כחולבן • 5 סיבות להתגאות בקולינריה הישראלית

 
ישראל אלופת אירופה באפייה
ישראל אלופת אירופה באפייה צילום: אילן אדר
 
עודכן 20:26 25/04/2012

אוכל בינלאומי, מסעדות שפתוחות כל הלילה וחומרי גלם מהטובים בעולם. 5 סיבות לגאווה

 
 
 
 
 

בין כל הביקורתיות שיש לקהל הישראלי כלפי המסעדות, האוכל ומחירי מוצרי המזון, קיימות המון סיבות לגאווה. שפים ישראלים מצליחים בחו"ל וקוטפים תארים ומדליות (ישראל אלפות אירופה באפייה), האוכל הישראלי מגוון ומשופע בחומרי גלם איכותיים כמו שמן זית, פירות וירקות וטרנד הבישול הביתי התחיל אצלנו הרבה לפני שתכניות הטלוויזיה צצו על המסך.

 

לקראת היום הכי כחולבן בשנה אספנו לכם 5 סיבות להתגאות בקולינריה הישראלית. יש לכם סיבות נוספות? כתבו לנו בתגובות או כנסו לקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל וספרו לנו.

 

1. המבורגרים שמכילים 8,000 קלוריות, מסעדה שמגישה פסטות בתוך בגט וטיגון עמוק של כל דבר (אבל כל דבר!) - איזה כיף שאצלנו זה לא תפס.

>> אכל המבורגר שמכיל 8,000 קלוריות וקיבל התקף לב

>> פסטה בתוך בגט

 

 

2. תראו לנו מדינה בעולם שעל שולחן השישי שלה מככבים חריימה, שניצל וינאי, מרק סלק רוסי וקרפ צרפתי. מגוון העדות כמו גם הפתיחות לאוכל בינלאומי הופכים את הארץ הקטנה שלנו לכור היתוך קולינרי. וטוב שכך.

 

>> חריימה חריף

>> עוגיות אורשקי מהמטבח הרוסי

 

 
קולינריה בינלאומית
קולינריה בינלאומית צילום : סיגל בן דוד
 

3. אם תציצו באתרי המסעדות בחו"ל, תגלו שרבות מהן נסגרות ב-22:00 שלא לדבר על 20:00 (שעה שבה רובנו רק יוצאים מהעבודה - אבל זה כבר לכתבה אחרת). אז נכן שתל אביב היא לגמרי עיר ללא הפסקה אבל גם בערים אחרות תוכלו תמיד למצוא מסעדות פתוחות באמצע הלילה. רק אל תשכחו, לאכול בלילה זה משמין, טוב נו, גם בצהריים.

 

 
תמיד תמצאו מה לאכול
תמיד תמצאו מה לאכול צילום : שי בן אפרים
 
 

4. שמן זית מדהים, פירות הדר עסיסיים והמון מוצרי גבינה (מי אמר מחאת הקוטג'?). כמה קטנה בשטח ככה גדולה בתנובת האדמה. עכשיו רק צריך לתת להם כבוד בצלחת ולא להטביע אותם ברטבים תעשייתיים והרווח יהיה של כולנו.

 

>> עוגת תפוזים

>> עוגת גבינה

 

 
מהפרדס לכוס
מהפרדס לכוס צילום : GettyImages/אימג'בנק
 

5. ישראל מבשלת - במקומות אחרים בעולם תמצאו ארוחות שלמות במקררים, אבקות במקום עוגה וקרמים מוכנים בשפורפרת. בזמן שבשאר העולם רק עכשיו מתחילים לגלות את חדוות הבישול הביתי, אצלנו הסבתות כבר מזמן כבשו את המטבח.

 

>> סופשבוע עם חיהל'ה

>> מתכוני עדות

 

 
מתחילים לבשל מגיל צעיר
מתחילים לבשל מגיל צעיר צילום : יערה מרגולין
 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.