חוגגים יום הולדת למדינה • מטחינה ועד קבב

 
טעם מודגש וצבעוניות מפתה
טעם מודגש וצבעוניות מפתה צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:16 22/04/2012

רגע לפני יום העצמאות, עידן אדלר-רייס מתרגשת ממפגן הציונות והגאווה. וגם: קבלת פנים טעימה לכבוד חגיגות יום ההולדת של המדינה - קבב על האש, אנטיפסטי, ממרח פלפלים כתומים וטחינה

 
 
 
 
 

חג העצמאות הוא החג האהוב עלי ביותר מכל החגים. אני גאה להיות כאן, לחיות כאן, להיות ישראלית ולחגוג את החג הציוני והשמח הזה.

 

מפגן הציונות המרגש והענק, ממלא לי את הלב באהבת הארץ. צער גדול שמלווה את יום הזיכרון וגאווה שממלאת את הלב בחמימות עם כניסת יום העצמאות, מרגשים אותי כל שנה וגורמים לי לחוות בכל נימי גופי את הדיסוננס הקיצוני שמשקף את סיפורה של המדינה.

 

לכבוד יום העצמאות הכנתי קבב ואנטיפסטי טעימים שכיף להכין על המנגל או בגריל הביתי ולהגיש עם טחינה או פסטו וממש מומלץ לאכול עם ממרח פלפלים כתומים שאני אוהבת להכין. ובכלל ממרח פלפלים כתומים ישדרג לכם פלאים כל ארוחת ערב, טוסט, סנדוויץ ירקות וגבינות או סתם על לחם עם או בלי גבינה.


אני אוהבת להכין אנטיפסטי מירקות שונים ובכל פעם לגוון. הפעם הביקור השבועי שלי בשוק העלה סלקים צבעונים מתוקים וטעימים בסגול עמוק, צהוב מקסים ולבן. בנוסף בחרתי שום טרי (בצבע סגול מהמם) אספרגוס, בייבי פלפלים ובייבי בטטה.

 

נחמד להכין אנטיפסטי מירקות קטנים שטעמם מודגש אבל בהחלט אפשר להכין גם מבטטות רגילות או פלפלים צבעוניים גדולים. הטריק הוא פשוט עשבי תיבול - טימין ואורגנו טריים (ואם אין אפשר גם יבשים), שמן זית איכותי ומלח ופלפל. כמה פשוט וקל, וממש ממש טעים.

 

בהגשה מומלץ לזלף מעט חומץ בלסמי על הירקות ולהגיש עם או בלי לחם, ועם טחינה, פסטו וממרח הפלפלים הכתומים הנהדר שמשביח את הארוחה. חג עצמאות שמח!

 

 
השתמשו בירקות שאתם אוהבים וגוונו עם הצבעים והטעמים
השתמשו בירקות שאתם אוהבים וגוונו עם הצבעים והטעמים צילום : עידן אדלר רייס
 

אנטיפסטי


מצרכים ל-4-6 מנות:

חבילת אספרגוס

2 ראשי שום לא קלופים (מומלץ שום טרי)

4 פלפלים צבעוניים

חבילת בייבי בטטה

4 סלקים (מומלץ צבעוניים)

