מתכון לאצבעות שוקולד קראנצ'יות

 
אצבעות שוקולד פריכות
אצבעות שוקולד פריכות צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:08 20/04/2012

יש בהן 3 סוגים של שוקולד, שבבים קראנצ'ים עדינים ומחית מיוחדת שמוסיפה טעם אגוזי עשיר. ויש גם חיסרון, אחרי שתאכלו אצבע אחת תרצו לזלול את כל היד

 
 
 
 
 

אחרי שלימדנו אתכם איך להכין עוגה בחושה עם פקאנים, כדורי פקאן נימוחים וטארט תותים מושלם, הגיע הזמן לעבור לדבר האמיתי - שוקולד. שירים את האצבע מי שלא אוהב למרוח אותו על הלחם או לקבל מנה גדושה ממנו בתוך עוגה נימוחה.

 

למתכונים הקודמים

כדורי פקאן נימוחים >> טארט תותים מושלם >> עוגה בחושה עם פקאנים

 

לבן, חלב או מריר, השוקולד הפך כבר מזמן לחומר גלם הכי ממכר ופופולרי שיש. תוסיפו לזה מרקם שמתפצפץ בפה בצורה עדינה ותבינו איך קרה שהתאהבנו באצבעות האלה.

 

אנחנו מקדימים ומדגישים, מחית פרלין (או אגוזים) כמו גם שבבי פאייטה פוילטין ניתן למצוא בכל החנויות המתמחות כמו לגעת באוכל. המחיר שלהם לא זול במיוחד, אבל שווה כל שקל. ואם לא תגזימו עם אורך האצבע, תקבלו כ-100 יחידות ממכרות שאמנם יתחסלו בצ'יק, אבל יספיקו להרשים המון טועמים בדרך.

 

אם לא מצאתם את שבבי הפאייטה המדהימים, ניתן להחליף בקורנפלקס (הפשוט) או פצפוצי אורז, רק הקפידו לשבור אותם לפירורים קטנים לפני ההוספה שלהם לשוקולד.

 

ומילה אחרונה לגבי התבנית, אפשר להשתמש בכל תבנית שיש לכם בבית רק הקפידו שהתחתית שלה ישרה ולא שקועה בצדדים כפי שקורה לא מעט בתבניות קטנות. הגודל של התבנית הוא בערך בגודל של תבנית סטנדרטית לטוסטר אובן, שזה אומר רבע מזו של התנור.

 

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד לבן

180 גרם מחית פרלין או מחית אגוזים

185 גרם פאייטה פוילטין (*)

 

*  כדי להוזיל את העלויות ומכיוון שקנינו בטעות רק 100 גרם מהפאייטה, הסתפקנו בכמות שהייתה לנו ויצא מעולה. אתם כמובן יכולים להצמד למתכון המקורי ולשים 185 גרם, אבל אם אין לכם, כדאי לדעת שגם 100 גרם יעשו את העבודה (אל תנסו פחות מזה, זה באמת המינימום).

 

אופן הכנה:

  • מעל בן מארי ממיסים את השוקולדים.
  • מוסיפים את הפרלין ומערבבים היטב עד להמסה. מניחים בצד ל-5 דקות.
  • מוסיפים את הפאייטה ומערבבים היטב.
  • יוצקים לתבנית 20X30 מרופדת בנייר אפייה (הגובה צריך להגיע ל-1 ס"מ). מיישרים.
  • מקררים במקרר או מניחים בטמפרטורת החדר עד התמצקות. חותכים לאצבעות.
  • אחסון: את האצבעות שלא אכלתם שומרים במקרר בתוך קופסה.

 

המתכון מתוך קורס קונדיטוריה, שיעור שוקולד, של חני לשם ברשת לגעת באוכל.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת שמרים במילוי חלבה

רוגעלך במילוי שוקולד

עוגת פקאנים בחושה

עוגת קוקוס בחושה

בראוניז שוקולד ומרשמלו

עוגיות אלפחורס לפסח

פאי שוקולד מריר

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.