מתכון לטארט קראנץ' אגוזים

 
קראנצ'י ומפנק במיוחד
קראנצ'י ומפנק במיוחד צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:21 22/04/2012

אורן בקר אופה קסמים מתוקים לקראת יום העצמאות. והפעם: טארט מיוחד של אגוזי פקאן מסוכרים שישתלב לכם מעולה ליד הקפה

 
 
 
 
 

שבוע טוב חברים וקוראים מתוקים! אני מקווה שכולכם מרגישים טוב ואוהבים את ניחוחות הקיץ ואוירת הים והגלים. כשאני רץ בחופי תל אביב אני מרגיש כל כך רענן וקיצי וזה מחזיר אותי אחורה לתקופה של חופי בונדיי ביץ' בסידני. בתקופה שלמדתי ב"קורדון בלו" הייתי משלב לימודים, עבודה והמון ים. אהבתי מאד את מזג האויר הזה ואת שעון הקיץ בכלל שתמיד נותן הרגשה של יום ארוך שאפשר למקסם אותו עד תום.

 

בסוף השבוע של החג השני של פסח הייתי בים המלח והיה פשוט מושלם, למרות שהיה עמוס מאוד בתיירים ובישראלים. זו הייתה חופשה שניקתה לי את הראש בצורה יוצאת דופן. ניצלתי כל רגע פנוי לטבול בבריכות גופרית, לעשות ספורט, לאכול יחסית מסודר ולטבול במי ים המלח שזה תמיד מושלם בעיני. גם מזג האויר היה נפלא ומתאים בדיוק לתקופה.

 

במוצ"ש שעבר כולנו חגגנו את המימונה, החג הזה שמאחד אותנו והוא כבר מזמן לא רק של המרוקאים. אני וחבר היינו מוזמנים לחבר נוסף שהוא גם שף קונדיטור מוכשר ובחור מדהים, אורן מורד שמו, אז נסענו להרצליה ועל הדרך קנינו יין טוב. הגענו לשם והיה פשוט כיף להתארח אצלו ואצל משפחתו.

 

אכלנו מופלטות וכל מיני מתוקים אותנטיים מקסימים עם קוקוס, בוטנים ואגוזים. הכל היה נראה כל כך מזמין, המוזיקה האותנטית ברקע והאנשים שמסביב גרמו לחגיגה להיות פשוט מדהימה. כבר אז ידעתי שאת הטור הבא אקדיש לטארט מפנק עם אגוזים, אחד הטארטים שאני הכי אוהב; בצק פריך עשיר, מלית רויאל קראנצ'ית מפתיעה והכל ליד כוס אספרסו איכותי. ללא ספק פתיח נפלא לתקופה של אחרי הפסח ותחילת האביב.

 

ברור לי שרובנו עכשיו בתקופת דיאטות כדי להיראות יפים ונחשקים לקראת הקיץ אבל מותר להתפנק מידי פעם ולכן אני כאן. נסו את הטארט המעולה הזה בזמנכם החופשי. הוא מתאים לאירועים מיוחדים, לפינוק טעים ליד הקפה, לנסיעות ארוכות ובכלל.

 

מאחל לכולכם חזרה קלילה לשגרה, ובנוסף רוצה לברך אתכם ביום עצמאות שמח ולהשתתף מעומק הלב בזיכרם של הנופלים במערכות צה"ל. השמחה והעצב הם חלק בלתי נפרד ממדינתנו המיוחדת.

 

שיהיה לכולנו שבוע מתוק במיוחד!

 

 
תודו שזה עושה לכם חשק
תודו שזה עושה לכם חשק צילום : קרן ביטון-כהן
 

טארט קראנץ' אגוזי פקאן מסוכרים

6 טארטלטים אישיים

 

לבצק פריך:
300 גר' חמאה
60 גר' שקדים טחונים דק
190 גר' (כוס וחצי) אבקת סוכר
1 תוכן של מקל וניל
2 ביצים גדולות
2 גר' (חצי כפית) מלח
500 גר' (3 וחצי כוסות) קמח רגיל

 

לקראנץ' פקאן מסוכר:
70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
75 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה
2  ביצים
100 גרם שמנת מתוקה
45 גרם חמאה מומסת
100 גר אגוזי פקאן מסוכרים גרוסים

מעט חמאת קקאו מומסת להברשת הטארטלטים
אבקת סוכר לקישוט

 

אופן הכנה:

  • בצק פריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במהירות במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.
  • משטחים את הבצק, עוטפים בנילון נצמד ומקררים.
  • מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ, מרפדים תבניות טארטלטים ומקפיאים כחצי שעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הטארטלטים אפייה עיוורת כ-10 דקות. בתום האפייה הטארטלטים צריכים להתקבל בצבע זהוב בהיר מאוד.
  • מצננים את הטארטלטים החצי-אפויים ומורחים בשכבה דקיקה של חמאת קקאו מומסת.
  • קראנץ' פקאן מסוכר: מערבבים את כל החומרים יחד ויוצקים על הקלתיות החצי-אפויות.
  • מחזירים לאפיה נוספת בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כ-12 דקות.
  • מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. אם רוצים אפשר גם לזלף טיפות שוקולד מריר מומס על גבי הטארטלטים.

 

אורן בקר הוא שף קונדיטור ובעל ביה"ס לאפייה Oren Becker Chef Workshop

 

לטור הקודם >> קראנץ חלבה ושוקולד צ'יפס

לטור הראשון >> מתכון למוס שוקולד בכוסות

 

מחפשים עוד מתכוני טארטים? נסו את אלה:

טארט קרם שקדים ואגסים

טארט תותים

טארט שוקולד עם גנאש טופי

טארט טופי ואגוזים

טארט לימון קלאסי

 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.