מתיקות מתפרצת • בלוג אפייה אמריקאי

 
כשפיזיקה פוגשת קונדיטוריה
כשפיזיקה פוגשת קונדיטוריה צילום: מתוך הבלוג
 
עודכן 07:50 29/04/2012

מה קורה כשפיזיקאית מואסת במקצועה ומחליטה להפוך לקונדיטורית? הבלוג האמריקאי The pastry affair הוא התשובה. בבלוג מושקע עם צילומים יפהפיים תוכלו למצוא מגוון עצום של מתכונים ורעיונות מתוקים שיותירו אתכם רעבים לעוד. וגם: שני מתכונים נפלאים ללחמניות דבש ועוגיות שוקולד צ'יפס רכות ומנצחות

 
 
 
 
 

בזמנים בהם בלוגי אפייה גודשים את הרשת בהמוניהם, זה תמיד תענוג גדול למצוא בלוג אפייה מוצלח במיוחד. כשחושבים על האלמנטים שהופכים בלוג אוכל למוצלח עולים כמה פרמטרים שנשמעים הגיוניים: כתיבה משובחת, מתכונים מנוסים ומוצלחים וכמובן צילומים יפהפיים - כל אלה גורמים לאתר להפוך מ"עוד בלוג" ל"בלוג מוצלח במיוחד".

 

הבלוג The Pastry Affair הוא בדיוק מהבלוגים שכל אחד ואחד מהאלמנטים האלה מתקיימים בו בהרמוניה מושלמת. כמו כל סיפור סינדרלה, גם כאן זה לא תמיד היה ככה. בפוסטים הראשונים אפשר לראות את חבלי הלידה, התמונות הבוסריות והכתיבה הפחות מוקפדת, אלא שלאט לאט הבלוג תפס תאוצה והפך מברווזון לא-כל-כך מכוער לברבור יפהפה עם צילומים מהפנטים ומתכונים מקוריים ומיוחדים.

 

 
התמכרות מתוקה
התמכרות מתוקה צילום : מתוך הבלוג
 

הבלוג, שעלה לאוויר במאי 2010 ובקרוב מאוד יחגוג שנתיים של פעילות, מציע מגוון של מתכונים מתוקים מכל הסוגים: משקאות ושייקים, עוגיות וחטיפים, מאפים ועוגות מסוגים שונים, מתכונים לארוחת בוקר מתוקה ועוד. הבלוג מתעדכן בתדירות גבוהה למדי ומדי שבוע עולים בו שני מתכונים מתוקים חדשים. לצד התמונות בפוסטים החדשים יותר בבלוג מופיעים גם ציטוטים שונים בהקשרים הרלוונטיים כמובן, כך לצידו של פודינג אורז מתוק מופיע הציטוט: "When it's raining pudding, hold up your bowl" של הסופרת האמריקנית סנדרה דאלאס.

 

 
מתיקות מתפרצת מכל הכיוונים
מתיקות מתפרצת מכל הכיוונים צילום : מתוך הבלוג
 

איך הכל התחיל?

לאחר שש שנים של לימודי פיזיקה שימושית (!) באוניברסיטה, החלה קריסטין רוזנאו להתעסק עם עוגות ומאפים, ולאט לאט אלה האחרונים השתלטו על חייה. בהתחלה היא נקרעה בין שני העולמות הכל כך שונים זה מזה, אך לאחר זמן קצר פיתחה רומן שלם עם מאפים ומתוקים (ומכאן גם שמו של הבלוג), ומאז, כך היא טוענת, מצאה את ייעודה ומקומה האמיתי בעולם.

 

הבחורה הג'ינג'ית בשנות העשרים לחייה מקדישה כעת את חייה לעוגות ומאפים, ולאחר ההחלטה המקצועית שפחות-או-יותר שינתה את עולמה מן הקצה אל הקצה, מרגישה גם הרבה יותר בטוחה בנוגע לעתידה.