עלים מ-10 ענפי טימין

עלים מענף אורגנו טרי או רבע כפית אורנו יבש

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • אספרגוס - שוטפים את האספרגוס, חותכים את השליש התחתון וזורקים (החלק הקשה והסיבי אשר רחוק מהפרחים) מניחים בקערה. מתבלים במלח, פלפל וטימין ומטפטפים מעל שמן זית. מניחים את האספרגוס על הגריל עד להשחמה או בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (כ-10 דקות עד להשחמה).
  • בטטות - שוטפים היטב את הבטטות. חותכים לחצי (אין צורך לקלף). מתבלים במלח, פלפל וטימין ומטפטפים מעל שמן זית. מניחים על הגריל עד לריכוך והשחמה או בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (כ-15 דקות עד להשחמה).
  • שום - מניחים את השום על הגריל עד לריכוך והשחמה,  או בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (כ-10 דקות עד להשחמה).
  • פלפלים - שוטפים את הפלפלים, חוצים לחצי ומנקים את הגרעינים. מניחים בקערה ומתבלים במלח, פלפל וטימין ומזלפים מעל שמן זית. מניחים על הגריל עד לריכוך והשחמה או בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (כ-15 דקות עד להשחמה).
  • סלקים - קולפים את הסלקים, פורסים ומתבלים במלח, פלפל, אורגנו וטימין. מזלפים שמן זית.  מניחים על הגריל עד לריכוך והשחמה או בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (כ-15 דקות עד להשחמה).
  • מגישים עם טחינה, ממרח פלפלים כתומים ופסטו.

 

 
משדרג כל מנה
משדרג כל מנה צילום : עידן אדלר רייס
 

ממרח פלפלים כתומים

 

מצרכים לקופסה בנפח 3/4 כוס:

2 פלפלים כתומים

2 שיני שום קלופות שלמות

עלים מענף אורגנו טרי

עלים מ-2 ענפי טימין טרי

מלח, פלפל

שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שוטפים את הפלפלים וחוצים אותם לחצי. מנקים מגרעינים.
  • מסדרים פלפלים ושום בתבנית מרופדת בנייר אפיייה.
  • מתבלים במלח, פלפל, מוסיפים עשבי תיבול ומזלפים מעט שמן זית.
  • מכניסים לתנור למשך כ-15 דקות עד להשחמה וריכוך. מצננים.
  • מכניסים לבלנדר או לכלי המתאים לבלנדר מוט.
  • טוחנים טועמים ומתקנים תיבול.

 

 
כוסברה או פטרוזיליה - אתם מחליטים
כוסברה או פטרוזיליה - אתם מחליטים צילום : עידן אדלר רייס
 
 

טחינה

 

מצרכים לכוס טחינה:

חצי כוס טחינה גולמית איכותית (אני אוהבת את "טחינה היונה")

חצי כוס מים

2 שיני שום קלופות וכתושות

מלח

רבע כוס פטרוזילה קצוצה (לא חובה)

מיץ מלימון שלם

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לקערה או לבלנדר את כל חומרי הטחינה למעט הפטרוזיליה וטוחנים או מערבבים בכף היטב.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • ניתן לטחון עם פטרוזליה לקבלת טחינה ירוקה.

 

 
על האש או על הגריל הביתי
על האש או על הגריל הביתי צילום : עידן אדלר רייס
 

קבב על האש

 

מצרכים ל-15 קבבים:

500 גרם בקר טחון

3 כפות פירורי לחם

ביצה

עלים מ-4 ענפי טימין טרי (או חצי כפית אורגנו יבש)

עלים מענף אורגנו טרי קצוצים (או רבע כפית אורגנו יבש)

כפית רוטב פסטו (לא חובה)

2 שיני שום כתושות

בצל סגול קצוץ דק

חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוץ דק

כפית בהרט

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל חומרי הקבב לקערה ולשים בידיים עד שהעיסה אחידה.
  • מכינים מהעיסה קציצות עגולות או מוארכות.
  • מניחים על הגריל או בגריל בתנור הביתי שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות עד שהבשר מוכן.
  • מגישים עם טחינה, ממרח פלפלים כתומים ופסטו.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

 

למתכונים נוספים של עידן אדלר רייס:

בוריקיטס במילוי גבינות

סלט אביבי של צנוניות וגזר

תבשיל עוף עם פטריות ויין אדום

דלעות ממולאות בפרגית ופירות יבשים

פאי מלוח במילוי בשר וחצילים

פסטה ברוטב בולונז

דיירי קבע במקרר: פסטו וממרח עגבניות מיובשות

 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.