכנה לגמרי מבחוץ, ומבפנים עדיין רטובה מאוד, אפשר לכסות בנייר אלומיניום רופף, שימנע ממנה להישרף.
  • חשוב לא לעבד את התערובת יותר מדי, על מנת שהעוגה תצא אוורירית ולא דחוסה.
  • מומלץ לשמור את העוגה במקרר ולא בחוץ, במיוחד בחום של הקיץ.
  • העוגה נשמרת עד 4-5 ימים במקרר.
  • ניתן להקפיא את העוגה בשלמותה (או בפרוסות), ולהוציא בכל פעם שמתחשק. היא נשמרת במקפיא עד חודשיים.
  • אם לא אוהבים אגוז מוסקט אפשר בהחלט לותר.
  • אפשר להמיר את אגוזי המלך בכל אגוז אחר שאוהבים. לטעמי הפשטות שלהם משתלבת נפלא בעוגה, אפילו שאני לא חובבת גדולה של האגוזים האלה.

 

 
 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.