3 מתכונים מנצחים ליום העצמאות

 
טעים להכין בבית
טעים להכין בבית צילום: בועז לביא
 
עודכן 07:25 22/04/2012

השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בגליל מגיש לכם 3 מתכונים מיוחדים לפיקניק המסורתי: קבב דיאנא, סלט חצילים בטחינה וחומוס ביתי עם בשר טלה

 
 
 
 
 

חומוס עם בשר טלה

 

מצרכים ל-4 מנות:
חצי קילו גרגרי חומוס מושרים למהלך הלילה
כפית אבקת אפייה
250 מ"ל (כוס) טחינה גולמית
125 גרם מיץ לימון סחוט
3.5 כפיות מלח
250 מ"ל (כוס) מים
כוס שמן זית
600 גרם בשר טלה חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל לפי הטעם
60 גרם צנובר קלוי
פטרוזיליה , פפריקה לקישוט

 

אופן הכנה:

  • לוקחים סיר גדול ושמים בו את החומוס שהשרינו במהלך הלילה.
  • שוטפים את החומוס היטב ומוסיפים את אבקת האפייה.
  • מכסים את החומוס עם מים ומבשלים על להבה חזקה למשך כשעה. מורידים את הקצף שהצטבר.
  • מוסיפים לחומוס מים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך עוד שעתיים עד שמקבלים מרקם חומוס דייסתי. כל זמן הבישול חשוב לבחוש ולהוריד את הקצף.
  • מסננים את החומוס ומקררים אותו בטמפרטורת החדר. מעבירים את החומוס למג'ימיקס ומוסיפים טחינה גולמית, מיץ לימון, מלח ומים קרים.
  • טוחנים הכל במג'ימיקס היטב עד קבלת מרקם משחתי. טועמים ומשפרים טעם ומוסיפים מלח ומיץ לימון במידת הצורך.
  • במקביל לוקחים מחבת ומחממים שמן זית. מקפיצים את הבשר עם מלח ופלפל.
  • מסדרים את החומוס בצלחת הגשה עד שהבשר מוכן. מקשטים את החומוס עם פפריקה, צנובר ופטרוזיליה, חמוצים טובים ופיתה חמה.
 

קבאב דיאנא

 

מצרכים:
1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)
1 בצל יבש קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט משובח
100 גרם צנוברים קלויים
12 מקלות קינמון

 

אופן הכנה:

  • קוצצים או טוחנים את הבשר, וקוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה.
  • לשים הכול עד ליצירת תערובת דמוית בצק. מתבלים במלח, פלפל שחור ובהרט, ומוסיפים את הצנוברים.
  • יוצרים 12 כדורים ומשחילים על מקלות קינמון.
  • צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשהקינמון פונה מחוץ לגריל. אפשר גם לאפות 12 דקות בתנור ב-225 מעלות.
  • מגישים עם טחינה, סלט עלים או פיתה קלויה עם בצל ועגבניות בגריל.

 

 
אפשר על מקל קינמון
אפשר על מקל קינמון צילום : בועז לביא
 

חציל בלאדי קלוי בטחינה

 

מצרכים ל-4 מנות:
2 חצילים בלאדי טריים 
כוס טחינה גולמית
מיץ מ-3-4 לימונים
2 שיני שום כתוש
מלח

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה, מיץ הלימון, השום והמלח. אם הטחינה סמיכה מוסיפים מעט מים.
  • קולים את החצילים על הגריל או על להבת גז עד שהחציל נהיה רך.
  • בוזקים את הטחינה על החצילים, מקשטים עם פפריקה ועם עלים ירוקים (אפשר זעתר, פטרוזיליה או עלי ראשד).

 

 
הולך מעולה עם כל שאר הסלטים
הולך מעולה עם כל שאר הסלטים צילום : בועז לביא
 
 

המתכונים באדיבות השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים ליום העצמאות? נסו את אלה:

פרחי כרובית עם טחינה וחצילים

פרגיות בגריל על תבשיל חיטה

רוטב צ'ילי מתוק שמכינים בבית

10 דברים שאפשר להכין עם טחינה גולמית

3 מתכוני חצילים

 
עוד כתבות במדור יום העצמאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.