 

זה לא מפתיע, אם כן, לגלות שלאחר שהבלוג תפס תאוצה אי שם לקראת אמצע-סוף שנת 2010, זה גם הוביל לכך שכתבו עליו בלא מעט מגזינים נחשבים כמו  Bon App?tit, Harvard Common Press ובאתרי אוכל גדולים בעולם כמו Food porn daily, Foodbuzz ועוד.

 

 
עוגות מכל הסוגים
עוגות מכל הסוגים צילום : מתוך הבלוג
 
 

המלצות שלנו:

מרנג בצורת רוח רפאים - רעיון פשוט ומקסים.

קאפקייקס ס'מורס - שוקולדי ומושחת.
פאנקייקס קוקוס - קצת שונים מהמסורתיים.
טארט שוקולד לבן וחמוציות - בצבע אדום מפתה ומהמם.
צ'יפס אגסים - מתוק, בריא וקריספי.

 

ואי אפשר בלי כמה מתכונים מעולים מתוך הבלוג:

 

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות

העוגיות הכי קלאסיות בצנצנת שלכם, והפעם בגרסה לחובבי העוגיות הרכות יותר.

 

 
הכי טעימות עם כוס חלב בצד
הכי טעימות עם כוס חלב בצד צילום : מתוך הבלוג
 

מצרכים ל-36 עוגיות:

3/4 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום כהה, דחוס
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות מולסה/ דבש
כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 וחצי כוסות קמח
כוס שוקולד צ'יפס מריר

 

 
כדורי בצק מתוקים
כדורי בצק מתוקים צילום : מתוך הבלוג
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בקערה גדולה מערבבים יחד את שני סוגי הסוכר.
  • מוסיפים את החמאה הרכה ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצרת תערובת אוורירית ובהירה.
  • מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, תוך כדי הקצפה בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים את הוניל והמולסה/ דבש ומערבבים היטב.
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד סודה לשתייה, מלח וקמח, ומוסיפים בהדרגה לבלילה המוקצפת. מקפלים בעזרת לקקן.
  • מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומעבדים את הבצק רק עד שהוא אחיד.
  • בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית מסדרים תלוליות בצק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות או עד שהחלק העליון של העוגיה מזהיב.
  • מוציאים מהתנור ומשאירים את העוגיות דקות ספורות בטמפרטורת החדר להתייצבות.
  • מעבירים את העוגיות החמימות לרשת צינון וממתינים להצטננות מוחלטת.
 

לחמניות דבש

מתכון קל ופשוט במיוחד ללחמניות בניחוח משכר של דבש וחמאה עם טעם של עוד. על פי מתכון מתוך הבלוג A cookie a day.

 

 
רכות כמו ענן
רכות כמו ענן צילום : מתוך הבלוג
 

מצרכים ל-12 לחמניות:

2 כפיות שמרים יבשים
כוס מים פושרים
1/4 כוס דבש
כפית מלח
ביצה
3 כוסות קמח לבן

כף חמאה מומסת
כף דבש

 

אופן הכנה:

  • מוזגים את המים אל תוך קערת ערבוב גדולה ומפזרים מעליהם את השמרים היבשים. ממתינים כ-5 דקות עד להתחלה של בעבוע עדין של השמרים.
  • מוסיפים פנימה דבש, מלח וביצה ומערבבים עד שאחיד.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק במשך כ-7-8 דקות או עד שהוא מקבל מרקם אלסטי (אפשר בידיים או במיקסר חשמלי עם וו לישה). במידה והבצק מאוד דביק אפשר להוסיף מעט קמח, אבל יש להיזהר שלא להוסיף יותר מדי. ככל שלשים את הבצק יותר כך הוא מקבל מרקם נוח יותר לעבודה.
  • מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים עם מגבת או נילון נצמד ומתפיחים באיזור חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, במשך כשעתיים.
  • מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים ל-12 חלקים שווים.
  • מעצבים את החלקים ללחמניות עגולות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  • מכסים את הלחמניות עם מגבת נקייה ומתפיחים שוב למשך כ-20 דקות.
  • בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בקערית קטנה מערבבים יחד חמאה ודבש ומברישים בעדינות את הלחמניות התפוחות.
  • אופים כ-10-13 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
 
 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.